Schody

Witam,

Zwracam się do Państwa z prośbą o podpowiedzi związane z wykończeniem schodów betonowych. Bardzo istotną sprawą na tą chwilę jest dla mnie cena - musi być ona stosunkowo niska.
Jeśli macie jakiś kontakt do ludzi, którzy są w stanie pokryć schody wykładziną albo deskami w sposób estetyczny i tani to proszę o info.
Fronty mam zrobione gładzią, więc jeśli deski to tylko stopnie na górę.

Dzięki za wszelkie wskazówki i informacje.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Schody

Wiem że niektóre firmy np. Quickstep mają specjalne systemy na schody, czyli np. kładziesz panele na podłodze i w tym samym wzorze schody. Nie wiem jaki jest koszt, ale może wyjdzie taniej niż drewniane. Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja zrobiłem schody z kafli te same co na podłodze w całym domu, widok super, użytkowość średnia!! trzeba dobrze pomyśleć !!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeśli chcesz schody obłożyć drewnem za relatywnie niska cenę proponuje zrób to samemu. Jeśli podstopnice wymalujesz np na biało to pozostanie tobie jedynie montaż stopni. Deski na wymiar dostaniesz w każdym markecie (proponuje buczynę bo jest względnie twarda ale przy tym tania) lub u stolarza których dookoła w Babinie jest paru. Wystarczy teraz pomalowac stopnie olejobejcą i zamontować na piankę nisko rozprezna.moim zdaniem efekt jaki można osiągnąć jest zdecydowanie lepszy od na ciągnie tej wykładziny na beton
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dokładnie jak mówi Wojtek, jeśli chcesz tylko drewniane stopnie to polecam np. firmę
http://www.wyrobyzdrewna.sklepna5.pl/
my u nich zamawialiśmy. Robią stopnie na wymiar, jeśli masz różne udziwnienia na zabiegu też wykonają. Potem wystarczy przykleić.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Podpiąłbym się pod temat i poprosił o namiar na jakiegoś sprawdzonego wykonawcę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja zrobiłem schody z drewna ok 5 lat temu z frontami bialymi - porecze drewno i stal nierdzewna - 7500 ale czekaliśmy ok 3 miesięcy
poszuka namiaru na nich jak cos
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Moge ty dać na maila zdjęcia.
Schody take I inne. Jak masz trochę pojęcia możesz zrobić sam.
Tanie I dobrze. Gwarantuje.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

przedszkole (21 odpowiedzi)

Miszewo nowo otwarte przedszkole w Miszewie zaprasza chętnych na dni otwarte w środę od godz 14...

fotowoltaika (185 odpowiedzi)

Czy opłaca się założyć panele fotowoltaiczne.Chodzą z firmy i zachęcają do zakładania.Co sądzicie...

Banino Osiedle Rodzinne (4 odpowiedzi)

Czy ktoś wie co oznaczaja wysprejowane znaki pomarańczowej farba na ulicy ?