Prywatny poród

Witam, wszystkie mamy, które rodziły prywatnie. Obojętnie czy w Swissmedzie, czy Clinica-Medica, czy w jakimkolwiek innym szpitalu. Czy któraś z Was była niezadowolona z takiego porodu? Czy wystąpiły komplikacje? Czy coś poszło nie tak? Wiem, że Swissmed w przyszłym roku wprowadza porody prywatne w Gdańsku i zanim podejmę decyzję gdzie rodzić chciałabym poznać opinię mam, które rodziły prywatnie.
Dziękuję za opinię osób, które nie miały z tym styczności, dziękuję za plotki, dziękuję za hejt, dziękuję za zazdrość. Zależy mi tylko na prawdziwych opiniach, mam które zdecydowały się na taki poród.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 4

"www" czy może podać link do tej oficjalne informacji na stronie swissmed? Niestety nie mogę znaleźć.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Prywatny poród

Ja rodziłam pierwszego szyna w swissmedzie jak jeszcze istniał (2013) a drugiego na Klinicznej (2016).
Różnica była tylko jeżeli chodzi o komfort sali, łazienki albo jedzenie.
Wiadomo Kliniczna gorzej jeżeli i to kwestie chodzi.
Zainteresowanie personelu i pomoc, super w obu miejscach.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja ze swojej strony z czystym sumieniem polecam szpital w Pucku. Odeszły mi wody i niestety nie było mowy o jeździe do Łodzi. Coreczce się spieszyło na świat niestety. Położne anioły, ja miałam CC ze względu na stan po cięciu i naprawde nie mogę nic szpitalowi zarzucić. Wiadomo warunki nie są takie jak prywatnie, ale w kwestii lekarzy i położnych różnicy w tym co było w medice nie odczułam. Zwłaszcza, że pani neonatolog byla dokładnie ta sama ;)

Jest już oficjalne info na stronie Swissmedu
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja właśnie leżę w Gdyni na patologii i zastanawiam się czy się nie wypisać i do łodzi jechać:/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja mam termin na 19.06 i podjęłam decyzję, że urodzę w Łodzi . Wizytę kwalifikacyjna mam 16.05 u dr Kaczmarka. Chetnie nawiąże kontakt z mamami które mają podobny termin i równiez wybierają się do Lodzi .
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Info ze swissmedu "Mamy nadzieję otworzyć w pierwszej połowie czerwca, ale mogą wystąpić jakieś nieoczekiwane okoliczności. W połowie maja powinna być znana bardziej dokładna data otwarcia oddziału."
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Załamana, to samo pomyślałam... Z resztą już i tak nie łudzę się na ten czerwiec. Wg mnie najszybciej skorzystają lipcówki, i to jeśli wszystko dobrze pójdzie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dalej szukają personelu, także ten czerwiec tez raczej patykiem na wodzie pisany :/

wiem tyle, że ekipa remontowa już remontuje oddział w Swissmedzie.

Nie możesz znaleźć, bo nie ma. Podobno swissmed ma się otworzyć z porodówka w czerwcu, ale ja osobiście już w ich obietnice nie wierzę. W zeszłym roku w marcu już się mówiło, że wystartują i póki co im się nie udało.

Na dzień dzisiejszy nie ma prywatnej porodówki w Trójmieście. Ponoć swissmed ma otworzyć prywatny oddział w czerwcu, ale miał to zrobić już w styczniu, potem w marcu, kwietniu i teraz najnowszy termin to czerwiec. Jeżeli Pana żona ma termin na wrzesień to jest cień szansy, że może zdążą :p

Witam,
Drogie Panie mam pytanie czy w Trójmieście obecnie jest jakiś szpital w którym oferują prywatny poród ??
Żona ma termin na połowę września.
Będę wdzięczny za wszelkie informację.

Możecie mi powiedzieć jak to wygląda na dzi3n dzisiejszy, nie mogę znaleźć prywatnej motorówki w Trójmieście:/

Rewelacja! Rodzę w profamili i staram się nie stresować powrotem z noworodkiem ;) wizyta u Pani dr Bruckiej niebo a ziemia w porównaniu z wizytą u dr Kałużyńskiego w Szczecinie w mammie. W mammie miałam wrażenie, że zależy im tylko i wyłącznie na podpisaniu umowy, badanie bolesne no i ten zapis w umowie, że jeżeli poród po 38 tygodniu nie odbędzie się u nich to trzeba zapłacić całą kwotę, za to, że rezerwują miejsce... jakoś nie czułam, że są frontem do klienta.
W Łodzi zupełnie inna rozmowa, pani doktor bardzo przyjemna, cierpliwa, odpowiadała na wszystkie pytania zarówno moje jak i męża. Zbadała mnie normalnie (po badaniu w Szczecinie piekło mbie przy oddawaniu moczu taki delikatny był pan doktor), sprawdziła tętno małej. Później mogliśmy zwiedzić oddział i znów najpierw pielęgniarka neonatologiczna, a później położna odpowiadały na wszystkie pytania. Powiem szczerze - aż chce się tam rodzić. Są w trakcie restrukturyzacji, więc trochę się boję czy nie będzie powtórki z marca, ale staram się być dobrej myśli i afirmuje żeby wszystko było dobrze ;) widać, że dobro dziecka jest dla nich najważniejsze, ale są też otwarci na potrzeby i propozycje matki, a to bardzo duży plus. No i płatność w momencie przyjęcia na oddział co dla mnie jako przyjezdnej jest bardzo ważne - nie muszę płacić za porod, który się nie odbył.

Załamana i jak po wizycie?

Pro familia odpisała mi dzis, że pracują normalnie. W poniedziałek mam u nich wizytę kwalifikacyjną.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dostałam informację ze Swissmedu, że w ciągu tygodnia na oddział ma wejść ekipa remontowa, a otwarcie w czerwcu.

Na wizytę należy zabrać wyniki z ciąży oraz kartę ciąży. Byłam u dr Eweliny Mielczarek, bardzo sympatycznie wszystko przebiegło. Pani doktor była też przy porodzie. Z zzo nie ma najmniejszego problemu, z pozycjami przy porodzie również. Niestety u nas sama końcówka odbyła się przez cc, wiec nie mogę się wypowiedzieć o ochronie krocza. Natomiast opieka po porodzie genialna, panie polozne co jakiś czas przychodzą, by sprawdzić, czy wszystko dobrze, pomagają w opiece nad maluchem i odpowiadają na wszelkie pytania. Zdecydowanie ten szpital różni się od typowych polskich szpitali. Panuje tu spokój, miła atmosfera, wszyscy są życzliwi i uśmiechnięci.

Asia, bardzo mnie zaciekawiła Twoja wypowiedź i dodała nadziei! Mieszkamy po sąsiedzku, bo jesteśmy ze Starogardu. Możesz napisać kilka słów o tym jak wyglądała wizyta kwalifikacyjna i u kogo byłaś?
Czy można bez problemu dostać znieczulenie zzo, jak wygląda sprawa z pozycjami podczas porodu i z ochroną krocza? No i jak z opieką po porodzie?
Przepraszam za nawał pytań, ale przeważnie wypowiadają się dziewczyny po cc a mi się marzy sn.
No i gratuluję nowego dzieciątka! :-)