Sopot Molo Jazz Festival 2007

Temat dostępny też na forum: Sopot Molo Jazz Festival 2007
Motyw przewodni tegorocznej edycji - Złoty Jubileusz II Festiwalu Muzyki Jazzowej Sopot '57.3 sierpnia (piątek)16:00wernisaż wystawy fotografii Henryka Malesyp.t. „Nowy Orlean – klimaty zwiane wiatrem” na patio w Krzywym Domku17:30pochód nowoorleański ul. Bohaterów Monte Cassino do Molo18:00Detko BandKrzysztof Sadowski - złoty jubileuszPrzemek Dyakowski "Melisa"Polish Jazz ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

tak jak w zeszłym roku??

jesli bedzie tak jak w zeszlym roku to niezla porazka.kto byl to wie!!!!

rewelacja

W zeszłym roku było rewelacyjnie, gratka oczywiście dla koneserów a nie dla wszyskich.
Gratuluję organizatorom, w tym roku koniecznie będę.

w tamtym roku to porażka

Podzielam opinię Marii. W tamtym roku zamiast na molo, koncert był w hotelu. Zero informacji, zero miejsca, zaduch, totalny brak szacunku dla publiczności. Porażka to mało powiedziane. Dla mnie to był skandal. SZANOWNI ORGANIZATORZY, OPAMIĘTAJCIE SIĘ. Więcej szacunku dla publiczności !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

W tamtym roku...

...całonocne jam sessions w Haffnerze? Bezcenne... czadowe.

Festiwal Jazzowy Sopot

mam nadzieje, ze w tym roku festiwal bedzie bardziej udany niz w zeszlym! to byla porazka!!! Na molo bylo OK. ale w Hafnerze "kicha " na calej linii, zaduch, brak miejsca dla chetnych , a akustyka poprostu denna! :(

jazz klimat

W poprzednim roku festiwal może nie udal się idealnie ze względu na nieprzewidywalną pogodę , ale artyści dopisali. W Haffnerze rzeczywiście było duszno i tłoczno ,myśle że to można było uznać za atut. Gdy w Polsce rodził się jazz grano właśnie w takich warunkach .Tak więc było klimaycznie.Narzekają tylko mamisynki i hipochondrycy. Na scenie przy molo był naprawde odjazd , szczególnie gdy zagrali laureaci konkursu młodych zespołów ,Boogie Boys dali pokaz i przekazali dużą dawkę energi "...aż latały marynary..."

jazz jazz

...rok temu w hotelu, teraz na molo, poprostu ktoś dobrze wkońcu pomyślał, dla tych, którzy nie znają klimatów jezzowych niech będzie próbka, i dobrze, i super!

W zeszłym roku w hotelu...

Rok temu festiwal był w hotelu ponieważ była fatalna pogoda. Miał być na molo. Ale ze względu na warunki atmosferyczne były dwa wyjścia - albo odwołać albo przenieść do hotelu. Myślę, że lepsze było jednak to drugie wyjście. A co do braku informacji na temat przeniesienia - takie decyzje zapadają w dniu imprezy, nie ma już jak i kiedy przekazywać takich informacji.

pozytywnie

jak dla mnie festival znowu podniosl poprzeczke. nawet to co w zeszlym roku mi przeszkadzalo - tlok i scisk na jam session, w tym roku bylo na odpowiednim poziomie. nawet klimatyzacja byla. dziekuje Cezaremu za naprawde pozytywne dzwieki na klawiszach :)

Pozytywnie

Tłok i ścisk na jam session to będzie raczej reguła, a w ub. roku było tam po prostu mniej miejsca jak pamiętam. Dźwięki były super. Pozdrowienia dla dziewczyn z Akademii Muzycznej i wszystkich biorących udział!

Inne tematy z forum

LeŚnia (8 odpowiedzi)

A gdyby tak pod gwiaździstymi sklepieniami kościoła, pośród filarów zabytkowej przestrzeni...

Lotto Challenge Gdańsk 2025 (22 odpowiedzi)

Po wielkim sukcesie edycji 2024, Gdańsk ponownie stanie się gospodarzem jednych z najbardziej...

Spotkanie Magdaleny Biejat z Szymonem Hołownią (51 odpowiedzi)

W środę 30 kwietnia o godz. 20:00 Magdalena Biejat spotka się z Szymonem Hołownią. Spotkają się...