Raport drogowy (10 maja 2013), ost. aktualizacja: 17:00

Temat dostępny też na forum: Na drogach Trójmiasta Motoryzacja
Korki nie chcą odpuszczać

W Gdyni Estakada Kwiatkowskiego zakorkowana nie tylko do ul. Morskiej. Wolno jedziemy również od wysokości ul. Janka Wiśniewskiego do ul. Dąbka. Również ul. Janka Wiśniewskiego jest zapełniona autami w kierunku Estakady. Stoimy 400 metrów przed obiektem drogowym. Zakorkowana jest też ul. Unruga i płk. Dąbka do ul. Kwiatkowskiego.

Ulica Spacerowa już prawie w pełni przejezdna. Korki wyraźnie odpuszczają. Szybciej jedziemy też ul. Słowackiego w górę.

Sprawnie poruszamy się też przez centrum Gdańska i Gdyni. Nie ma tam niespodzianek.

Maciej Naskręt
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Spokojnie na drogach (godz. 06:30)

Na drogach spokojnie. Póki co ruch odbywa się niemal wszędzie płynnie. Nie ma poważnych zatorów. Czy to zwiastuje, że dzisiaj w ogóle korków nie będziemy mieli? Wszakże mamy piątek. Zobaczymy.

Mały zator mamy na Trakcie św. Wojciecha do wysokości ul. Zaroślak. Trzeba tam odstać dwie zmiany świateł. Reszta ulic idzie płynnie.

Bez niespodzianek w Gdyni i Sopocie.

Maciej Naskręt
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Niezła impra musiała być,dziś jest Piatek,nie poniedzialek :-)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

ciekawe czy inni uczestnicy tej imprezy są w podobnym stanie imprezowym

cześć pracy - czyli artykuły napisane przez redaktora od poniedziałku były zakrapiane rumem haha
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

NIc o korkach

Czytam że spokojnie A dziś po godz 7 na morskiej w kierunki obwodnicy korek od Cisowej do obwodnicy, podobno wypadek z rowerzystą, straciłem tam 25 min Porażka z takimi informacjami
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie wiem ci redaktor bierze ale ja chce to samo!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

I znowu kopiuj/wklej!!!!

A jak się redaktor kapnie to komenty do usunięcia...

Obwodnicą jedziemy sprawnie (godz. 07:00)

Bez problemów zjeżdżamy samochodem z górnego tarasu. Przejezdna jest do Wrzeszcza ul. Słowackiego. Szybko jedziemy do Oliwy ul. Spacerową. Nie ma kłopotów na Trasie W-Z, ul. Świętokrzyskiej i ul. Starogardzkiej.

Podobnie jest w Gdyni. Szybko jedziemy ul. Chwarznieńską i ul. Chwaszczyńską. Przejezdna jest też ul. Morska. Korkuje się powoli Trasa Kwiatkowskiego od obwodnicy do ul. Morskiej.

Nie ma kłopotów w postaci korków na obwodnicy.

Złapaliście mnie na błędzie ;) Komentarze zostają na pamiątkę.

Maciej Naskręt
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Spokojnie na drogach (godz. 07:30)

Niestety korkuje się ul. Wielkopolska do al. Zwycięstwa w Gdyni. Wciąż ciężko przedrzeć się przez Trasę Kwiatkowskiego w Gdynia jadąc od obwodnicy do ul. Morskiej.

Mamy informację, że niedużych rozmiarów zator wytworzył sie na Trakcie św. Wojciecha. Chwile trzeba tez odstać od Zrembu do ul. Toruńskiej.

Stoi także ul. Spacerowa od Rynwarzewa do Oliwy.

Nie ma kłopotów na obwodnicy.

W dzień zachmurzenie duże z większymi przejaśnieniami. Początkowo w powiatach północnych miejscami silne zamglenia lub mgły ograniczające widzialność od 100 m do 1500 m. Okresami przelotne opady deszczu. W powiatach wschodnich możliwe burze. Temperatura maksymalna od 17°C do 19°C. Wiatr słaby i umiarkowany, w czasie burz w porywach do 70 km/h, południowo-wschodni skręcający na północno-zachodni, okresami zmienny.

W nocy zachmurzenie duże z większymi przejaśnieniami. Miejscami opady deszczu.
Temperatura minimalna od 9°C do 11°C. Wiatr słaby, nad morzem okresami umiarkowany, północno-zachodni.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zwalniamy na Słowackiego (godz. 08:00)

Na ul. Słowackiego stoimy w korku od pierwszego fotoradaru w kierunku Ronda de la Salle. Zator mamy na ul. Spacerowej w obrębie Osowej i od Rynarzewa do Oliwy.

W Gdyni zakorkowana jest ul. Chwarznieńska od obwodnicy do Witomina. Tracimy tam 10 minut. Zakorkowana jest nadal Estakada Kwiatkowskiego w stronę Obłuża już 400 metrów przed skrzyżowaniem z ul. Morską. Przytkała się też ul. Hutnicza do estakady jadąc od strony ul. Puckiej.

Przytkała się też ul. Chwaszczyńska do centrum w Karwinach.

Maciej Naskręt
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Procesja

Ja niewiem kto wpadl na swietny pomysl aby zezwolic na procesje 100 osob w gore spacerowej w piatek o 8 rano.

Zakladam ze spacerowa jest juz totalnie zapchana.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Procesja

wystarczyłaby wcześniej jakaś informacja żeby omijać Spacerową...ale po cóż, przecież można postać w korku dojechać na tył tej wspaniałej procesji i nie widząc szans wyprzedzenia tego g* zawracać...
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0

bez komentarza- myślałem ,że dostane dzis szału w tym korku!!! masakra jakaś! co to ma być wogóle , żeby w godzinach szczytu urządzać takie imprezy! do lasu z nimi a nie głównoą drogą , gdy ludzie do pracy się spieszą
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: :-)

Dzidzia, jak masz słabą psychikę to nie wsiadaj do auta.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Procesja

Procesja, procesją (nie pochwalam takich akcji w godzinach szczytu komunikacyjnego)...ale po wpisie powyżej widać jakie buractwo odział się na tym forum.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 13

od 5.18 i później - w temacie korków:)
jeffdunham.pl/Peanut_Czesc_3_Polskie_Napisy

Ścisk do Węzła Wzgórze (godz. 08:30)

Zaczynamy od Gdyni. Tam korkuje się al. Zwycięstwa do Węzła Wzgórze.Stoimy tam w 200 metrowym korku. Większość kierowców skręca w ul. Świętojańską. Ciasno jest jeszcze na ul. Janka Wiśniewskiego do Węzła Ofiar Grudnia 70. Kolejka aut liczy tam jakieś 200 metrów.

Gdańsk. We Wrzeszczu przybyło aut. Al. Grunwaldzka nie jest zakorkowana. Dojazdy są przejezdne, czyli ulice: Dmowskiego, Jaśkowa Dolina, Do Studzienki i Miszewskiego.

UWAŻAJCIE NA PIESZYCH

Nie wiem co się dziś dzieje z tymi ludźmi, ale próbują wchodzić pod koła ;-) Nie wiem może przez pogodę... ciśnienie spada itd, poza tym zaraz weekend. Ale uważajcie..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Trzyma zator na Trakcie św. Wojciecha (godz. 09:00)

Na węźle Chwarzno dużo aut na zjeździe z obwodnicy w kierunku Gdyni od strony Gdańska. Później Chwarznieńską jedziemy płynnie do Witomina. Tam musimy jednak odstać dwie zmiany świateł.

Obwodnica poruszamy się bez przeszkód. Podobnie jest na al. Niepodległości w Sopocie.

W Gdańsku natomiast zator utrzymuje się na Trakcie św. Wojciecha do centrum pomiędzy ul. Zaroślak, a Zrembem. Duży ruch panuje na Wałach Piastowskich w stronę ul. Jana z Kolna, ale nie jest on dolegliwy.

Maciej Naskręt

Gdynia- Hutnicza

Stoi lewoskręt z Hutniczej w Północną. Jak otwierają szlabany to trochę aut przejedzie, ale 15-20 min się traci.

Słowackiego

Czy ktoś wie co dzieje się na ul. Słowackiego w Matarni - ulicą idzie procesja i są trochę utrudnienia w ruchu?

w którą stronę idzie na procesja?

idą chyba do Wejherowa

lepiej nie jeździć dziś przez Chwaszczyno i okolicę

procesja???

ulicą???
mają chyba nierówno pod sufitem. powinni ich lasami puścić!

Widziałem to

15 osób z megafonem + ksiądz. I eskortuje ich policjant na motorze. Skandal.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

policjant?

a powinny to być anioły! ;) przecież władza ziemska jest niczym wobec boskiej. :D
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Koniec

Przejście procesji się skończyło, ruch jest normalny.

PYTANKO !

kto wie kiedy zakończą się prace remontowe przy Przebendowskiej w Orłowie?
Od 15 maja otwierają AlMĘ w KLIFIE /w m.BOMI/. Jeśli się nie wyrobią to
dopiero będzie tragedia na tym skrzyżowaniu !!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

samobójstwo

Do końca maja potrwa ta żenua. Aż miałem ochotę popełnić wczoraj samobójstwo stojąc w korku od wysokości Bohaterów Monte Cassino w Sopocie. Nie zrobiłem tego tylko ze względu na innych uczestników drogi... Dziś może mi nie starczyć sił na powstrzymywanie się od tego. Terror ze strony drogowców i ZDiZ trwa w najlepsze, bo lepiej pierdzieć w stołek niż znaleźć sposób na upłynnienie ruchu - światłami, objazdami, ect.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

a którędy chcesz ominąć to miejsce?

Tunelem pod Klifem? Jak nie chcesz jechać przez Orłowo, to masz do wyboru Sopocką na Karwiny albo łódką na morzu - wybieraj.
Wieczne niezadowolenie - dziury w drodze to źle, remont też źle... A jak ma nie być dziur bez remontu?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

ja wiem, ja wiem

jak ma nie być dziur bez remontu? - bez samochodów! ;-) a tak serio, to w godzinach szczytu, szczególnie w piątek po południu, to omijać korek w Orłowie wolałabym chyba tą łódką po zatoce, niż Sopocką - bo tam też wszystko stoi, mimo braku remontów...:-(

BRAWO Obywatelu !! w 100% popieram :)

ale jak wiesz jeszcze sie taki nie urodził co by wszystkim dogodził :
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

a mi się coś kojarzy że trójmiasto.pl pisało o 4 maja...

w momencie ogłaszania tego remontu na trójmaisto.pl był chyba termin 4maja na zakonczenie remontu...

A tam robota w polu ciągle...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Przebendowskich?

słyszałem coś o 16 maja 111

wyrazy współczucia

... już bliżej końca...!!! - też się męczę lecz w kier. Sopotu

podobno o czerwcu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

olaboga !!!

trzeba koniecznie o tym powiedzieć tym od AlMY !!!
przecież nie mogą tak zrobić !!11!

PODOBNO W POŁOWIE MAJA... ale nie zapowiada się na to jak widać !!!

- takie były plany. ze wzgl. na ALMĘ !!!

Pada deszcz. Korki będą większe (godz. 15:00)

Niestety bardzo powoli jedziemy al. Niepodległości w Sopocie. Korek mamy na nitce w kierunku Gdyni.

Niestety zakorkowana jest Estakada Kwiatkowskiego do obwodnicy. Jeszcze sprawnie jedziemy ul. Wiśniewskiego w kierunku estakady.

W Gdańsku jedziemy sprawnie al. Grunwaldzką w obu kierunkach. Nie ma kłopotów także w centrum Gdańska.

Maciej Naskrę
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

wisniewskiego

Zakorkowana od wezla ofiar w obu kierunkach centrum jak i obluza.

Sopocka w korku od Brodwina (godz. 15:30)

W Gdańsku śmiało można jechać w kierunku Kolbud, a także Żukowa. Wyjazd w kierunku Warszawy i Straszyna bez problemów. Przejezdny jest również Trakt do Pruszcza Gd.

Obie obwodnice są przejezdne.

Niestety Estakada w Gdyni zakorkowana. Nic się tam nie zmienia. Stoimy także na al. Zwycięstwa do Klifu. Tracimy tam jadąc do Sopotu 10 minut.

Spocka tak jak w tytule zakorkowana jest od Brodwona do Karwin.

Maciej Naskręt
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

cala gdynia w korku

pucka do przejazdu kolejowego stoi hutnicza do rumi stoi unruga stoi masakra

Korki wokół Estakady w Gdyni (godz. 16:00)

Na estakadzie w Gdyni w stronę Pogórza i Obłuża standardowo korek. Równieżw drugą stronę. Janka Wiśniewskiego w ścisku w stronę estakady, korkuje się w połowie.

Obwodnice w pełni przejezdne.

Zaskakujące korki na ul. Sandomierskiej. Powoli jedziemy tam do przejazdu kolejowego od ul. Mostowej.

Maciej Naskręt
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Spocka wciąż w korku (godz. 16:30)

Sprawnie jedziemy z Gdyni w kierunku Rumi i Redy. Ul. Chwaszczyńska nieco przytkana jest od Karwin do obwodnicy w stronę Chwaszczyna. Duzo aut jest na ul. Sopockiej do Karwin. Tam do ul. Wielkopolskiej tracimy dwie zmiany świateł.

W Gdyni ul. Morska jest sparaliżowana w kierunku estakady od strony centrum na odcinku 300 metrów.

Zakorkowana w górę jest ul. Spacerowa. Przejazd tą trasą zajmuje dodatkowe 5 minut.

Maciej Naskręt

sopocka

Na sopockiej korek od cmentarza po pierwsze
:)

Gdańsk cały zatkany

Gdańsk cały zatkany w od strony Sopotu...
Efekt mrzawki?....

Korki nie chcą odpuszczać (godz. 17:00)

W Gdyni Estakada Kwiatkowskiego zakorkowana nie tylko do ul. Morskiej. Wolno jedziemy również od wysokości ul. Janka Wiśniewskiego do ul. Dąbka. Również ul. Janka Wiśniewskiego jest zapełniona autami w kierunku Estakady. Stoimy 400 metrów przed obiektem drogowym. Zakorkowana jest też ul. Unruga i płk. Dąbka do ul. Kwiatkowskiego.

Ulica Spacerowa już prawie w pełni przejezdna. Korki wyraźnie odpuszczają. Szybciej jedziemy też ul. Słowackiego w górę.

Sprawnie poruszamy się też przez centrum Gdańska i Gdyni. Nie ma tam niespodzianek.

Maciej Naskręt

Właśnie wróciłem na Pogórze Górne w Gdyni z Sopotu i tak:

- Niepodległości w Sopocie w kierunku Gdyni stoi aż do skrzyżowania z Malczewskiego
- Zwycięstwa w kierunku Gdyni stoi od stacji shella aż do Klifu
- Wiśniewskiego stoi od Ofir grudnia 70
- Estakada stoi na całym lewym pasie od wjazdu przy Energetyków
- Kwiatkowskiego cała do góry + Dąbka do Galerii Szperk

Czas przejazdu 2 h - ilość km ok 20.
Powodzenia, ja chyba idę się napić.

WIELKOPOLSKA w górę stoi na całej długości !!!

... objazd bocznymi- najlepiej Olgierda i wylatujesz na Karwinach przy skrzyżowaniu
z Sopocką
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Słowackiego w górę nadal się czołga...

Re: Korki nie chcą odpuszczać (godz. 17:00)

ja wróciłam do roboty, zrezygnowałam z przebijania się do obwodnicy

próbowałam się z gdyni wydostać na Witomino, obok cmentarza, na witomino obok nordeii, obok BMW, drogą różową na Wielkopolską, prosto przez orłowo na Gdańsk.

jeden wielki paraliż, masakra
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Współczucia.
Ja wróciłem rowerem. Trochę mokro, ale to w sumie nie przeszkadza jak się jedzie w kurtce przeciwdeszczowej, za to przynajmniej dokładnie wiem, ile czasu będę jechał i żadnych niespodzianek tu być nie może.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wielkopolska

stoi od skrzyżowania z Łowicką. Takiego czegoś tu jeszcze nie widzieli.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0