Raport drogowy (1 czerwca 2012), ost. aktualizacja: 17:00

Temat dostępny też na forum: Na drogach Trójmiasta Motoryzacja
Zakorkowana ul. Spacerowa w stronę Osowej

Tak dotarliśmy dzisiaj do końca Raportu Drogowego.

W Gdyni ul. Sopocka nie odpuszcza do ul. Wielkopolskiej. Wciąż zakorkowana jest ul. Kwiatkowskiego do ul. Dąbka.

Dość mocno zakorkowana jest ul. Spacerowa w stronę Osowej. W Korku tracimy dobre 20 minut. Jedziemy tam z prędkością 10-15 km/h.

Zakorkowana jest ul. Kościuszki do al. Grunwaldzkiej. Wolno jedziemy od wysokości al. Legionów. Ciasno robi się też na al. Grunwaldzkiej do centrum przed Galerią Bałtycką. Tam korek już zaczyna się na al.Wojska Polskiego.

Maciej Naskręt
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Korki rozkręcają się (godz. 06:30)

Do Euro pozostało już 7 dni. Za tydzień mecz otwarcia. Dla tych, którzy postanowili sprawdzić Raport Drogowy o godz. 6:30 mam na razie dobre informacje. Po drogach Trójmiasta jeździ się płynnie.

Najbardziej dolegliwy ruch jest teraz na Trakcie św. Wojciecha. W korku stoimy jakieś 400 metrów przed ul. Zaroślak w stronę Gdańska. Niewiele lepiej jest na ul. Starogardzkiej do mostu nad Kanałem Raduni. Tam czekamy dwie zmiany świateł.

We Wrzeszczu jedziemy jeszcze w miarę płynnie.

Przejezdna jest też Chwaszczyńska i Wielkopolska W Gdyni do centrum, jak i w drugą stronę. Sopot przejeżdżamy bez większych trudności. Obwodnica Trójmiasta przejezdna.

Deszcz, deszcz, deszcz. Korki będą dzisiaj dłuższe.

Maciej Naskręt
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Korki rozkręcają się (godz. 06:30)

na skrzyżowaniu Kartuska-Nowolipie korek się utworzył przez gapiów za kółkiem na wypadek a nie przez wypadek
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Deszcz potęguje korki (godz. 07:00)

Deszcz daje osobie znać. Mamy dwa korki na al. Armii Krajowej do centrum. Pierwszy przed Węzłem Groddecka na odcinku 400 metrów i drugi przed Łostowicką zaczynający się już na Jasieniu. Korek mamy także na całym dolnym odcinku ul. Kartuskiej.

iasno jest też na Trakcie św. Wojciecha do centrum korek sięga ul. Sandomierskiej. Zakorkowana jest ul. Świętokrzyska do ul. Łódzkiej.

W Gdyni szybko jedziemy wciąż al. Zwycięstwa do centrum, po Estakadzie Kwiatkowskiego i ul. Morskiej również do centrum.

Przytkany jest nieco zjazd do ul. Chwarznieńskiej z obwodnicy na nitce w stronę Chyloni. Zakorkowana jest ul. Chwaszczyńska w dół na Karwinach. Ul. Wielkopolska w obie strony jedziemy bez problemów.

Obwodnicą Trójmiasta poruszamy się w obu kierunkach bez poważniejszych problemów.

Maciej Naskręt
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dachowanie na ul. Słowackiego (godz. 07:30)

Niestety mamy informacje zdarzeniu drogowym na ul. Słowackiego w górę. Dachował tam ford Mondeo. Przejazd leśnym odcinkiem jest nieco utrudniony. Noga z gazu. Natomiast ul. Słowackiego do centrum zatkana jest od ostatniego fotoradaru do ronda de la Salle.

Nie wiem jak sytuacja wygląda dalej, na nowym odcinku. Może ktoś napisze co się tam dzieje?

Zakorkowana jest ul. Spacerowa do Oliwy na całej długości.

Gdynia. Korkuje się ul. Chwaszczyńska do Karwin od strony Żukowa. Mamy tam ok. 200 metrowy korek przed obwodnicą. Ul. Wielkopolska zjeżdżamy bez trudu do al. Zwycięstwa. Przejazd utrudniony jest na ul. Janka Wiśniewskiego do Węzła Ofiar Grudnia 70. Korek liczy tam jakieś 200-300 metrów. Ciasno jest też na zjeździe z Estakady Kwiatkowskiego w ul Janka Wiśniewskiego.

Maciej Naskręt

zjazd od de la Salle do Grunwaldzkiej

przed 7 trwał ok. 5 min., ani grama korka tylko czekanie na światłach

Re: Dachowanie na ul. Słowackiego (godz. 07:30)

Niech mi ktoś wytłumaczy czemu dalej jest korek na Słowackiego od ostatniego fotoradaru do ronda de la Salle???
Czy przypadkiem nie mamy dwóch jezdni na Słowackiego od wczoraj, ale jeden prawoskręt w Potokową. Ja się zastanawiam czy w tym mieście aby na pewno "inżynierowie" od zarządzania ruchem mają jakiekolwiek wykształcenie i kompetencje by się tym zajmować a finansowy kaganiec na "przeróbki" jest chociaż odrobinę racjonalny?

Panie redaktorze może warto zacząć wytrwalej wiercić dziurę ZDiZetowi i władzom miasta? Jest pole do popisu. Przecież jakieś 60-80% uwag mieszkańców odnośnie inżynierii ruchu jest ignorowanych i zbywanych słowem wytrych "koszty"! To nie tak ma być, kto ma lobbować jak nie dziennikarze zajmujący się szeroko pojętą motoryzacją.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

ja myślę

że to tępota kierowców i ich owczy instynkt każe ustawiać się w kolejkę na jednym pasie przed rondem.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: ja myślę

Oj niestety to jest największa maaasaakraa!!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Kompletny brak wyobraźni kierowców

Żeby zjechać w zabytkową z wyspy centralnej musiałem stać 4 zmiany świateł - jakieś 8 minut - bo na każdej zmianie świateł skrzyżowanie zablokowane przez kierowców którzy bez wyobraźni blokują skrzyżowania! Niech tu lepiej przyjedzie ktoś odpowiedzialny za to i popatrzy bo to woła o pomstę do nieba.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Kompletny brak wyobraźni kierowców

z tym blokowaniem toi prawda...wszędzie to samo... może jak będą za to karać mandatami i punktami to się ludzie nauczą w końcu

slowackiego w dol juz w maire spokojnie. Ale za to w gore stoimy juz od ronda przez ten wypadek.

W górę wszystko stoi

i prawie się nie rusza. Radzę omijac słowackiego, dopóki nie ogarną tego dachowania.

Morena lekko przykorkowana

bo sporo aut ucieka tędy ze słowackiego.

Samochód wjechał na tory przy ul. 3 Maja (godz. 08:00)

Spore utrudnienia w ruchu tramwajów na ul. 3 Maja. Wjechał tam na tory samochód.

Kompletnie sparaliżowana jest ul. Słowackiego w kierunku Matarni po dachowaniu samochodu marki ford w połowie leśnego odcinka.

Od ul. Sandomierskiej stoimy w korku do centrum na Trakcie św. Wojciecha. Zakorkowane są drogi do Wrzeszcza z moreny i Suchanina. Stoimy na Jaśkowej Dolinie i Sobieskiego. Wolno jedziemy także ul. Słowackiego, ale tam korek nikogo nie dziwi.

W Gdyni zwalniamy do centrum na ul. Janka Wiśniewskiego. Tam korek od estakady do Węzła Ofiar Grudnia. Nie odpuszcza duży ruch na ul. Morskiej do centrum.

Obwodnice pokonujemy bez większych trudności.

Maciej Naskręt

Poważne kłopoty na Trasie W-Z (godz. 08:30)

Ogromny ruch w Sopocie na skrzyżowaniu ul. Malczewskiego z al. Niepodległości. Tam w korku stoimy na ul. Malczewskiego ok. 500 metrów przed splotem dróg.

W Gdyni zapchała się ul. Chwaszczyńska na Karwinach. Wolno jedziemy też ul. Chwarznieńską do Witomina. Trzyma duży ruch na ul. Morskiej i ul. Janka Wiśniewskiego.

W Gdańsku natomiast horror rozgrywa się na ul. Spacerowej. Tam jedziemy wolno od Osowy do Oliwy. Tracimy tam do 15 minut. Ciężko zjechać także do centrum gdańska Trasą W-Z. Korek mamy przed ul. Łostowicką i ul. 3 Maja.

Obwodnica przejezdna.

Maciej Naskręt

jechałem Spacerową pół godz. temu

i korek od obwodnicy ale o dziwo szybko się jedzie - mi to zajęło jakieś 15 min.

Deszcz spotęgował korki w Trójmieście (godz. 09:00)

Trochę popadała i już zatory o połowę większe. Na szczęście szczyt drogowy przemija.

W korku postoimy na Trakcie św. Wojciecha do centrum. Zator wytworzył się na odcinku od ul. Sandomierskiej do ul. Okopowej.

Zator na ul. Kartuskiej. Wolno jedziemy z Jasienia do ul. Łostowickiej. Ciaśniej jest też na dalszym odcinku ul. Kartuskiej do Urzędu Miejskiego. Mamy też zator na równoległej al. Armii Krajowej do centrum. Stoimy od Węzła Jasień do ul. Łostowickiej i przed Węzłem Groddecka.

W Gdyni duży ruch na skrzyżowaniu ul. Chwaszczyńskiej z obwodnicą. Do centrum jedzie się na szczęście coraz lepiej. Powoli jedziemy też ul. Chwarznieńską, zwłaszcza na leśnym odcinku do Witomina.

Maciej Naskret

Re: Deszcz spotęgował korki w Trójmieście (godz. 09:00)

Wypadek dwóch ciężarówek na skrzyżowaniu 7 i drogi na pruszcz.

Korki rozkręcają się (godz. 15:00)

Zakorkowane Podwale Przedmiejskie do centrum od wysokości Motławy.

Utrudnienia napotkamy tez na ul. Spacerowej do Osowy. Tam jedziemy zaledwie 20 km/h. Zakorkowany jak zawsze jest podjazd do CH Osowa.

Zakorkowana jest ul. Spacerowa na całym leśnym odcinku. Jedziemy tam bardzo wolno do obwodnicy. Niestety zajmuje nam to dodatkowo 15 minut.

Trudno też się przedostać na Orunię Górną z Oruni Dolnej ul. Małomiejską. Tam brniemy w kilometrowym korku.

Maciej Naskręt

Słowackiego

A jakie korki generuje nowo otwarta słowackiego? Uwaga z Chrzanowskiego dostać się można na "starą Słowackiego" tylko Reymonta
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Duży ruch na drogach (godz. 15:30)

Na drogach gorąco. Nie dla tego, że idzie lato. Mamy korki.

Gdynia. Wolno jedziemy al. Zwycięstwa do ul. WIelkopolskiej od strony centrum. Dojazd tam to przynajmniej 4 zmiany świateł, a to na tym odcinku jest dość sporo. Powoli jedziemy ul. Chwarznieńska do Witomina.

Zatyka się al. Armii Krajowej do obwodnicy przed ul. Łostowicką.

Zakorkowana ul. Jana z Kolna do centrum. Tam trwają prace drogowe, które dodatkowo potęgują fatalną sytuację drogową. Na skrzyżowaniu ul. kartuskiej i Nowolipia doszło do zderzenia samochodów. Na razie nie znamy szczegółów.

Maciej Naskręt

Rondo?

Gdzie jest rondo na Armii Krajowej przed Węzłem Karczemki????????
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Kompletnie sparaliżowana jest Jana z Kolna (godz. 16:00)

W Gdyni wolno jedziemy ul. Kielecka w górę, a potem ul. Chwarznieńską do obwodnicy. Przytyka się też ul. Chwaszczyńska do obwodnicy.

Lepiej omijać nadal okolice gdańskich stoczni. Zakorkowana jest niezmiennie ul. Jana z Kolna od Węzła Kliniczna. Tracimy 25 minut. Nie sposób przejechać też Węzeł Kliniczna. Zakorkowany jest dojazd do al. Hallera. Ciasno jest na Marynarki Polskiej już od wysokości ul. Reja.

Ul. Podwale Przedmiejskie w kierunku centrum Gdańska zakorkowana. Tam przytany jest odcinek od stadionu do ul. Okopowej. Tracimy tam ok. 10-15 minut.

Maciej Naskręt

A obwodnica??

Podobno zamknięty wjazd od Gdyni?

Re: A obwodnica??

ponoć był jakiś wypadek na obwodnicy

juz jest otwarta tylko lekko przytkana

Przeciętna sytuacja na wylotówkach z Trójmiasta (godz. 16:30)

W Gdańsku zakorkowana jest ul. Budowlanych do ul. Słowackiego od turboronda. Ponadto ul. Słowackiego zatkana jest od ostatniego fotoradaru do ronda de la Salle. Ścisk do centrum na Trakcie św. Wojciecha. Stoimy tam w korku od ul. Sandomierskiej do ul. Zaroślak.

W ścisku jedziemy niezmiennie ul. Jana z Kolna do centrum Ciężko też jechać przez Węzeł Kliniczna. Kierowcy mogą spodziewać się teraz utrudnień na ul. Podwale Przedmiejskie w kierunku centrum Gdańska. Tam zakorkowany jest odcinek od stadionu do ul. Okopowej. Ścisk największy jak zawsze mamy na prawoskręcie w ul. Okopową.

Sprawdziłem dla was sytuację drogową na wylotówka z Trójmiasta. Do Redy i Rumi jedziemy z Gdyni bez większych przeszkód. Gorzej jest na wylotówce do Chwaszczyna, gdzie stoimy od rogatek Gdyni do ronda. Nie ma za to kłopotów na drodze do Kosakowa.

W Gdańsku śmiało można jechać w kierunku Kolbud, a także Żukowa. Wyjazd w kierunku Warszawy i Straszyna trzeba okupić staniem w korki. Jest zakorkowany również Trakt do Pruszcza Gd.

Maciej Naskręt

Zakorkowana ul. Spacerowa w stronę Osowej (godz. 17:00)

Tak dotarliśmy dzisiaj do końca Raportu Drogowego.

W Gdyni ul. Sopocka nie odpuszcza do ul. Wielkopolskiej. Wciąż zakorkowana jest ul. Kwiatkowskiego do ul. Dąbka.

Dość mocno zakorkowana jest ul. Spacerowa w stronę Osowej. W Korku tracimy dobre 20 minut. Jedziemy tam z prędkością 10-15 km/h.

Zakorkowana jest ul. Kościuszki do al. Grunwaldzkiej. Wolno jedziemy od wysokości al. Legionów. Ciasno robi się też na al. Grunwaldzkiej do centrum przed Galerią Bałtycką. Tam korek już zaczyna się na al.Wojska Polskiego.

Maciej Naskręt