kiedy?

Kiedy bedziemy mogli liczyc na stacje paliw, biedronke/lidka w poblizu Banina.? Czy ktos z Was cos slyszal w tym temacie?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: kiedy?

oby jak najdłużej. biedronka, Lidl spowoduje pewnie bankructwo małych sklepów
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

DO AUTOREK
jAK Chcesz biedronkę to po cholere sie tu wprowadziłes co.
Miasto , beton i syf chcesz wprowadzić?
Niech Ci za płotem wybuduja będzie ok?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

A propo stacji paliw. Jest znak koło Remizy, że taka stacja istnieje. Czy ktoś wie czy to na terenie firmy Autoserv i czy ona funkcjonuje? Pozdrawiam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Do mieszkaniec:
To z jakiej przyczyny sie tu wprowadzilem nie powinno byc w Twoim interesie. Uwazam, ze potrzebna jest tutaj biedronka i to jest moje zdanie. Predzej czy pozniej i tak ją wybudują, sam się przekonasz;-) Wprowadz sie do lasu, to nie bedziesz narzekał na beton!
Troche kultury w swojej wypowiedzi. Pozdrawiam
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

masz w chwaszczynie na matarni i kokoszkach daleko?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak to kiedy? Wtedy kiedy ci wybudują metropolitalną za oknem. Wtedy jak grzyby po deszczu powstaną- stacja paliw, Biedronka , Lidl - wg życzenia. Wsi spokojna , wsi wesoła...............
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Pani Karolinko, Banino to juz nie wies, te czasy dawno minely i do przewidzenia bylo, ze z czasem zamieni sie w miasto..
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Do mieszkaniec -chcesz mieszkać na wsi to kup działkę na podlasiu wtedy nie będziesz miała Biedronki ani Lidla .Jak wybudują to popędzisz pewnie pierwsza ,jakie zacofane towarzystwo .
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ile mieszkańców tyle gustów!!!!!!!! jak znam życie to i tak wybuduja jakiś market i poco sie kłucić nikt nas o zdanie pytać nie będzie!!!!!!!!! strzepicie tylko języki!!!!!!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

do autorek
Jak pietnaście lat temu budowałem tu dom to było spokojnie, piekne łany zboża, ptactwo, mili ludzie.
Mnie to urzekło.
Teraz mamy syf,smieci, blokowiska budują itp.
Jeszcze biedrony brak by inni prowadzący od lat małe sklepiki poupadali.
Wyprowadziłem sie z miasta na wies by miec święty spokój od zgiełku, smogu i wrednych typków co jedynie roszczenia mają.
Bardziej potrzebne sa drogi i oświetlenie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

stacje paliw były juz chyba 3 tzn rózni właściciele.
Paliwo - woda, oszustwo dlatego pozamykali
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

jak się chce wieś mieć do końca życia to się nie wyprowadza pod same granice metropolii zwłaszcza tak dużej jak trójmiasto można było bez przeszkód przewidzieć , że tak to się skończy
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dobre pytanie.
Ja również uważam, że przydałby się Lidl albo Biedronka, prawdę mówiąc w ciągu tygodnia właśnie tam się zaopatruję.
Stacja również by się przydała.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

większość wolałaby stację benzynową od nowych dyskontów.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

i wysypisko śmieci nielegalne za płotem afery

a ja bym chciał aby wybudowali dwóch pedałów (Piotr i Paweł)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 11

Powracam do tematu Lidla..czy ktoś wie czy powstanie?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Lidl jest w Chwaszczynie. Nie jest to daleko.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

i na Matarni na diabła kolejne markety.
Stale mało i mało ...ech nie zadowoli się ludzi
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

W zeszłym miesiącu rozmawiałem z osobą odpowiedzialną za uruchamianie nowych inwestycji dla Lidl'a. Na najbliższe 3 lata nie ma w planach takiej inwestycji dla tej lokalizacji.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

tak hehe, ale to nie oznacza że za miesiąc - dwa nie będzie ... Tak to działa !
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Litości, starczy że Biedra straszy.

Wszyscy przeciwko Biedronce. Ale kiedykolwiek się podjedzie pod sklep cały parking zapełniony autami i kolejki przed kasami. Klienci z Gdańska czy z Banina?
A tak w ogóle to bardzo lubię Lidl'a i nie mam nic przeciw jego budowie w Baninie.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0

Spokojnie, nie ma czego sie bac :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ok spoko
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

też się zastanawiam bo tyle hejterów biedry tu na forum a jak podjeżdzam to parking pełen i zawsze w kolejce stoję.

tak jak wielokrotnie wspominałam, mam swoje "tutejsze" sklepiki/warzywniaki, w których robię zakupy a do biedry wybieram się po pewne produkty. Do lidla również wybieram się po swoje ulubione produkty i nie ukrywam, że również czekam na ten sklep u nas gdyż ani do Chwaszczyna ani na Złotą Karczmę nie jest mi po drodze.

zaraz oczywiście posypią się komentarze, że małe sklepiki upadną - niech zaczną lepiej dbać o produkty, które sprzedają. Mowa o małym spożywczaku przy piekarni na Klonowej. Wędliny niedługo same zaczną ze sklepu uciekać. Wczoraj po raz kolejny nacięłam się na nieświeżą obślizgłą wędlinę.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jakoś taki Max&Xavier nie ma problemów z istnieniem Biedronki. Parking zawsze pełen, a i w środku ciężko nieraz przejść. Wybór nieporównywalnie lepszy, a spora część artykułów po prostu tańsza.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Gdzie w Baninie mogę serwisować auto? (72 odpowiedzi)

Witam jak w temacie gdzie mogę spokojnie serwisowac auto jestem nowym mieszkańcem jest ktoś godny...

Rehabilitacja, gabinety lekarskie (22 odpowiedzi)

Cześć, zwracam się do was z zapytaniem, co myślicie na temat powstania prywatnej placówki...

Aparat ortodontyczny (10 odpowiedzi)

Witam, chciałabym założyć aparat na zęby. W Baninie to chyba tylko dr Kamila Bubeła, czy jakieś...