Złodzieje w oliwie

Temat dostępny też na forum: Wesele Wesele bez ogłoszeń
Nie tak dawno, jak w zeszłym miesiącu robiłem wesele (tzn. pracowałem bo jestem kelnerem) i po pół godzinie wesela para młoda zaczęła go spędzać osobno - szukając czegoś. Jak się okazało nie chcieli prezentów, tylko pieniążki. Świadem wkładał wszystko do papierowej torby (+biżuteria, bo to mała) a teraz tej torby już nie ma. Okazało się, że diabli ją wzieli. A dokładniej złodzieje pod katedrą oliwską. Na bezczelnego wyciągnęli torbę z bagażnika, gdy świadek odwrócił się po kolejne prezaenty, by włożyć je do bagaznika. Wsadził paczki, a nie zauważył, że torby z pieniędzmi już nie ma. WSZYSTKO TRWAŁO NIE WIĘCEJ NIŻ 5 SEKUND. I zwrot kosztów wesela oraz podróż poślubna pary młodej poszła do piachu.
Uważajcie, gdyż licho nie śpi, a w taki dzień, to mamy coś innego na głowie, więc niech będzie ktoś, kto cały czas panuje nad wszytkim i TRZEŹWO MYŚLI przez cały czas trwania wesela.
Czego sobie i wam życzę (mi przyda się ktoś taki już w przyszłym roku).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Złodzieje w oliwie

Ta przestroga zawsze aktualna !

up bo warto

oj podbijam, warto

no warto, ale jaki stary wątek ;)
ogólnie ostatnio na forum pojawiają się stare wątki, dawniej wyszukiwarka działała najdalej rok wstecz...

teraz to ta wyszukiwarka wyszukuje nie wiadomo po czym, i nie wiadomo co... jest BEZNADZIEJNA!

podbijam, uważajmy!

jeśli chodzi o katedrę, to ogólna porażka. byłam kiedyś na slubie koleżanki , właśnie w katedrze. sama katedra ok, ślub piękny do czasu wyjścia z katedry na składanie życzeń. tam żurów i meneli prawie tyle co gości, kręcili się przy wyjeździe , napruci bez koszulek w samych portkach z fifą pod okiem, pijaczka ledwo trzymająca się na nogach i masa dzieciaków zdegenerowanych. no i oczywiście wyjazd spod katedry był dość niesmaczny. Żule pchali się na samochód i nie było opcji przejazdu bez wręczenia kilku flaszek. Patrząc na to stwierdziłam że mój ślub nie będzie tak wyglądał, bo było to co najmniej beznadziejne. no i nie wyglądał, na szczęście u nas nie było nawet ćwierć menelstwa .

podbijam ku przestrodze dla osób tam ślubujących :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

upupup

ja tam bede miala slub...ale pieniazki od gosci bede dawac komus bardziej rozgarnietemu kto nie zostawi torby gdzie popadnie...eh...dlatego osobka ktora bedzie trzymala te rzeczy musi pilnowac ich jak oka w glowie ;)

Dziwię się gościom weselnym czy świadkom na takim weselu z żulami przed kościołem, natarczywymi itd. Czy tak ciężko powiadomić policję? To nic nie kosztuje, a przyjazd patrolu, gdzieś z tyłu od razu by rozwiązał tą sytuację i żulernia by się zmyła. I tak nękać ich...

Co za problem ?!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

taki problem, że policja na własnym ślubie to raczej średnia radość - z tyłu nie podjechaliby tylko z przodu tam gdzie brama wyjazdowa i wspomniane żule. no chyba żeby tą policję potraktować jako kolejną atrakcję.
a poza tym wszyscy raczej chcieli się szybko stamtąd zmyć.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

ojojj to mogło i może zdarzyć się wszędzie niestety..

Inne tematy z forum

wymiana kotła gazowego (3 odpowiedzi)

dzień dobry, czeka mnie wymiana dwufunkcyjnego kotła gazowego w mieszkaniu niespełna 80m, obecnie...

gdzie chodzicie do stomatologa? (14 odpowiedzi)

Gdzie chodzicie do stomatologa częściowo refundowanego przez NFZ? proszę o rady i namiary na...