czy mogę rozbudować łazienkę

Witam, czy mogę przestawić o np 80 cm jedną ze ścianek łazienki(ściana działowa-cegła 12cm) kosztem powierzchni pokoju, co da mi ok 2m2 więcej powierzchni w łazience. Mówię o mieszkaniu w bloku od dewelopera. Czy potrzebne są mi na to jakieś plany ,projekt.
Ktoś mnie uprzedził, że jeśli sąsiad z dołu lub z góry będzie się skarżył na wzmożony hałas, bo np. moja wanna znajdzie się nad jego sypialnią, to może mi wytoczyć sprawę i sąd każe mi przywrócić łazienkę do stanu pierwotnego.
Czy ktoś się już z takimi przypadkami spotkał, czy można sobie dowolnie zaaranżować wielkościowo łazienkę , jeśli nie zaingeruję w ścianki nośne , a tylko poprzestawiam ścianki działowe.
Pozdrawiam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: czy mogę rozbudować łazienkę

wydaje mi się , że działowe mozna przestawaiać bez problemu obyś nośnych nie ruszał :-) , sąsiedzi maja całkowice zamienione w pomieszczeniu gdzie była kuchnia zrobili sobie pokój a kuchnie zrobili (połączyli) z salonem , druga sąsiadka zamieniła sobie jeszcze inaczej tam gdzie byla kuchnia zrobiła łazienkę a tam gdzie łazienka zrobiła kuchnię troche przenosiła ścianki działowe ...........nie potzrebowała zgodn ani projektów , mieszkanie w bloku gdzie jest wspólnota mieszkaniowa...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Jakie okna polecacie? (159 odpowiedzi)

Potrzebuję dobrych okien, jakie firmy z trójmiasta polecilibyście?

meble do łazienki pod wymiar - kogo polecacie ? (33 odpowiedzi)

Witam! poszukuję stolarza/firmy, która zrobi mi meble łazienkowe pod wymiar. Kogo polecacie ?...

transport poszukuję tanio i solidnie (9 odpowiedzi)

hej może ktoś ma godny polecenia transport do przeprowadzki , potrzebne żeby załadować i...