Przyjaciółka żonatego problem z żoną

Jestem przyjaciółką żonatego faceta, znam go od ok 7miesięcy. Między nami jest 10 lat różnicy , on po 30 stce, ma 2 dzieci. Bardzo dobrze się dogadujemy. Mogę mu się ze wszystkiego zwierzyć, wie, że nie układa mi się z moim facetem, mogę mu powiedzieć wszystko. jest miły i opiekuńczy. Bardzo dużo smsujemy od rana do wieczora, do tego czaty. Ogromnym problemem jest jego żona. Widziałam ją tylko raz, nawet z nią nie rozmawiałam, spotykam się w zasadzie tylko z nim. Wie o mnie. No i zaczyna się problem bo mi kobieta nie daje żyć, wysyła smsy, że nie życzy sobie naszych kontaktów, on mi mówi, że zażądała żebyśmy zerwali kontakt. Oczywiście tego nie zrobiliśmy, bo dlaczego. Ona ma pretensje, ze się nadal przyjaźnimy, nawet napisała, że przez nas płacze, robi w domu awantury. No ale jeżeli jej mąż nie chce ze mną zerwać kontaktu to dlaczego ja mam? Napisałam jej w końcu żeby się odpier... I narazie spokój. Dodam, że mój przyjaciel ma inne koleżanki ale ona do nich nie pisze. A ona teraz siedzi w domu z dziećmi bo straciła pracę i widocznie jej się nudzi. Czy ktoś z was był w podobnej sytuacji, ja nie dam zniszczyć tej przyjaźni.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 155

Re: Przyjaciółka żonatego problem z żoną

-gdyby jego żona dbała o niego jak należy, to by tego nie zrobił
Ha, Ha litości :))
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 3

nie znasz a, a oceniasz
w jego małżeństwie zaczęło się psuć za nim się poznaliśmy, a było to na pewnym portalu randkowym
on tam otwarcie pisał, że jest w związku i ma dzieci
jeżeli o mnie chodzi, to nic między nami nie było i nie będzie
jeżeli jego małżeństwo się rozpadnie, to nie prze zemnie
ja zdaję sobie sprawę, że on za pośrednictwem tego portalu poznał inne kobiety
i to wręcz ja próbuję go przekonać, by nie spisywał swojego małżeństwa na straty, ale nie naciskam, on nie chce o tym mówić
z tego co zrozumiałam między wierszami, jak próbowała go ciągnąć za język, to ona coś zrobiła - najprawdopodobniej pierwsza go zdradziła i on chce jej odpłacić tym samym, ale nie jest tego typu człowiekiem
poza tym myśli o dobru dzieci przede wszystkim
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 22

nie ma znaczenia jak długo się kogoś zna
przyjacielem może być ktoś kogo zna się kilka lat albo kilka miesięcy

i tak się składa, że kolega którego znam od dziecka (jest ode mnie młodszy 8 lat) żonaty z moja koleżanką, która dodatkowo jest siostrą mojej bratowej, próbował zaciągnąć mnie do łóżka, dostał potężnego kuksańca
ostatecznie zdradził swoją żonę, ze swoja byłą dziewczyną
gdyby jego żona dbała o niego jak należy, to by tego nie zrobił i nie chodzi tutaj tylko o seks - ale jego żona postanowiła go ukarać brakiem seksu, za coś tam, konkretnie nie wiem co - chyba chodziło jej o to, że za dużo pracuje i nie zajmuje się dzieckiem, ale kupę szmalu do domu przynosi, a ona ja sobie wydaje na lewo i prawo
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 33

Uszanowania dla Taty od Halewicza:)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

mój mąż też miał koleżankę- nie miałam nic przeciwko a to był mój błąd- bo z koleżanki stała się kochanką teraz staramy się naprawić związek ale wierz mi on baaardzo ucierpiał.
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 0

Do xxx:

To był rodzaj komplementu dla Mr. H.
Halewicz swoim stylem pisania bardzo przypomina mi Mojego Kochanego Tatę ~:)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kolejna sciemniara co udaje ze nic sie nie dzieje .

A pomyslałaś jak relacje z toba wpływaja na jego związek ?

pewnie nie bo najwazniejsze ze tylko on potrafi rozsmieszyc , to jest najwazniejsze .

nie pchasz mu sie do łóźka :-) , a co bedziecie wiersze recytować ile masz lat dziewczynko.to tylko kwestia czasu. i wiesz o tym .

Kolejna egoistka , jego mać ale za to niewinna jak cos sie z******u faceta i przyleci na pocieszenie to nie moja wina .
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 5

też mam takiego przyjaciela i też wiem, że żona robiła mu wyrzuty, kazała zerwać znajomość itp.
zdaję sobie sprawę z tego, że nie jestem jego jedyna przyjaciółką
jego żona też sobie powinna to sobie uświadomić, jak nie ja to na moje miejsce znajdzie sobie 10 innych, i będzie się z tym jeszcze bardziej krył, a dodam jeszcze, że poznaliśmy się przez internet

i zanim się spotkaliśmy na kawę pisaliśmy ze sobą kilka miesięcy i ani razu nie padła żadna niemoralna propozycja czy coś w tym stylu

żony naciskając tak na swoich mężów popełniają ogromny błąd

było już zapewne nieciekawie i on na kilka miesięcy przerwał naszą znajomość i ja to uszanowałam, poukładał sobie sprawy z żoną i niedawno odnowiliśmy naszą przyjaźń
ja niczego od niego nie oczekuję, nie pcham mu się do łóżka, nie mam zamiaru rozbijać jego małżeństwa i pozbawiać dzieci ojca, ma ich dwoje.
ale nic za to nie mogę, że go bardzo lubię, jest jedynym facetem jakiego znam, który potrafi mnie skutecznie rozśmieszyć
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 42

1.Przyjacielem się jest jak sie kogos zna latami a nie kilka miesięcy
2.Czego nie potrafisz zrozumieć ???? facet ma rodzine i swoje problemy z zona po co sie wpierda. asz w nie swoje zycie ???
Znajdz sobie przyjaciela wolnego bez zobowiazań
3. Jesteś egoistka !!! nie potrafisz zrozumieć innej kobiety !!! liczy sie tylko to ze ty sobie pogadasz wyzalisz i co nie spotkacie sie ? wino miła atmosfera , sex tak bedzie .

Zwykła suka z ciebie jakich niestety pełno u nas i do tego bezczelna morale masz tak niskie ze dziwisz się co jest nie tak , publicznie chwalisz sie tym ze masz "przyjaciela" zonatego .

moze kreci ciebie to ze inna kobieta przez ciebie płacze , ze za rok bedzie rozwód do ktureko sie jakoś przyczyniłaś ze dzieci beda bez ojca - co tu dalej pisać

Totalne dno z ciebie skoro nie rozumiesz podstaw relacji w społeczeństwie

przeczytaj sobie ten tekst 3 razy moze cos dotrze do ciebie
popieram tę opinię 56 nie zgadzam się z tą opinią 2

Halewicz, potwierdził to, co sam napisałem już wcześniej!

Ale jeśli EGOIZM tej kobiety jest przerośnięty, albo DUMA nie pozwala jej się wycofać, to o czym to świadczy...

Znajdź sobie lepiej własnego faceta i poświęcaj z nim czas na rozmowy i pisanie smsów... Nie będziesz już miała potrzeby zawracać d*py innym ludziom w związkach! do tego małżeńskich...

Jako przyjaciółka kieruj się ICH dobrem, a nie swoim!!!
Ona MA prawo do swojego męża jako TA pierwsza!
Ponieważ się z nią związał. I jego ciało należy tylko do niej!!!
I nie tylko ciało... cała jego osoba!
Ona ma prawo być zazdrosna! O niego! I o jego CZAS!

Zrozum to w końcu i nie bądź infantylna!
popieram tę opinię 46 nie zgadzam się z tą opinią 2

Do spokojna, w sumie Halewicz mądrze napisał,nic tam nie ma śmiesznego,więc co mogła Cię rozbawić? Może czegoś nie zrozumiałem?:(
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 0

Do Halewicz:

Dziękuję. Przy "konkludując" śmiałam się już na głos.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 33

Tego typu "przyjaźnie" prawie zawsze znajdują swój finał w łóżku. Przez takie "przyjaźnie" rozpadają się małżeństwa. Nie dziwię się, że żona będąc świadkiem takie "przyjaźni", czuje się zwyczajnie odtrącono i zagrożona. Ba! Byt rodziny jest zagrożony.

Wiara kobiet w tzw. "przyjaźń między kobietą, a mężczyzną" zawsze mnie zadziwiała:) KAŻDY facet, rzekomo przyjaźniący się, gdyby miał okazję, to nie wygoniłby z łóżka (przepraszam za kolokwializm) swojej "przyjaciółki od serca".

Słusznie myśli autorka wątku; choć może wysyłanie sms`ów to tej pani nie jest najlepszym pomysłem, bo może się skończyć zarzutem "stalkingu". Raczej powinna porozmawiać z mężem, że ta sytuacja ją mocno niepokoi i w żadnej mierze nie akceptuje tego typu "przyjaźni".

Gdy się ożeniłem, a miałem mnóstwo koleżanek, zwyczajnie ochłodziłem z nimi kontakty, aby moja żona nie czuła właśnie takiego dyskomfortu. Co zabawne, wiele z nich zarzuciło mi niedojrzałość, że teraz się ożeniłem, więc je "odtrącam", zamiast dojrzale podejść do tematu, bo przecież "nas nic nie łączy" (ich ze mną) - odpowiedziałem, że to nie jest kwestia mojego samopoczucia ale samopoczucia mojej żony; a to jest dla mnie priorytetem.
Konkludując, to kwestia systemu wartości i priorytetów. Jeśli coś irytuje naszego partnera/małżonka, to na tym polega małżeństwo, że poświęcamy się dla drugiej osoby; w tym również w ten sposób, że nie prowokujemy do dwuznacznych relacji z inną osobą.
popieram tę opinię 83 nie zgadzam się z tą opinią 5

Jestem w podobnej sytuacji, tylko,że ja jestem żoną i sadyl ma tu trochę racji. Mój mąż też ma taką przyjaciółkę i nie było by w tym nic złego gdyby nie to, że od momentu kiedy ją poznał zaczął traktować mnie naprawdę bardzo źle. Znienawidziłam tą dziewczynę tak bardzo, że wysłałam jej kilka kąśliwych smsów, a mąż i tak wziął jej stronę. Zrozumiałam bezsens mojego zachowania, mój mąż miał po prostu mnie gdzieś, mogłam do końca świata do niej pisać i tak by to nic nie dało, oprócz całkowitego zbłaźnienia się. W ogóle tak sobie myślę, że prawdziwy przyjaciel widząc co się dzieje wycofał by się na jakiś czas, dając szansę małżonkom dojść do jakiegoś porozumienia. Prawdziwy przyjaciel ma na sercu dobro swojego przyjaciela. Chyba słowo przyjaciel jest bardzo nadużywane. A u mnie cała ta sytuacja wyzwoliła szereg tak okropnych rzeczy, że po 11 latach małżeństwo się kończy. Mąż , ojciec dzieci rzucił pracę, pozakładał konta na portalach randkowych i stał się bawidamkiem, ot co. Jak mąż i żona są w porządku to mogą mieć przyjaciół, pod warunkiem, że szanują współmałżonka i wyznaczą granicę przyjaźni, a mąż czy żona będą dla siebie największymi przyjaciółmi.
popieram tę opinię 74 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jeżeli rzeczywiście Twoj przyjaciel to tylko przyjaciel i nie chcesz (nawet podświadomie), aby było cos więcej - to olej całkiem całkowicie buczenie żony przyjaciela.
To nie jest Twój problem - tylko Ich.
Oni mają problem niezrozumienia i braku zaufania - i muszą go sami rozwiązać.
Albo się rozstać - do czego Ty z pewnością się przyczynisz, ale nie powinnaś czuć się winna.
Nie była/jesteś uczestnikiem (reagentem) - tylko katalizatorem.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 59

Powiedz mi jedno - za parę lat, będąc żoną jakiegoś mężczyzny on ma przyjaciółkę, która zajmuje mu czas od rana do wieczora, co się odbija na rodzinie (bo jest zaniedbywana itd). Chciałabyś takiego życia ze swoim mężem?? chyba nie a sama w tej chwili serwujesz to jego rodzinie. Jesteś wielką egoistką bo dla Ciebie liczy się to co Ty chcesz (nie chcesz rezygnować z przyjaźni) ,ale nic Cię nie obchodzi ,że rozwalasz komuś rodzinę !!!
popieram tę opinię 95 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie wiadomo, jak podchodzi do tego tematu ten facet. Załóżmy, że w domu przy żonie często ją porównuje do ciebie lub robi jej złośliwe uwagi,... no ja się nie dziwię, że jest wqurwiona...
Ale ty możesz tego nie wiedzieć, bo dzieje się to za twoimi plecami.

Myślę jednak, jeśli twoja osoba przyczynia się do kłótni między małżonkami, to powinnaś się jak najszybciej usunąć.

Ich małżeństwo jest ważniejsze, jak twoja przyjaźń z żonatym facetem!

Piszę to jako facet.
popieram tę opinię 102 nie zgadzam się z tą opinią 4

Do Viki:

Nic nie musisz robić.
Pobawią sie Tobą i odpuszczą... a przynajmnije któreś z nich ~;)
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 5

Nie dziwie sie jej, postaw sie na jej miejscu, jakby twoj facet mial taka przyjaciolke z ktora pisze non stop, tez nie bylabys z tego faktu zadowolona.
popieram tę opinię 126 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum

Czy lubicie imprezy integracyjne? (28 odpowiedzi)

Czy często są organizowane w Waszych firmach?

Jak przekonać męża do powrotu? (115 odpowiedzi)

Miesiąc temu zostawił mnie mąż wyprowadził się bez uprzedzenia kiedy byłam w pracy. Na początku...

PANOWIE po pięćdziesiątce :) (86 odpowiedzi)

Może tutaj bywają NORMALNI panowie po pięćdziesiątce, którzy chcieliby nawiązać znajomość z...