Żona doskonała

Temat dostępny też na forum: Żona doskonała
Opinie do filmu: Żona doskonała.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

pokaz przedpremierowy w Neptunie

kiedy to ja ostatnio tak bardzo śmiałem się na filmie? Chyba na "Kac Vegas" ;) Mimo, że te filmy nie mają ze sobą nic wspólnego to na "Żonie doskonałej" na premierze cały Neptun wył ze śmiechu;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

ja też byłem w neptunie

Ja też byłem w Neptunie na tym filmie, tylko na pewno nie na tym samym pokazie.
Moje wrażeni z obejrzenia tego filmu streściłbym określeniem, że ten film jest jak Francuzki ser pleśniowy. Beż odrobiny wina jest nie do przejścia. Oczywiście jak na Francję przystało mamy tu wyrafinowany, szykowny smak. Ale jak dla mnie to bez lampki wina ani rusz.

Na początku nie zrozumiałem, że chodzi tu o lata 60 ubiegłego wieku, ale był to celowy zabieg, bo w nowoczesny świecie tak historia nie mogła by mieć miejsca. Po to zapewne twórcy filmu umieścili swoich bohaterów w tym czasie, by zapowiedzieć moralną wiosnę ludów.
Wszyscy sie zdradzają i nie mają z tego tytułu żadnych wyrzutów sumienia, oczywiście moze to być zabawne, ale jak wcześniej napisałem bez lapki wina sie nie obejdzie.
Główni bohaterowie to rodzina fabrykantów, ona czyli mąż ma romanse, jakże by inaczej bo z sekretarka, żona pisze wiersze, synek homo, córka chce rozwodu. dalej sie nie rozpisuje, ponieważ sporo w tym filmie niuansów, aj ja nie chciałbym psuć zabawy z obejrzenia tego filmu, jak dla mnie wyłącznie z lampka wina, najlepiej Bułgarskiego, bo Francuzkie jest drogie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 13

lekki, łatwy i przyjemny

Baaaaaaardzo fajny film, miły dla oka. Nic ambitnego, ale jakże przezabawnego! Naprawdę można się pośmiać:) Filmy Ozona zawsze dzieliły publiczność i tak będzie zapewne tym razem, ale czymże był by prawdziwy artysta nie posiadający krytyków?
Film polecam obejrzeć tylko i wyłącznie w kinie Neptun- takiego klimatu nie ma w żadnym innym kinie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Można się pośmiać:-)

Film ten przyjemnie się ogląda, momentami jest bardzo zabawny. Jeśli za cel wyjścia do kina postawimy sobie dobrą rozrywkę, to jest on strzałem w dziesiątkę:-). Osoby gustujące w twórczości Ozona, z seansu nie powinny wyjść rozczarowane. Jak dla mnie, dodatkowy plus dla Catherine Deneuve:-).
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Francuskie a nie francuzkie. Słownika używaj.

Francuzkie to se możesz najwyżej przelecieć.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Grzesznicy (4 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Grzesznicy . Przeczytaj o filmie.

Szpiedzy (4 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Szpiedzy . Przeczytaj o filmie.

Twój Vincent (37 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Twój Vincent . Przeczytaj o filmie.