Rekrutacja

Chciałam się zapytać, czy trudno jest się dostać na pedagogikę wczesnoszkolną z logopedią? I czy trudno tam "przetrwać"?

I jeszcze chciałabym wiedzieć, jak wygląda sprawa z akademikiem - jakie to są warunki, czy jest możliwość zamieszkania w nim od pierwszego roku?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Rekrutacja

Najlepiej wybierz się na UG -popytaj ludzi.

A poza tym to pedagogika a nie prawo czy biotechnologia.

Jak na dzienne- to wiadomo musisz mieć w miarę konkurencyjną średnią.

A na zaoczne pewnie są jakieś testy. Nie martw się. Najlepiej to idż na 3 egzaminy wstępne na różne specjalizacje. Gdzieś się na pewno dostaniesz.
A jak nie na UG, to przecież świat się nie kończy. Mówię Ci - MSU zaoczny.

Re: Rekrutacja

na logopedię jakąkolwiek z tego co wiem były "rozmowy kwalifikacyjne" czy jak to nazwali,które polegały na ... badaniu laryngologicznym... bo musisz mieć prawidłową wymowę i tym podobne bzdury-znajoma ze świetnymi wynikami z matury(średnia ze zdawanych przedmiotów ponad90%) nie dostała się bo... ma coś tam ze struną głosową i nie przeszła pomyślnie badania...

co do akademika już jestem lepiej zorientowana-dwa lata mieszkałam :P
studenci pierwszego roku oczywiście dostają akademik, ale przedtem trzeba złożyć masę dokumentów itp. ale o dokumentach się dowiesz w dziekanacie/pokoju spraw socjalnych na wybranym wydziale... warunki są jakie są-niektóre akademiki są super po remoncie, inne przed... woda prąd internet jest:P w niektórych są llodówki. ja akurat miałam swoją w pokoju. nie polecam zostawiania rzeczy w kuchni-jest wspólna dla wszystkich i dziwnym cudem garnki nóg dostają tam. w pralni były linki, ale nawet gacie z nich ginęły-więc polecam zaopatrzyć się w taką rozkładaną suszarkę do pokoju.
jakby co pytaj :)