Śląska - hałas i martwe sąsiedztwo

Chciałbym poznać zdanie sąsiadów z DL mieszkających przy samej Ul. Śląskiej - czy waszym zdaniem to jak obecnie funkcjonuje ta ulica i jak wpływa na otoczenie jest w porządku? Mieszkam tu od paru miesięcy w mieszkaniu bezpośrednio przy ulicy i moim zdaniem jest tragicznie. Hałas z tej ulicy jest tak ogromny jakbym mieszkał w namiocie przy autostradzie. Oczywiście to moja wina, że się tu przeniosłem, ale czy uważacie że życie w tym huku i hałasie jest ok? Zanim zeżrą mnie drajwerzy uprzedzam, że nie chcę zamienić tej trasy w deptak Nie neguję tego, że to trasa przelotowa potrzebna bardzo wielu mieszkańcom Trojmiasta i nikomu nie chcę utrudniać życia. Czy to jednak w porządku, że w centrum miasta mamy drogę, po której kierowcy poruszają się 50km/h tylko gdy stoją w korku? Czy nie uważacie, że przydałoby się tu więcej kontroli prędkości, fotoradar a w dalszej części jakaś przebudowa by ta de facto autostrada nie była aż tak uciążliwa i nie izolowała nas od reszty miasta? Przecież my tu żyjemy i nasz komfort jest tak samo ważny jak komfort osób poruszających się tą trasą. Chciałbym poznać Wasze zdanie na ten temat
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Śląska - hałas i martwe sąsiedztwo

Uciekłem stamtąd bliżej lasu, polecam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Śląska - hałas i martwe sąsiedztwo

Mieszkałem 2 lata przy Śląskiej. Hałas jak przy obwodnicy, dodatkowo huk od pociągów.
Tam się nie da mieszkać, tam powinny być biura, a nie mieszkania.
Na szczęście szybko się przenieśliśmy i nie żałuję. Działki Leśne do dzisiaj wywołują we mnie niemiłe wspomnienia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Paulina - opinia (5 odpowiedzi)

W Listopadzie 2022 zakupilismy od dewelopera bliźniaka w inwestycji Villa park. Od 4 miesięcy na...

Ulica Warszawska jak się tam mieszka? (4 odpowiedzi)

Biorę pod uwagę DL jako miejsce do zamieszkania (konkretnie ul. Warszawską). Jesteśmy rodzina z...

AXS Residence (4 odpowiedzi)

Inwestycja powstaje prawie w centrum Gdyni. Z ul. Podolskiej spacerem można dojść na gdyńską...