Sherlock Holmes: Gra cieni

Temat dostępny też na forum: Sherlock Holmes: Gra cieni
Opinie do filmu: Sherlock Holmes: Gra cieni.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Masakra, a nie Sherlock Holmes

NIE, nie i zdecydowanie nie - Sherlock Holmes jako połączenie Neo i Bruce'a Lee mnie przynajmniej nie przekonuje. W przypadku Sherlocka wg pana Richiego siła, przemoc i broń są większym orężem niż intelekt i dedukcja. Ja mówię nie takiemu Sherlockowi. Film jest dobrze zrobiony, niezłe efekty - ale nie do tej postaci.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 18

Mam ochote na film ale bez dubbingu wole w domu posiedziec...szkoda
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 14

a ja uważam, że ten film jest genialny :) podoba mi się wizja reżysera. Uważam, ze postać Holmesa właśnie w takim ujęciu - ekscentryka z nutką egocentryzmu w moim odczuciu jest najbliższa oryginałowi powieści. (ale to moje zdanie, przynajmniej ja tak zawsze podczas lektury wyobrażałam sobie tę postać). Co więcej lubię ironiczny humor, jaki reprezentują dialogi Watson/Holmes. A efekty w stylu Guya Ritchy, albo ktoś lubi, albo nie. Ja uwielbiam styl tego reżysera i podoba mi się uwspółcześnienie tej jakby nie mówić wiktoriańskiej, zamierzchłej powieści. Pozdrawiam. P. S a jeśli chodzi o umiejętności walki w wykonaniu Sherlocka Holmesa, to jak pamiętam postać książkowa umiała walczyć w takim stylu - Baritsu, także to jest wiarygodne ;)
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 8

nieee

Z dużo rozwiązań siłowych, za mało intelektu... nie ma to jak stary dobry Sherlock...
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Leniwe lumpy

do szkoły, uczyć się angielskiego. Dubbingu wam się zachciewa. Znam angielski, jak większość moich znajomych i nic tak nie psuje filmu, jak dubbing.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 15

Sir Conan Doyle przewraca się w grobie

Autor scenariusza oraz reżyser pomylili zawody. Najgorszy film na jaki zdarzyło mi się oglądać w ciągu ostatnich 10 lat i jeden z najgorszych w całym moim życiu. Szkoda czasu na opisywanie... Dobry dla tych, którzy nie czytali książki i nie oglądali angielskiego starego serialu. Współczesna produkcja nie dorasta im do pięt.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 7

ok

osobiscie mi sie podobał film, jest duzo akcj i są dobre efekty. polecam tym którzy lubia jak cos sie dzieje...najlepszy jes sam koniec...zobaczycie jak ogladniecie ;p
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

komentarz do....leniwych lumpów

szkoda, ze autor tych słów nie pomyślał nazywając ..."leniwymi ....lumpami" chociażby emerytów ,którzy też maja prawo pójść do kina .Panie mądraliński popatrz Pan wstecz -kiedyś w szkole uczyło się języka rosyjskiego ...ciekawe czy go znasz. Zanim się coś napisze należy się zastanowić czy nie obrażamy ludzi. Pana znajomośc angielskiego nie rekompensuje poziom...
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

MAJSTERSZTYK!!!!!

Nie pamiętam, kiedy ostatnio jakikolwiek film tak bardzo mnie wciągnął. Jestem zapewne ignorantką gatunku i nie będę negować mojego przedmówcy Jacka, bowiem nie oglądałam serialu, ani nie przeczytałam książki- nie jest to mój ulubiony klimat, ale zostałam zachęcona do jej przeczytania właśnie przez ten film. Sposób w jaki został przedstawiony był dla mnie bardzo pozytywnie zaskakujący pod każdym względem. Trzeba go po prostu zobaczyć, bo nie potrzeba mu specjalnej rekomendacji. Gorąco polecam!!!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Super film!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Bardzo dobry

Ogólnie film bardzo dobry. Gra aktorska super, lekki dowcip. Podobały mi się w filmie efekty, zwolnienia a także to że pokazuje jak można równie dobrze i fajnie zrobić film bez efektów 3 D.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Film jest koszmarny! :-((( niestety pieniadze wyrzucone w bloto...

poszlismy z zona na ten film, poniewaz czesc 1 sherlocka nam sie bardzo podobala... natomiast Gra Cieni to cos koszmarnego.... film jest potwornie nudny (no chyba ze ktos lubi tylko efekty specjalne), fabuly brak - kompletne brednie ledwo trzymajace sie kupy... gdziez tu genialna dedukcja Sherlocka? zamiast tego jest karate i ujecia a la matrix (walki w zwolnionym i przyspieszonym tempie). Kazdy kto lubi dobre kino niestety wyjdzie zawiedziony. Film jest po prostu nuuuuudnyyyy. Widac ze producent liczy na duza frekwencje z powodu 1-ej czesci... i niestety chyba dobrze liczy.... Momentow smiesznych jest moze kilka... a tak po prostu ktos biega, dostaje w morde, cos strzela, efekty specjalne, znowu ktos biega i tak w kolko.... Jesli spotkacie kogos komu ten film sie spodoba to mam podpowiedz - poproscie zeby opowiedzial wam jego fabule, a zobaczycie ze nie bedzie w stanie... bo fabuly po prostu nie ma... (no chyba ze polega ona na tym, ze profesor Moriarty zabija wlasciciela fabryki broni po wykupieniu jej udzialow i chce wywolac wojne swiatowa zeby sprzedawac bron - i to wszystko - nic wiecej). NIE WARTO ISC DO KINA NA TEN FILM... szkoda i czasu, i pieniedzy.... :-(
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5

REWELKA ale to zawsze rzecz gustu

A mnie się film podobał, choć poszłam nastawiona sceptycznie. Zależy również w jakim towarzystwie się go ogląda. Ja poszłam z przyjaciółką, która jest śmieszką i się ciąlge śmiałysmy bo film jest wesoły, lekki i przyjemny.
Są chwile grozy, napięcia, fajny angielski klimat z XIX wieku. Paweł ma rację, że dużo w nim mordobicia i matrixu ale ogólnie film jest fajny, jakby nie z tej bajki.
Może nie należy się nastawiać na arcydzieło ale pójść na Sherlocka po ciężkim dniu pracy i najlepiej z kimś kto tak jak Ty potrzebuje odprężenia po prostu a nie jak para smutasów obok nas, którzy mieli nos na kwintę ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

Warto iśc, nie zgadzam się z opinią, ze pieniądze wyrzucone w błoto. Zalezy kto co lubi. Film fajny
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

mysle ze kazdy musi zam zobaczyc

i wtedy mozna mowic podoba sie nie podoba, ja ide jutro
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

SUPER!!!!!!!!!!!!!!!

naprawę super -lekki , śmieszny, choć są tez elementy poważne
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

mam 11 lat czy jest to film dla mnie
STOP ACTA

Nie mogę się doczekać aż pójdę...

Jestem ogromną fanką I części, a z komentarzy wynika, że II jest super! Potwierdźcie czy to prawda
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

To na pewno nie jest film dla 11-latka
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Film bardzo fajny. Nie widziałam I cześci ale ta II jest super
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

To jakiś żart. Film niedawno wszedł do kin, a grany już jest tylko w takich godzinach, że wybiorą się na niego dzieci w trakcie wagarów.
Pozdrawiam logicznie myślących.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

szkoda że napisy

Film jest super, nie ma czasu na nudę;) Oglądałam obie części i przyznaję, że ta jest o wiele lepsza. Z chęcią poszłabym na to jeszcze raz ;).
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

beznadziejny

nie podobal mi sie , zero fabuly, tylko mordobicie, strzelanie, zawiodlam sie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum

The Last Showgirl (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: The Last Showgirl . Przeczytaj o filmie.

Wrócicie do siebie (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Wrócicie do siebie . Przeczytaj o filmie.

Fenicki układ (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Fenicki układ . Przeczytaj o filmie.