Starające się XXII

dziewczynki, zakładam Wam nowy wątek :-)
jako że od dawna Was obserwuję, to pozwalam sobie życzyć wszystkim szczęśliwego zaciążenia- tak niespodziewanego jak moje :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Starające się XXII

nie bralabym. to na stymulacje owulacji, skonsultuj sie z innym ginekologiem. ja sie zastanawiam nad clo po roku staran i jednej stracie. tak jak mowi asiek - zrob badania, monitoring, zobacz czy masz owulacje a dopiero potem clo i to tez pod nadzorem bo moze zaszkodzic (porobia sie torbiele)

a miałas jakies badania robione???

Dziewczyny, na początku starania poszłam do gina i dostałam "z marszu" CLO. Poczytałam na ten temat i nie wzięłam. Zwłaszcza, ze nic nie wskazywało na problemy z zajściem, bo w poprzednie ciąże zachodziłam w ciągu ok.3 miesięcy. I teraz się zastanawiam, czy jednak nie zacząć brać. Co prawda dopiero 2-gi miesiąc starań, ale może???

do tsh mozesz dodac ft4 bo one sa powiazane. w prolaktynie z obciazeniem wazne jest ile razy wynik po obciazeniu jest wiekszy od normalnej. bo moze normalna prolaktyna byc ok a po obciazeniu wariowac i to oznacza z tego co pamietam nadwrazliwosc, leczy sie tak samo.
Ania - trzymaj sie mam nadzieje ze cie ginekolog uspokoi i pozadnie zbada.

dokładnie normy są rózne ....po obciązeniu do 5 razy ;)

jeszcze oprócz tego mam zalecone badania na tsh, czy jeszcze zrobić jakies badania na własną ręke, tak przy okazji?

normy moga byc rozne w roznych lab. Generalnie bez obciazenia cos ok.25.
o obciazeniu jakas 6 krotnsc uzyskanego wyniku-ale moze sie myle.
Dodam,ze prolaktyny nie nalezy robic "na wariata"...nalezy byc spokojnym, doba bez sexu, godzina po wzieciu tabletki powinna byc spedzona na siedzeniu a nie na chodzeniu, spokoj, spokoj, spokoj

a jakie są przyjęrte normy przed obciążeniem i po obciążeniu?

prolaktyna z obciązeniem...pobierają Ci krew, potem dostajesz tabletke i za godzine znowu pobierają Ci krew ;)
To nic starsznego ;)
Czesto wysoki poziom prlaktyny utrudnia owulacje..moga zaburzenia jajeczkowania

dziewczyny mam zrobic sobie badania na prl + test na mtc, z czym to się je i o co chodzi w tym badaniu? co ono ma wykazać?

Aniu, uwazaj na siebie i najlepiej kierunek lekarz.

Widze,ze zimno sie zrobilo i bociany latac nei chca?

Aniu: koniecznie idź do swojej ginki. Mam nadzieję, że to nic groźnego. Cyklami się nie przejmuj-widocznie organizm potrzebuje więcej czasu a może trzeba mu pomóc jakimiś hormonami, żeby doszedł do starych cykli. Przytylam mocno kochana. Bądź dobrej myśli-w końcu to dopiero Wasza pierwsza próba

Makarena, bardzo dziękuję za odpowiedź. Przekaże jej.

i okazało się że ból i plamienie to nie okres.. jak się kąpałam wyleciało coś ze mnie wielkości fasoli.. byłam przerażona nawet nie chcę pisać co myślałam.. pojechałam na izbę przyjęć.. pomijając fakt, że lekarz był cholernie nieprzyjemny powiedział mi tylko tyle, że to kawałek śluzówki lub polip zbadał mnie i odesłał do domu.. w sumie nic więcej się nie dowiedziałam.. opis usg jest ręcznie i odczytać też nie mogę,nadal mnie cos ćmi w podbrzuszu.. spróbuje sie do mojego gin w poniedziałek dostać.. jestem przerażona:((((

Ania a może po poronieniu zrobił Ci się torbiel? Ja tak właśnie miałam. Na szczęście po jakimś czasie sam się wchłonął ale musiałam go kontrolować.

Ania - może coś z hormonami? Ja po poronieniu mam w miarę regularne cykle 28 dni plus max 3 dni. A może trzeba jeszcze czasu?
Kiki: jeżeli koleżanka jest zdiagnozowana (ma badania i jej mąż) i już zapadła decyzja o IUI, to koszt w Gamecie wyniesie między 730 zł a 1070 zł. Około 10 zł leki do stymulacji, zastrzyk na pęknięcie pęcherzyków 75 zł (ale nie zawsz jest podawany), zabieg 600 zł no i przynajmniej 1 wizyta na początek, nastepne 2 wizyty (po 120 zł )będą uzależnione od tego jak będą rosły pęcherzyki. No i czasami gin każe przyjść kilka dni po na wizytę (120 zł) aby sprawdzić czy pęcherzyki pękły.

Karolinka bardzo mi przykro:(

U nas kolejny cykl i kolejne starania. Zobaczymy co będzie dalej.
Mam do Was prośbę. Potrzebuję informacji jaki jest realny koszt IUI. I czy jest to koszt rozłożony w czasie , czy jednorazowy? Nie mam pojęcia na ten temat i informacje te nie są dla mnie, ale dla mojej bardzo bliskiej koleżanki.
Mam nadzieję, że wątek ten szybko się zakończy. Trzymam kciuki za starające się.

No to ja już wiem, że się tym razem nie udalo dostałam @ o wiele za wcześnie! cykl 24 dni! Dół totalny! Nie wiem co się ze mną dzieje, zawsze mialam @ co 28 dni jak w zegarku, a teraz po poronieniu 29, 33, 24.. tylko sobie strzelić w łeb!

Marchew ciesze sie ze wszystko w porzadku.

Inne tematy z forum

Kto kupił szereg w Rumi przy ul. Partyzantów 60 Żurawia łąka od Moj Dom Deweloper,Wasko,Feniks (13 odpowiedzi)

Witam! Kto z was kupił, jakie macie doświadczenia, jak wygląda kwestia prawna budynków oraz...

Vela Park Rumia Loker (20 odpowiedzi)

Czy zakupił ktoś z Was tam mieszkanie?

Nowe Janowo (4 odpowiedzi)

W okolicy, gdzie powstało osiedle, dostępna jest pełna infrastruktura zapewniająca wygodne życie...