Szklanka na drogach osiedlowych

Czy ktoś z Was alarmował w Gminie , że drogi są śliskie jak ch.... i jest sam lód. Ja dzwoniłam i Pani powiedziała mi, że nie mają pieniędzy na posypanie i interesuje ich tylko główna droga. Kpina jakaś?
Wczoraj widziałam jak ktoś rozłożył się na lampie w Bojanie.

Czyżby Pan Kalkowski dostał się do władzy i ma to gdzieś.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Szklanka na drogach osiedlowych

Nie mają pieniędzy? to jakaś kpina chyba. Jakby śnieg walił dzień w dzień całą zime to by pieniędzy mogli nie mieć. A tutaj trochę popadało i nawet na posypanie tej szklanki piachem nie mają. Odkąd wpompowano kasę w płyty i drogi asfaltowe, drogi gruntowe są w opłakanym stanie. Już nie będe przypominał ile czekaliśmy na ostatnie równanie drogi. Która była jak ser szwajcarski
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na pierwszym zjeździe z górki od Gdyni samochód po prostu się zsuwa, nawet przy prędkości do 20km/godz..Dobrze, że ruch tam jest minimalny.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chciałbym również wystosować taką małą prośbę/apel do kierowców.
Jak jest taka szklanka to przepuszczajcie tych jadących pod górkę. Łatwo się stoczyć w dół,ale jak się ktoś zatrzyma na takiej ślizgawie jadąc pod górkę, to już kaplica trzeba cofać auto na dół,aby się rozpędzić.
Pozdrawiam :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziś rano ok. 8.40 jechałam Na Dambnik. Zza zakrętu, z górki, z lasku (okolice kurników) wyjechała ciężarówka z pomarańczową skrzynią i pedziła sobie po tej szklance. Uciekając na pobocze wjechałam w usypany pagórek i słup. Samochód sie przechylił i mało nie przewrócił. Kierowca ciężarówki uciekł a ja zostałam z rozwalonym zderzakiem, lampą i nadkolem do lakierowania.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tym bardziej apeluje do Was o możliwie jak największe parcie na Gmine jak więcej ludzi będzie coś robić a nie tylko gadać to zobaczą, że nie jest łatwo. W Gminie jest telefon, są maile i Facebook oraz forum - warto utrzeć nos tym, którzy myślą, że siedzą i pierdzą w stołki. A ze stołka czasami można spaść.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ciężarówka i kierowca łatwy do zlokalizowamia bo, to tubylec. Kwestia winy i odpowiedzialności

Tylko jak to udowdnic

święta racja,ku...,ku...radni,którzy obiecali nam drogi,powinni wziąć łopatę i zrównać nam ten ser szwajcarski....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

kiki
pan Kalkowski dostał zdaje się podwyżkę, więc kasy na sypanie dróg nie będzie.
Tak więc każdy ma to na co zasłużył.

zainstalować kamerę i nie ma problemu. szczególnie na takich drogach gdzie jest wąsko i niebezpiecznie o otarcie łatwo. Nauczony doświadczeniem zainstalowałem takie cudo. Działa również na postoju a na parkingach często czekają na nas niespodzianki. Miałem kilka urwane lusterko wgniecenie z urwaną listwą na drzwiach.

no taaak dostał podwyżkę,to więcej pieniążków ma.....a wy szaraczki,o co kaman....sami głosowaliście na niego to macie.....

Inne tematy z forum

Rozkłady ZKM Bojano - Gdynia (5 odpowiedzi)

Dzień dobry, czy wiadomo coś o planach zwiększenia liczby kursów autobusów na trasie Bojano...

Hala Olimpia (9 odpowiedzi)

Gmina chwali się wybudowaniem hal sportowych we wszystkich szkołach. W Bojanie też miała powstać,...

KOMUNIKACJA W KOLECZKOWIE (60 odpowiedzi)

Witam mieszkańców Koleczkowa. Chciałabym zapytać jak można dostać się do Koleczkowa z Chyloni ?...