coś na temat ślubu w kościele w m. Bojano?

Temat dostępny też na forum: Wesele Wesele bez ogłoszeń
Czy ktoś z Was miał ślub w parafii św. Jadwigi Królowej w Bojanie? proszę o jakąś opinię
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: coś na temat ślubu w kościele w m. Bojano?

Moja koleżanka miała tam ślub i nie wypowiadała się dobrze o księdzu udzielającym tam ślubu, inne opinie które słyszałam też nie były miłe ale może to tylko pojedyncze przypadki.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

chyba nasza tonya miała musiałabyś do niej napisać maila :)

Ponawiam pytanie, czy ktoś miał w najbliższym czasie ślub w kościele w Bojanach, chcęm się dowiedzieć jaki jest tam ksiądz i czy bez problemu udzieli ślubu osobie, która nie jest z jego parafii. I ile to kosztuje ?
z góry dziękuje za odpowiedz :))

ja tam mialam slub pisz na maila
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja mialam tam ślub rok temu, ksiadz niezbyt ciekawy, wieczne problemy, chcialam miec tam slub bo jest piekny kosciol, nie jestem z tej parafii, placilismy 600 zł bo od ludzi nie z parafii jest cennik od 400zł ;) zaplacilismy tyle bo miał buchy o to ze mamy inna dekoratorke niz ta którą ksiadz polecał , potem powiedzialam mu ze nie bede miala bolerka ale suknia jest w miare zakryta to powiedzial ze kazania nie wygłosi, to ja ze strachem panicznie poszukiwalam dzien przed slubem bolerka :/ no i w dzien slubu w ogole numer wywinął na mszy poprzedzajacej nasz slub wypowiedzial sie na kazaniu ze przeprasza parafian za te sztuczne kwiaty bo młodzi sobie taka dekoracje wymyslili, no i jak przyjechalismy kazał sciagac kwiaty z olatarza i postawic gdzie indziej bo pojdzie do domu :/ ogolnie wielki stres ale jakos to przezylam, mam to wszytsko nagrane na plyte bo kamerzysta byl z nami ;)

po pierwsze musisz miec u tego Ksiedza zakryte ramiona, bardzo tego pilnuje - i z tym akurat sie zgadzambo to jest Kosciol i trzeba to uszanowac. Co do reszty nie uwazam by sie czepial...nie bralam u niego slubu i brac nie bede ale go znam...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 9

Slub to nie Plaza moga byc odkryte ramiona ale wypadaloby miec jakas ETOLKIE troche przyzwojtosc dziewczyno na Weselu sie Rozneglizuj!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8

moja kumpela tam mieszka i nie jest księdzem zachwycona, a jest dość ściśle związana z kościołem i zna wielu księży, to ma porównanie.

byłam na ślubie znajomych w tym kościele w czerwcu i bardzo podobała mi sie odprawiona msza,ksiądz mądrze mówił i nie zanudzał, wesoły. Bardzo mi sie podobało. A co do sukni to miała bez ramiaczek i bez żadnego bolerka... może zalezy kto prowadzi dana msze..

a ja sie dowiedziłam od znajomej ze ten ksiadz to niezły typek bo mial albo jeszcze ma romans z jeda z parafianek i to jeszcze zamezna i jej maz go pobił i on wtedy niby na urlop gdzies wyjechał posiniaczony....niby głosno tam o tym było.....ale ksiedzu nikt prosto w oczy nic nie powie.

ja do ploteczek podchodze z dystansem...wiem jak ludzie potrafia wymyslac...i dodawac co nieco od siebie... choc nie przecze bo nie wiem...

ja sama nie wiem co myslec na ten temat.

w zeszłym roku robiliśmy tam zdjęcia i ksiądz był ok, nie przeszkadzało mu,że jest na dwójka, nie miał jakiś wymagań bo to czasem różnie bywa. Nie zauważyłam,żeby były jakieś problemy.

moze zalezy od pary młodej jak z nim rozmawia.

może...
w kolegiacie w Gdyni była taka babcia w kancelarii - dziewczyny na forum strasznie na nią psioczyły. Akurat w stosunku do nas była bardzo miła i pomocna przy ślubie...
więc może to rzeczywiście od młodych zależy...

to szczera prawda bo byłem tego świadkiem kiedy na procesji Bożego Ciała zdradzony mąż wyskoczył zza ołtarza i głośno krzyczał do księdza prowadzącego procesję i trzymającego monstrację:przestań r****** moją żonę; zamiast skupienia i modlitwy ful relaks zbiorowy.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

nie tylko z jedną ale i to conajmniej z dwiema i jedna nich jest nauczycielką religi- pobogosław im Panie Boże owocnej miłości
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

To ze wszech miar nie etyczne,by ktoś taki uczył religii

weź koło i pieprznij się w czoło , a jak niepomoże to nie daj P ... popraw sobie młotem kowalskim . plotek nie rozsiewaj
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

"... Bojanach " analfabetyzm się szerzy . Ksiądz jest bardzo ugodowym człowiekiem i na pewno jakos się dogadacie

Nie wiem czemu on jest jeszcze księdzem wogle;/ Też myślałem że to wszystko na jego temat to plotki, dopóki na własne oczy się nie przekonałem. Żal mi go bo zbudował piękną parafie, jednak z kapłaństwem to on nie ma wiele wspólnego.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

zgadzam sie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Do wiadomości to ksiądz tej parafii nie zbudował tylko ludzie za darmo budowali kościół i plebanie wiem bo mój mąż tam budował za przysłowiowe bóg zapłać.

Jak B. jest ugodowy to nie wiesz co mówisz porozmawiaj z ludzmi z Bojana na temat książulka to włos na głowie ci się zjeży i dzięki takim książukom za kilka lat kościoły będą świecic pustkami.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

znam Bużana dość długo jeszcze jak był wio-karym, można z nim się dogadać i porozmawiać . to tylko zależy od podejścia do niego. pewnie jak występujesz z pozycji bo ja mam racje bo daje na tacę i na kolęde i do puszki - to co się dziwisz że traktuje cię , tak jak traktuje
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Trzy lata temu slubowałam w kościele W Bojanie. Mszę św. odprawiał Proboszcz. Gością uszy więdły, gdy słuchali kazania. Niektórzy zastanawiali się czy nie wyjść... Krzyk! A myśmy z mężem czuli się jak byśmy byli na naukach przedmałżeńskich. Kościół stroiła za nasze pieniądze koleżanka Proboszcza. Z usług organisty zrezygnowaliśmy, bo mieliśmy własny zespół. Proboszczowi nie było to na rękę. Kamerzyści i fotografowie muszą przyjść się przedstawić przed mszą do Proboszcza.. Jednym słowem - nie tylko wygląd kościoła ma znaczenie, ale i cała obróbka wokól związana ze ślubem...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

ksiądz furiat i kroi klientów niemiłośiernie
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

kosciol ladny ale to tylko mury - obsluga - nie polecam - nowy wikary fajny
to tyle
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

ślub w Bojanie odradzam wejdz na forum Bojano i poczytaj o wyczynach proboszcza - molestowanie seksualne 15 latki
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

No i po co szerzysz pomówienia??

Proboszcz został oficjalnie oczyszczony z zarzutów, ponieważ owa 15-latka przyznała się, że kłamała.

Pomyśl, zanim kogoś oczernisz, przez takich jak Ty jest taka opinia o tym proboszczu.

Prawda jest taka, że jest on "przedsiębiorczy" - może nazbyt jak na księdza - ale nie można mówić o nim nic złego w kontekście moralności.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 10

hallo parafian nie lyso ci teraz za te bzdury co pisales

do ~parafianin -bronisz pijaka i pedofila

hallo ~parafianin nic nie piszesz wiecej o buzanie ? dlaczego?

gówniara kłamała za forsę , przeczytaj sygnaturę akt dochodzenia w prokuraturze .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

chcesz się spotkać u proroka za pomówienia , z powództwa cywilnego . gwaranuje ci 2 lata w zawieszseniu na 3 i nawiązke finansową na rzecz organizacji 7użytecznoścci publicznej , np.
przedszkole parafialne w Bojanie wysokości 5 tys. zł

ważne .!

kto ma jakieś zdjęcia z parafii , np. ze ślubu czy tam z pielgrzymek np. do Rzymu w 2000 roku albo pielgrzymki jagielonek i chóru do Rzymu czy też do ziemi świętej w ubiegłym roku . Bardzo proszę o kontakt jest to bardzo ważne. fotki przesyłajcie na e-maila. Może ktoś ma np. z nadania szkole gimnazjum imienia . albo z dożynek czy jak był chór z Litwy czy Arka Noego . Z góry dziękuję .

kronika.parafia@wp.pl

Nie zgadzam sie bylam wtym kosciele na slubie bardzo ni sie podobalo. ajestem z b.duzego miasta.

Moi znajomi brali ślub w tym kościele i było bardzo fajnie.Pozdrawiam serdecznie.

http://gdansk.naszemiasto.pl/artykul/289755,proboszcz-bojana-uslyszal-zarzuty-molestowania-seksualnego,id,t.html

nie całkiem na temat

ja tez slyszalam ze ksiadz nie nalezy do najprzyjemniejszych, jak mu sie cos nie spodoba przed slubem to potrafi odprawic msze krotko mowiac 'na odwal sie'.. ale osobiscie nie bralam udzialu w takim slubie wiec pisze tylko co slyszalam =]

http://gdansk.naszemiasto.pl/artykul/289755,proboszcz-bojana-uslyszal-zarzuty-molestowania-seksualnego,id,t.html

Proboszcz Bojana usłyszał zarzuty molestowania seksualnego 15-latki.

Mieszkańcy Bojana pod Gdynią są wzburzeni. Proboszcz tutejszej parafii wczoraj usłyszał zarzuty molestowania seksualnego 15-latki, a konkretnie "dokonania innej czynności seksualnej".

To na temat ksiedza...

Dwie osoby bardzo nie lubią księdza i co najgorsze utrudniają spokojne życie tej parafii . Tym razem te osoby przesadziły z takim pomysłem zemsty. Nikt nie jest święty lecz w takie coś to nie wierzę ,nikt o zdrowych zmysłach nie bruździ na swoim podwórku. Co do tej 15-latki , święta nie jest !!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Oby tylko dwie.Jednak na to sam zapracował.Czynił to długie lata i teraz zbiera owoce.Dajcie spokój piętnastolatce.Ksiądz ma 47 i Jego moralność jest pod wielkim znakiem zapytania.To On powinien być wzorcem dla młodziezy ,a nigdy nie był.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

15latka święta nie jest bo jest młoda i szaleje i to jej wybór co robi.Ale Ksiądz ???? Powinni mu chyba wyciąć coś miedzy nogami bo się chyba na księdza nie nadaje!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

15latka gdyby umiała wszystkie przykazania do bierzmowania to by zdała bez problemu a że woli trzymać piwo i papierosy w ręku i nie umie sie nauczyć więc najprostszym sposobem wymyśleć mogła afere o molestowaniu bo to najtrudniej udowodnić a ostatnio jest to modne wyjście,więc radze ją przycisnąć to wyśpiewa wszystko
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 10

jeśli to jest na temat ślubu to walnij ty się w łeb przyjacielu mojej krowy w chlewie ja brałem ślub w parafi .i proboszcz mi dał krutko do zrozumienia wyjoł z kśięgi koperte i powiedział mi jak bedzie pełna żartami domnie i na powage potem z tej parafi była moja żona po uprzejmej propozycji odwruciłem się na pięcie i wyszłem z plebani. byłem ministrantem kupe lat ale nie w tej parafi na drugi dzien byłem w kuri biskupiej w pelplinie ZE SKARGĄ NA KŚIĘDZA na piśmie dostałem zgode na wżięcie ŚLUBU w innej parafi i bes problemu ślub mieliśmy wspaniały.A POWIEM DLACZEGO NIECHCIAŁ NAM ŚLUBU DAĆ DLATEGO BO MEJ ŻONIE BRAKOWAŁO 11 DNI ABY UKOŃCZYŁA 18 LAT WSZYSTKO SIĘ DA ALE TO KOSZTUJE NIGDY NIEDAŁBYM ŁAPUWKI A ZWŁASZCZA TAKIEJ ŁACHUDŻE OD TAMTEJ PORY ZMIENIŁEM ZDANIE NA TEMAT DUCHOWNYCH......
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja pierdziele ,ile można zrobić błędów ortograficznych!!!!
Za kasę z ślubu kup sobie słownik!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

oj gogus nie znasz buzana, polowe bojana przelecial bo z ksiedzem to nie grzech

parę razy widziałem gówniarę narąbaną . i nie tylko samą .......

Chcialam 2 lata temu wziac slub w tym kosciele, jestem z innej parafii. Mieszkam za granica. Mialam juz zarezerwowana date, ale po rozmowie telefonicznej z proboszczem, ktory na moje prosby o ustalenie szczegolow i odpowiedzenie paru pytan odpowiedzial "Sa przeciez samoloty, moze Pani tu przyjechac, to wszystko omowimy". Czytaj: jak mieszkasz za granica, to masz kase i plac. Wyczulam jego podejscie do pieniadza i nie podobal mi sie jego ton (bardzo arogancki, malo pobozny) i w koncu wzielam slub w mojej parafii, za darmo! Teraz tego nie zaluje, bo nie chcialabym zeby mi slubu udzielam tak chory moralnie czlowiek.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

A po co chciałaś wziąść ślub w parafii Bojano? Przecież nie masz z nią nic wspólnego? Następna prowokacja! Koleżanko samolotem się lata a nie jeździ, więc nie mogłabyś przyjechać , lecz przylecieć. Dobrze ,że takim głąbom ksiądz nie udziela ślubów. Parafia musi się szanować, przyjezdnych głąbów nie chcemy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 10

hehehe w Bojanie to naprawdę kiepską szkołę maja bo wszyscy takie byki robią że aż żal. czytałam w dzienniku bałtyckim w necie na forum pod artykułem o księdzu wypowiedzi parafian i każdy z nich błędy tam robił takie że głowa mała. nawet jeśli nie znają poprawnej pisowni to przecież jak piszą i zrobią byka to pojawia się podkreślenie pod danym słowem jak jest źle napisane i można je poprawić, no ale tego parafianie z Bojana to chyba nie wiedzą:) pozdrawiam i radzę kupić sobie słownik:)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ja tam filmowałem 2 razy i nie podobało mi się. Za pierwszym razem młodzi się spóźnili 5 minut a on nawet nie zaczekał aż ludzie wejdą do kościoła , tylko z marszu zaczynał. Technicznie do filmowania też nie rewelacja, bo jest ciemno.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

chyba ze te byki robi caly czas jedna osoba!

Widze, ze argumentow na temat juz brakowalo... Zawsze mozna sie przeciez uczepic szczegolow. Zauwaz, ze byl to cytat. Zreszta najpierw lece, pozniej jade. Ale z idiotami nie bede dyskutowac. A propos mam wyzsze wyksztalcenie, skonczone dwa uniwersytety: jeden w Polsce, drugi za granica. Do poziomu "miejscowych" takich jak ty sie na szczescie nie znizylam...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

Tak wyższe!? Pewnie szkoła mieściła się na drugim piętrze lub na górce i pewnie dlatego myslisz , że masz wyższe. Otóż mylisz się studia wyższe to uniwersytety, politechniki itp. Acha i używaj polskich znaków , bo to głupio wygląda! No chyba ,że już jesteś obcokrajowcem pełną gębą!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ludzie! Czemu w was tyle nienawiści?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jakies kompleksy masz??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

racja, pewnie skonczyla jakies prywatne, co każdy może, zaliczenie za kopertę albo flaszeczkę haha
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

to masz problem dziewczyno, bo przecież wszyscy jestesmy równi. straszne zycie musisz miec, nawet z kim pogadac nie ma, skoro wszyscy gorsi od Ciebie....współczuję

zal.pl i haha to ta sama osoba. wez nie rob z siebie..... widac ze to ta sama osoba pisze bo to samo IP jest.

Ty się piszę z dużej litery Pani podwójna magister!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

gosc pod 3 roznymi nikami piszesz po co? przeciez widac ze to wszystko ty piszesz. podpisz sie normalnie a nie sie ukrywasz.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 14

Brałam w tym kościele ślub i nie jestem zadowolona kazał mi dać 3000 zł. żeby kościół ogrzał na wesele na godzinkę. Chyba go P********iło ja na opał tyle przez zimę nie wydaję. Ślub wszędzię ale nie tylko w Bojanie

no to niezłe ziółko z tego księdza. No ale skoro tyle osób mówi, że ten ksiądz ma coś na sumieniu to raczej to jest prawda... jeszcze te sms-y które jej przysyłał później... gdyby był niewinny to raczej by ich nie wysyłał

byłam tam na ślubie koleżanki i nie polecam...

3000 zł????? to już przegięcie

stawka w tym kosciele to 400zł dla parafianina, 600zł dla osoby spoza parafii

czy koleżanka od 3.000zł rozróżnia ślub od wesela? czy też miała wesele w kościele??

słyszałam, że w kościele w Dęblinie ksiądz sobie zażyczył 1500 zł... AgaB może faktycznie nie rozróżnia

Polecamy mielismy w czerwcu ceremonia, oprawa, wystrój -super

Ja mam za tydzien 18.09.2010 i jak do tej pory nie mam żadnych zastrzeżeń co do Proboszcz tamtejszej Parafii, Nie jestem parafianką ani narzeczony i Ksiądz Proboszcz rozmawiał zawsze z nami normalnie, powiedział jakie dokumenty potrzebne co i jak. Byliśmy ostatnio u niego to poinstruował nas jak to będzie wyglądało cały przebieg naszego ślubu kiedy gdzie stanąć w jaki sposób. Ja osobiście i mój narzeczony nie mamy żadnych zastrzeżeń co to Księdza Proboszcza, a nawet go poprostu poinformowaliśmy że będziemy mieli stojaki z kwiatami to tylko zadał jedno pytanie a właściwie takie stwierdzenie że kwiaty chyba nie będą sztuczne i po tym zauważyłam że takich ten ksiądz po prostu nie toleruje ale nie dziwie się bo Ślub to UROCZYSTOŚĆ a nie CYRK.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

to mialas szczescie,ze nie byl pijany i mial dobry humor

mam jedno pytanie,czy broboszczowi trzeba podać jakie się ma zarobki?
słyszałam ,że byly proboeszcz to praktykował.

W żadnym przypadku... to jest tylko i wyłącznie Twoja sprawa. BTW nie sądzę aby obecny proboszcz o to zapytał, jest zbyt dobrze wychowany.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Hahaha zaraz pekne ze śmiechu.....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

słyszałam to od dwoch osób którym udzielał ślubu proboszcz Bużan

No i dobrze slyszalas ...

Jakiś aktualny cennik ktoś zna?

To ty lepiej przemyśl, bo "co łaska" to może znaczyć dużo...

Aktualna cena ślubu"nie chodzi o to ile dają ..... ale dają tak 400-500 zł"
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jakieś opinię o organiście i pani od wystroju kościoła?
Jakieś stawki

Podbijam :)
Jestem ciekawa czy ma ktoś jakieś informację jak to wygląda na chwilę obecną?

My mieliśmy ślub 27.06.15. Organista bardzo profesjonalny młody Pan, ma różne pomysły. Trochę się ceni. Za same organy liczy 250zł.
Pani od strojenia kościoła, w porządku, to od Was zaleczy co i jakie kwiaty chcecie. My zapłaciliśmy 400zł.

Ogółem wszystkie sprawy ze ślubem jak i mszę prowadził Proboszcz. "Nie wnikał" w nasze prywatne sprawy co było ok, ale sama msza była dość poważna.

Bardzo dziękuję za informację :) My co prawda dopiero za rok, więc pewnie coś się jeszcze zmieni do tego czasu, ale wolałam się już zorientować.

Inne tematy z forum

Sołtys Bojana odwołanie (19 odpowiedzi)

Witam, dziś na Facebooku na profilu sołtys Bojano , sołtyska umieściła informacje że nakazuje...

Budowa nowego wysypiska śmieci Bojano/Kielno (24 odpowiedzi)

Między Bojanem a Kielnem firma Stachtrans planuję budowę wysypiska śmieci , takiego samego jak...

Przyłączenie Bojana do Gdyni (160 odpowiedzi)

Patrząc na obecny kształt gminy, przynależność Bojana do gminy Szemud wydaje mi się przestarzała....