Witkacy Wielokrotny

Temat dostępny też na forum: Witkacy Wielokrotny
W 2025 roku mija 140 lat, odkąd na świat przyszedł Stanisław Ignacy Witkiewicz: wszechstronny oryginał, eksperymentator w życiu i działalności artystycznej, jedna z ikon polskiego międzywojnia. To znakomita okazja, by uczcić artystę w murach Uniwersytetu Gdańskiego.WYSTAWA | WITKACY WIELOKROTNY Prezentowana ekspozycja to siłą rzeczy pobieżna podróż przez przebogatą spuściznę artysty. ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witkacy na UG

Najbliżej dzieła Witkacego są w Słupsku, a tu zaskoczenie, że obrazy są z innych muzeów w kraju. Gratulacje
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Spotkanie z Witkacym na UG

Witkacy zawsze potrafi zaskoczyć :) Już wcześniej widziałem jego prace w Słupsku i bardzo mi się podobały. Fajnie, że twórczość Witkacego trafiła na UG. Naprawdę warto zajrzeć! Ekspozycja dopracowana z pasją. Oby więcej takich wydarzeń! :) :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oprowadzania

Byłam z córką na oprowadzaniu kuratorskim. Ledwo się zapisałyśmy bo takie zainteresowanie. Pani Marta - kuratorka wystawy opowiada z wielką pasją. Gratulacje, ale szkoda, że wystawa tak krótko eksponowana.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Runmageddon Trójmiasto 2025 (3 odpowiedzi)

Jeśli marzy Ci się start w klimatycznej, nadmorskiej scenerii, to lepszej okazji nie będzie....

Podniebny bal dla katolickich singli "Z widokiem na Miłość" (6 odpowiedzi)

ZAPRASZAMY NA WYJĄTKOWY WIECZÓR DLA KATOLICKICH SINGLI! "Z widokiem na Miłość" podniebny bal dla...

Golec uOrkiestra - Kolędy i Pastorałki (4 odpowiedzi)

Świąteczno-noworoczny koncert to wydarzenie, na którym słyszycie najpiękniejsze polskie kolędy i...