Sklep Agata Meble - Matarnia - produkcja i dział reklamacji to jedno wielkie nieporozumienie

Witam, zakupiliśmy narożnik w sklepie Agata w grudniu z poduszkami, wyrobili się w terminie, ale poduszki przywieźli niestety nie te co trzeba, błąd popełniła pracownica sklepu, ponieważ nie zapisała jakie mają być to poduszki i poszło zamówienie. Z produkcji nikt nie zadzwonił i nie zapytał się jakie to mają być poduszki, więc dali najmniejsze jakie mają i skasowali jak za duże - a co tam nie!!!A mówią, że są profesjonalistami - haha dobre! Na poduszki czekaliśmy 8 tygodni.Ale wracając do narożnika, kolor melani jaka wychodzi jest biały widoczny na siedzisku, a miał być ciemny,zgłaszaliśmy na to reklamacje 3 razy, materiał się wyciera, lecz Panowie od reklamacji napisali, że jest to nasze złudzenie, a on wyciera się jeszcze bardziej, pękają listwy boczne. Wzieliśmy kilku fachowców z długoletnim doświadczeniem i oni ocenił bardzo nisko produkty ze sklepu Agata Meble, a kasują jak za super meble z pierwszej półki - szok. Ja składałam już trzy reklamacje do sklepu i niestety dostałam pismo od producenta, że wszystko co się psuje jest z naszej winy, bo źle użytkujemy dany produkt, a według nich nie mają do siebie żadnych "ale" - są bardzo śmieszni.Nie zastanawiając się długo po otrzymaniu od nich tego pisma, zadzwoniłam do sklepu i poinformowałam ich, że będę prosiła o zwrot gotówki, bo nie spełnili kryteri umowy i dostałam po 5 minutach od nich telefon, że sam dyrektor chce się spotkać i załagodzić sytuację, ale my nie mamy ochoty z nimi już rozmawiać, bo już do nich wystarczającą się najeździlismy, więc teraz chcemy im założyć sprawę sądową, bo mamy dosyć ich głupich pisemek z bezsensownym uzasadnieniem, jeżeli ktoś chce zapraszam, dołącze Państwa sprwę do pozwu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Sklep Agata Meble - Matarnia - produkcja i dział reklamacji to jedno wielkie nieporozumienie

tam nie ma produkcji ...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Sklep Agata Meble - Matarnia - produkcja i dział reklamacji to jedno wielkie nieporozumienie

dnia 20 lutego zakupiłem szafę oraz komodę w sklepie w Gdańsku Szadułkach. Szafa była na stanie wiec od razu spakowałem i miałem, natomiast na komodę trzeba było poczekać. termin dostawy 12 tydzień roku czyli najpóźniej 24 marzec. Oczywiście zamówienie się opóźniło. Dnia 25 marca poinformowano mnie, że komoda jest do odbioru. ucieszony pojechałem po odbiór wpłaciłem resztę należności i poszedłem po odbiór. okazało się, że to błąd systemu i komody NIE MA!!!! Na kolejna trzeba czekać kolejne 4 tyg. Zrezygnowałem z zmówienia na odbiór pieniędzy czekałem kolejną godzinę. Ci ludzie nie traktują klientów poważnie, NIE SZANUJĄ CZYJEGOŚ CZASU I JEGO KOSZTÓW PALIWA. ZDECYDOWANIE ODRADZAM ZAKUPY W TYCH SKLEPACH.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Faktycznie szkoda, że tak wyszło. Ja nie miałam nigdy takiego problemu a parę rzeczy już kupiłam w Agata meble. Mam nadzieję że już nigdy, nikt Cię tak nie doświadczy.

Mam podobny problem. Ich obsługa klienta kończy się w momencie zapłaty za towar. Jestem rozczarowana, wydałam kasę, dostałam towar z wadą uniemożliwiającą normalne użytkowanie (sofa z funkcją spania ma niepoziomo zamontowane spanie, przez co nie rozkłada się normalnie. Nogi wiszą nad ziemią!!!) Niestety na wszelkie moje maile, telefony, ponaglenia nie odpowiadają. Dziś po raz kolejny poprosili mnie o dowód zakupu, który już dawno przesłałam.

Chyba niedługo zacznę pisać bloga o sofie kupionej w firmie Agata (producent Gala) i o perypetiach związanych z próbą otrzymania tego, za co zapłaciłam.

hm, ja tam nie wiem, jakoś do tej pory to miałam dobre stosunki z agatą i jestem zadowolona.

polecam sklep WESTA z Zukowa. Mają ładne solidne meble i przystępne cenowo.Oprócz tego mają sprzęt AGD i RTV. Tylko tam kupuję.

Witam
Mam podobną sytuację.Chciałabym sie dowiedzieć jak potoczyła sie sprawa i czy warto zakładać. Pozdrawiam monika
Proszę o odpowiedź.

Kilka lat temu kupiłam 2 kanapy w HIT MEBLE (produkują i dowożą). Do dziś nie mam zastrzeżeń, żadnych. Kanapy wygodne, po rozłożeniu szerokie, z dużymi, solidnymi schowkami. Cena bardzo dostępna, dostawa szybciuteńka (skorzystałam z promocji i dowieźli, z Poznania, gratis!). Polecam wszystkim, są też na Allegro. PS. wysyłają próbki materiałów obiciowych. PS2: do Agaty mam blisko, jak wiecie, ale już wcześniej słyszałam, co tam sprzedają...

przecież w takim dużym przedsiębiorstwie nikt nie czeka tylko i wyłącznie na waszą reklamację, wiem jak wygląda praca w takim miejscu bo moja siostra pracuje w dziale reklamacji dużej firmy. jest to jedno wielkie zamieszanie więc i pomyłki się zdarzają.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1