komunikacja - ceny

Ile kosztują bilety autobusowe (jednorazowe i miesięczne/kwartalne) na Z (z Miszewa do Gdyni) i 126? Nie wiem czy mnie kierowca skroił biorąc 10zł w Z (na stronce niby było 4zł). Jak okresowe nie wychodzą dużo taniej to nie wiem czy autobusem się opłaca jeździć...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: komunikacja - ceny

Nie wiem czy ktoś Ci odpowie co do Ztki, bo ona nie jeździ do Banina ale na 126 bilet jednoprzejazdowy na daną linię kosztuje 3 złote, 12 złotych całodobowy(24h od skasowania) na wszystkie linie ZTM Gdańsk

warto dodać że w przypadku 126 u kierowcy kupi się wyłącznie bilet za 3,6 zł czyli godzinny

W każdym autobusie, nie tylko 126 kierowca ma w sprzedaży bilety godzinne i całodobowe.

W Gdńsku kierowca sprzedaje bilety jednorazowe (126)
W Gdyni prawdopodobnie karnety (ulgowy 5×2zł=10zł)
Przynajmniej dawniej jak jeździłem Z tak było.
Nie rozumiem w czym problem. :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

~drudi Nie wprowadzaj w błąd bo w Gdańsku kierowca sprzedaje bilety jednogodzinne , a jednorazowe można dostać wyłącznie w kioskach i automatach
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kierowca w Z sprzedał ci karnet za 10 zł. Tylko tak sprzedają bilety jednoprzejazdowe. Bilet normalny do Gdyni kosztuje 4 zł i za tyle musisz skasować . Mają jeszcze w sprzedaży bilety godzinne i dobowe.

Aha, dzięki za info :)

Bilety okresowe się opłacają bo za bilet 30-dniowy ważny codziennie zapłacisz ok. 100 zł ostatnio liczyłam synowi, który dojeżdża do szkoły do Gdynia i opłacało mi się kupić bilet 30 dniowy na styczeń mimo że do szkoły chodzi tylko 2 tygodnie , bo później są ferie. Poza tym mając taki bilet zawsze można się przesiąść, wysiąść podjechać np. 1 przystanek bez dodatkowych kosztów bo masz bilet na wszystkie pojazdy ZKM Gdynia

Inne tematy z forum

Imperium-Auto Salon (11 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....

jaki piec wybrać do domu? (99 odpowiedzi)

Witam Proszę o podpowiedź jaki piec gazowy wybrać do domu - ( bliźniak o pow. całkowitej 140m2...

Aparat ortodontyczny (10 odpowiedzi)

Witam, chciałabym założyć aparat na zęby. W Baninie to chyba tylko dr Kamila Bubeła, czy jakieś...