Siłownia, ćwiczenia dla mam z dziećmi

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Drogie, młode, zabiegane mamy. Szukam w Gdańsku (Zaspa, Przymorze) siłowni, aerobik albo innej aktywnej formy spędzenia czasu ze swoim dzieckiem na konkretnych ćwiczeniach. Przeszukałam cały net w tej sprawie i niestety nie ma czegoś takiego!!!! Oczywiście są zajęcia dla mam po porodach z maluszkami, żeby mogły wrócić do formy. Ja jestem matką rozbieganego 3,5 latka, chciałabym chodzić na zajęcia areobowe, delikatne wzmacniające, może joga? Niestety są dla kobiet i osobno znalałam o dziwo dla 4 latków w jednej siłowni w Gdańsku!!!. Czy zna ktoś w tych okolicach coś lub kogoś kto to organizuje? A może zbierze się grupa mam z tej okolicy (okolice ETC) i coś zorganizujemy wynajmując sale do zabaw z naszymi pociechami, może piłka, ćwiczenia z maluchami, joga dla naszych pociech.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Siłownia, ćwiczenia dla mam z dziećmi

a w której siłowni takie coś znalazłaś???

http://emfit.com.pl/

wysyłam link do jedynej siłowni w której znalazlam takie zajęcia. Jednakże jestem za tym, by nasze żywiołowe maluchy wyszalały się, bo raczej przedszkole temu nie służy (tam niestety trzeba być grzecznym i posłusznym), mój chłopak zaś potrzebuje wybiegać się. Co do mnie, to mnie też się przyda żeby nabrać kondycji. Jeżeli zbierze się jakaś grupa mam z maluchami 3-4 lata, to może zorganizujemy zajęcia na jakieś sali z instruktorem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja jestem jak najbardziej chętna. Mój Wiktor ma 3, 6 i jest tez żywoiołowy. Nie znam żadnego klubu i też kiedys szukałam ale nic nie znalazłam. Bardzo ciekawi mnie wątek:)

Jest nowy klub w gdańsku ( tzn działa od września) w którym jest coś takiego organizowane. Co prawda nie jest w okolicach ETC bo na kartuskiej. Nazywa się to dojo kosodan czy jakoś tak. Ja tam chodzę na formę w ciąży jak na razie, ale rzuciło mi się w oczy, że są tam organizowane zajęcia dla rodziców. Wygląda to chyba tak, że mamusie mają jakieś zajęcia aerobowe a dzieci też mają osobno jakieś zajęcia.

Ok, trzeba coś zorganizowac dla naszych maluchów, więc proponuję zajęcia z terapeutką Miejsce : Akademos AWF
Kiedy: wtorek 16:30-17:30
Cena: około 30-35 zł (mama + dziecko)
Ilość osób: 10-15
Dzieci: wiek 2-4 lata + rodzic
Zajęcia: zajęcia poświęcone są dla mam oraz ich pociech. Wspólne ćwiczenia mają na celu usprawnienie przewodnictwa nerwowego, percepcji, poprawę koordynacji ruchowej dla maluchów. Są również alternatywą dla mam, które same chcą zadbać o siebie. Pełna zabawy, ale i ćwiczeń sala poświęcona tylko dla nas.

W przypadku uzbierania grupy 10-15 osobowej możemy ruszyć z zajęciami już 12.02.

kontakt: misti@amorki.pl

a ja mam 6 miesięczne dziecko a też chętnie bym poćwiczyła :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Monika zdecydowałaś się na coś? Zajęcia w emfitt są ok. Ale tam mamy chyba nie ćwiczą razem z dziećmi?

Nie jest to co prawda Zaspa, ale w Akademosie jest mi znane, bo ćwiczyłam i wiem, że będzie OK. Na moją prośbę zorganizują takie zajęcia. Niestety dla mam i dzieci w przedziale 2-4 lata, zaznaczam, że rodzic czynnie uczestniczy w zajęciach. Czy ktoś z was jest chętny?

Kiedy będą zajęcia? Ile będą trwał? I jaki koszt? I jak ma to wyglądać?

napisąłam wyżej, mogłyby być już we wtorek jak uzbiera się grupa min. 10 osób

Fundacja My to mamy organizuje zajęcia dla mam z dziećmi . Mają fanpage na fb znajdzie je bo są świetne :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Leszczyńskich (8 odpowiedzi)

Położenie osiedla gwarantuje dostęp do pełnej osiedlowej infrastruktury i szerokiego wachlarza...

przeprowadzka !!?? (40 odpowiedzi)

Sprzedaliśmy dom, kupiliśmy drugi. Musimy się przeprowadzić... Czy zamawiać firmę...