co by bylo gdyby

Co by bylo gdyby na osiedlach nowwych zainstalowac kamery ccd ? monitoring moglby pokazac co sie dzieje na tym dziwnym zbiorowisku ludzi
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 8

Re: co by bylo gdyby

Można by to uczynić wtenczas można by wykazać kto kradnie paliwo a kto śmieci podrzuca innym ludziom
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jestem mieszkanką nowego osiedla. Jeśli panowie chcecie to proszę zainstalować kamerę na własny koszt, ponieważ na naszym osiedlu też ktoś kradnie. Jeśli to jakiś mój sąsiad sama mu ręce powyrywam. Z drugiej strony, kradzione są dziwne rzeczy, o jakie dotychczasowy mieszkaniec miasta by się raczej nie pokusił, więc może poszukajcie wśród własnych sąsiadów. Jeśli ktoś kradnie u was, to raczej tam powinniście umieścić monitoring...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

jest to całkiem niezły pomysł. wczoraj o 2 w nocy na OR ktos skakal przez plot. zostal wyploszony bo akurat wyszlismy do ogrodka.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A jeszcze parę lat temu Banino było oazą spokoju i nikomu nawet do głowy nie przyszły takie rzeczy ...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6

Trójmiasto się bogaci, metropolia rozrasta. Coraz więcej obcokrajowców, więcej pracy, możliwości. My na tym korzystamy, więc powinniśmy się cieszyć...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Czym, przepraszam bo nie wiem ?
Sytacja sie pogarsza gina tajemniczo przedmioty z ogrodów, pojawiają się tajemniczo rozwalone śmieci itd...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Każde tego typu zjawisko określane jako Getta powinny posiadać monitoring obligatoryjnie - myślę że jak by developer zareklamował to jak " podwyższenie standardu mieszkania na osiedlu" ludzie chętnie by się zgodzili i sami za to zapłacili.
Narazie może i problemu nie ma ale gdy wprowadzi się większa ilość osób a z racji braku komunikacji zakładam że będą miały samochody zacznie się zastawianie wjazdów oraz samochodów i stawianie na wykupionym miejscu parkingowym..tak to się dzieje na np Osowej - szeregowce , do każdego wjazd ale zaparkować już nie ma gdzie. A jak ktoś znajomy przyjedzie ? To auto zastawi czyjś wjazd/wyjazd i aferka.. tak to będzie wszystko nagrane . Już teraz ludzie np z jakimiś srebrnymi fiatami stają na środku Pszennej bo nie ma miejsca na osiedlu albo się niechce
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

obligatoryjny monitoring to powinno mieć to forum i wyłapywać takich jak ty, którzy obrażają ludzi nazywając ich miejsce zamieszkania gettem i zgłaszać odpowiednim organom władzy
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

prosty kolego o niskim stopniu edukacji przytocze cos co moze sie zaskoczyć
"Socjologowie zwracają uwagę, że cechą charakterystyczną gett jest izolacja pewnej kategorii ludności od innych. W związku z tym nieuzasadnione jest utożsamianie mieszkańców gett z podklasą. Innym rodzajem getta może być miejsce zamieszkiwane przez elitarną bądź wyróżnioną pod jakimś względem części społeczeństwa. W tym rozumieniu gettem można nazwać harem w mieście muzułmańskim, blokowisko realnego socjalizmu, zamieszkiwane przez nomenklaturę partyjną, albo zamknięte osiedla mieszkaniowe.

Wielu badaczy zwraca uwagę, że właśnie osiedla za bramą (ang. gated communities) są współczesną formą gett"
to cytat z wiki
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 9

@ToKaj
czytam wszystkie Twoje wypowiedzi we wszystkich wątkach i się zastanawiam co Tobą kieruje.
Wywnioskowałem wyłącznie to iż mieszkasz w Baninie troszkę dłużej niż mieszkańcy osiedla Rodzinnego. Czy daje Ci to możliwość czucia się klasę wyżej od innych? Sądząc po Twoich wypowiedziach raczej nie reprezentujesz wysokiego poziomu.

P.S. zanim coś zacytujesz postaraj się zrozumieć tekst.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

osiedle rodzinne nie jest ogrodzone, ani zamknięte w żaden inny sposób, więc twoje przytoczenia...nie wnoszą nic, poza tym że nie masz żadnego poziomu edukacji, ani kultury,
zajmij się czymś bardziej konstruktywnym
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

wstrętne szeregowe blokowiska postawił nam developer.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Trudno żeby gdziekolwiek przez wieczność pasały się krówki, świnki.
Najchętniej ciągnąłbyś koniem pług jeszcze co ? :)
Też lubie wiejski klimat, ale niestety dotarł tu prąd, potem telefon, telewizja.. o zgrozo... Internety się ludziom pojawiły...
Kto wie, może nawet kanalizacja się pojawi czy drogi z prawdziwego zdarzenia na terenie całej miejscowości..
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

kanaliza juz jest!
A blokowiska szpecą niestety. Baniono to była miejscowość gdzie stały same domy .
Uszczęśliwili nas kołchozami szeregowymi.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9

Ni tak nie szpeci naszej wsi jak nachalne reklamy na każdym kroku i brud na ulicach. W Gdańsku już sprzątali drogi a u nas? Znowu w czerwcu? Z reklamami też już zaczęli walczyć, a my? Cały ten bałagan do nas spłynie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

no wyobraź sobie, że kanalizy nie ma!!!, a mieszkam w domu jednorodzinnym, za to ty pewnie mieszkasz sam w tym "kołchozie" bo tam kanaliza właśnie jest;
następny któremu przeszkadza osiedle (chyba ze to ten sam)...co za ludzie tu mieszkają; co cię obchodzi kto gdzie mnie mieszka? mnie obchodzi to że nie mam kanalizy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

kanaliza jest w Baninie a ,że nie wszędzie to nie musisz japy wydzierać!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

japę to masz ty, a ja się nie wydzieram, tylko odpisuję na post, a jak nie masz nic mądrego do powiedzenia, to nic nie pisz
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum

Aparat ortodontyczny (10 odpowiedzi)

Witam, chciałabym założyć aparat na zęby. W Baninie to chyba tylko dr Kamila Bubeła, czy jakieś...

Imperium-Auto Salon (11 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....

Rehabilitacja, gabinety lekarskie (22 odpowiedzi)

Cześć, zwracam się do was z zapytaniem, co myślicie na temat powstania prywatnej placówki...