Przyjaciółka żonatego problem z żoną

Jestem przyjaciółką żonatego faceta, znam go od ok 7miesięcy. Między nami jest 10 lat różnicy , on po 30 stce, ma 2 dzieci. Bardzo dobrze się dogadujemy. Mogę mu się ze wszystkiego zwierzyć, wie, że nie układa mi się z moim facetem, mogę mu powiedzieć wszystko. jest miły i opiekuńczy. Bardzo dużo smsujemy od rana do wieczora, do tego czaty. Ogromnym problemem jest jego żona. Widziałam ją tylko raz, nawet z nią nie rozmawiałam, spotykam się w zasadzie tylko z nim. Wie o mnie. No i zaczyna się problem bo mi kobieta nie daje żyć, wysyła smsy, że nie życzy sobie naszych kontaktów, on mi mówi, że zażądała żebyśmy zerwali kontakt. Oczywiście tego nie zrobiliśmy, bo dlaczego. Ona ma pretensje, ze się nadal przyjaźnimy, nawet napisała, że przez nas płacze, robi w domu awantury. No ale jeżeli jej mąż nie chce ze mną zerwać kontaktu to dlaczego ja mam? Napisałam jej w końcu żeby się odpier... I narazie spokój. Dodam, że mój przyjaciel ma inne koleżanki ale ona do nich nie pisze. A ona teraz siedzi w domu z dziećmi bo straciła pracę i widocznie jej się nudzi. Czy ktoś z was był w podobnej sytuacji, ja nie dam zniszczyć tej przyjaźni.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 155

Re: Przyjaciółka żonatego problem z żoną

Wrrróć !! skrót myślowy, a nie uogólnienie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wcześniej zastosowałam uogólnienie :) Przez co źle mnie zrozumiałeś :)
Bez urazy...:)

Rozpuść chłopaku warkoczyk :)))
Ja rozumiem solidarność plemników, jajników itp.. Klasa mężczyzny objawia się TEŻ tym, że ma dystans.. :)
Ci interesujący mężczyźni ZAWSZE gonią za nowością :) I wcale to nie musi być Kobitka :) To też samorealizacja i pasje :) A jak się durny trafi to jego samorealizacja i pasje zaczynają się i kończą na 'przyjaciółkach' :)
mmrob!! Też tacy są :) Wśród żeńskiej płci także. Zapewniam. :)
Daleka jestem od uogólniania. Poniekąd strzelałabym gola do własnej bramki :)

Napisałaś wcześniej... Facet zawsze będzie gonił za nowością.

To twierdzenie, godzi we wszystkich mężczyzn, nie należy używać podobnym twierdzeń, bo zalatują damskim szowinizmen
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

"pewnego typu facet.." Hough.
Jak 'przyjaciel' założycielki wątku.
Dlaczego ty tak wszystko bierzesz do siebie?...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

mrrob spokojnie, kaja napisała, że to tylko pewien typ faceta, a nie wszyscy faceci. :)

Hola hola... nie szufladkujmy wszystkich facetów i nie pchajmy ich do jednego wora.

Przeżyłem już tyle zaskakujących historii, że mógłbym sam śmiało powiedzieć, że kobiety są nie mniejszymi świniami jak niektórzy faceci.

Prosiłbym wypowiadać się konkretniej o tym przypadku jak uogólniać sytuację i przerzucać ją na cały gatunek męski.

Spławiłem już nie jedną dziewczynę, szukającą przygody ze mną pod nieobecność swojego partnera. Mimo to, nie uważam, że wszystkie kobiety gonią za nowością i że są świniami.

A ja bym to określiła inaczej... Facet zawsze będzie gonił za nowością. W każdym razie pewnego typu facet... Taki sobie podgatunek faceta... Po prostu Viki NIE WARTO. Bo tak jak on nie liczy się z odczuciami swojej żony tak samo nie będzie liczył się z twoimi. Namierzył cel i tyle... Może to dla ciebie swoisty afrodyzjak..? Nie rzadka postawa wśród kobiet niestety... Ale dziewczyno.. nie warto.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Olo rozumiem Twoje obawy.... ale skąd tyle nienawiści w tejże wypowiedzi. Aż ciśnie się scenariusz, w którym ktoś zostaje "poderwany" na przyjaciółkę, psuje mu się równolegle związek z żoną, przyjaciółka po paru lampkach wina wykorzystuje jak psa.. a potem zostawia zabawkę:(.

W efekcie nie ma ani małżeństwa ani przyjaciółki tylko gorycz i samotność.

Przyjaźń jest możliwa, jeśli są granice. Te granice to także nie pisanie sms o każdej porze dnia i wieczora.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kobieto, rozwalaż czyjś zwiazek i pytasz się co masz zrobić? Zatstanów się sama czego chcesz, bo wygląda na to ,że on Ci się podoba i chcialabyś go tylko dla siebie. Odpowiedz sobie na pytanie czy chcesz tego faceta i bierzesz na siebie odpowiedzialnośc jego rozwodu, czy zrywasz z nim kontakt i szukasz dla siebie innego faceta. Tego co robisz nie da się ciągnąć i nie oszukuj się ,że to tylko przyjaźń. Przyjaźń między kobietą a mężczyzną o jakiej piszesz moim zdaniem nie istnieje.

Viki moze postaw sie w sytuacji jego zony... pomysl dziewczyno bo rozwalasz ich zwiazek. Kropla drazy skale, a nie ma czegos takiego jak przyjazn mesko-damska. To kwestia czasu kiedy wyladujecie w lozku.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A młodej do łba trzeba ładować z nadzieją, że zatrybi :) Taki mam naiwny charakterek :)
Amen :))

Tę "młodą, naiwną dziewczynę" obrzuca się błotem za jej stosunek do ludzi. ma 20-kilka lat i nie musi pożyć dłużej, żeby dowiedzieć się czym jest życie, obawiam się, że kolejne lata tylko zakorzenią w niej to, do czego zdążyła już dorosnąć.
Nie mam ochoty oceniania ani jej, ani jej kochasia, ani jego żony.
Zakładając, że mam żonę..
Wiem jedno - gdyby "przyjaciel" mojej żony w takiej sytuacji napisał do mnie smsa o treści "odpierd..l" się, to żonę bym zakwaterował u kochanka. Ujmujące mi byłoby nie to, że więcej czasu spędza z nim, lecz to, że dowartościowuje się przy prymitywie.

Amen:))
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

'PYTANIA SĄ TENDENCYJNE' !!!! :))) Zabrakło mi środków wyrazu aby odpowiedzieć :)))

http://www.youtube.com/watch?v=MBhqjyGHpb4
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Do Moniki : siur :))

Gorsza jest utrata wiary w siebie... że jesteś czymś...kimś gorszym... Ale na szczęście to mija :)

Chodziło mi o to, że to przyjaciółka tego faceta który ją nabiera, nie Twoja przyjaciółka kaju. Trochę się źle zrozumiałyśmy. :)

Ja też życzę jej SIŁY. SZCZERZE. I pozdrawiam :)

Zdrada jest upokarzająca

Inne tematy z forum

Szukam towarzystwa (48 odpowiedzi)

Hej, jestem kobietą po 40, nie mam dzieci. Kilka miesięcy temu rozstałam się z mężem, u związku z...

Swinger party lub podobne (29 odpowiedzi)

Gdzie w Trojmiescie bądź okolicach można się wybrać na jakieś kameralne swinger party ? Moze ktoś...

Co myslicie na temat poligamii? (27 odpowiedzi)

W koncu czlowiek z natury jest poligamista, a monogamie wymyslile niektore religie... Jakie sa...