Władcy umysłów

Temat dostępny też na forum: Władcy umysłów
Opinie do filmu: Władcy umysłów.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

7/10

niezły ale szału nie ma ... spodziewałem się czegoś lepszego ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Polskie tłumaczenie tytułu to (znowu) porażka. Sugeruje, że mamy do czynienia z filmem klasy B o wrednych kosmitach najeżdżających Ziemię lub kiepskim horrorem. Ku mej radości nic takiego nie ma miejsca. Chcieliśmy z żoną zobaczyć inną propozycję, ale godzina seansu nam nie odpowiadała. Jednak uparliśmy się, że do kina pójdziemy i wybraliśmy taki film, o którym nic nie wiedzieliśmy. I to był dobry ruch, bo to film zaskakujący – zaczyna się jak tabuny innych dokonań na temat amerykańskich polityków, którzy z jakiś sensacyjnych powodów mają problemy. Ale później jest inaczej. I ciekawiej. Z ekranu nie leje się krew, nikt nikogo nie morduje, a jednak widz jest coraz bardziej wciągany w opowieść. The Adjustment Bureau jest również bardzo sympatyczne, ale na szczęście nie w różowym stylu komedii romantycznych. To „sympatyczność” innego rodzaju, która jest wielką zaletą. Najzabawniejsze było to, że po wyjściu z kina przytrafiło nam się coś co wyglądało jak ciąg dalszy akcji filmu.  Poczułem się też zachęcony do przeczytania książki, na podstawie której powstało TAB. To chyba dobra rekomendacja.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Film nic specjalnego, nawet się można zdrzemnąć.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

matrix

W wizualnej nie, ale treści tak. Film ten przywodzi mi na myśl Matrixa i jeśli po raz kolejny chcielibyście poznać alternatywne rzeczywistości, to zapraszam na seans. Mnie się spodobał, ale nie bez zastrzeżeń, jednak po wyjściu z kina wiem że będę myślał o nim i z pewnością oberżę go jeszcze raz na DVD, może nawet przeczytam książkę, na podstawie której miał powstać film.

Polecam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Skrzyżowanie (5 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Skrzyżowanie . Przeczytaj o filmie.

Grzesznicy (6 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Grzesznicy . Przeczytaj o filmie.

Bezcenny pakunek (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Bezcenny pakunek . Przeczytaj o filmie.