kto chetny na rower Gdansk ????

zapraszam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: kto chetny na rower Gdansk ????

ok, jestem chętny, dołączam!!

Czwartek, małe kółko Osowa-Budowlanych-Miszewo-Kłosowo-Kielno-Osowa? Możemy zacząć też pod Kuźnią Wodną.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Może być to kółko, które się zaczyna pod Kuźnią Wodną ;)
O której startujemy?
Ja najwcześniej mogę być o 16:34 pod tą kuźnią.

16:34 (+0:6) pod Kuźnią.
O tyle marnie, że akurat wiatr będzie się zmieniał i będziemy cały cas pod wiatr jechali.
Od Kuźni do ronda Castorama 40 lub 43 km (zależnie czy przez Warzno, czy Kłosowo), więc w Osowej będziemy kilka (naście) minut po 18. temperatura 19-20°C
Szosówki oczywiście, chyba, że wielka moc jest z wami. Ja pod górki jak zwykle zostaję z tyłu. Średnia z całości ok. 30. Na samą Kleszą ok 24, choć jak był nowy asfalt, a nie było progów, to przekraczałem 25, ale się zdyszałem :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wielkiej mocy nie ma ze mną, będę na szosie.

Jak dla mnie średnia może być nawet 26,12... deszczu nie będzie, więc spokojnie mogę jechać w ogonie ;)

Fajnie się jechało, ale średnią 30 osiągnęliśmy ledwie-ledwie:
- zjazd ze Spacerowej 43
- odcinek leśny 24
- część z wiatrem (do Kłosowa) 30,3 - korki, pogaduszki i w ogóle luzik, jak to z wiatrem
- część pod wiatr 32,4 (przestaliśmy się obijać)

Ale pora była wyjątkowo nieszczęśliwa bo ilość samochodów okazała się porażająca. W zasadzie tylko kawałek Tokary-Kielno jak zwykle senny - tam nie wiedzą co to godziny szczytu.

Wszystko to prawda... troszkę utknęliśmy w korkach :D

Mam tu puste szosy na Podlasiu. Z Gdańska tylko 421 km przez Warmię, Mazury i Kurpie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kto ma czas, żeby te szosy z Podlasia do Gdańska transportować? Dwa dni by się nimi jechało, po 211km/dzień . Sprawne te szosy? Napompowane? Za darmo oddajesz?

Z Osowej będzie dalej :))))))). Podlaskie darmo. Ale warmińskich i mazurskich nie, bo mało że pustawe, to jeszcze przepiękne i o dziwo wciąż jeszcze wilhelmińskie drzewa przy nich rosną niewycięte (Uwaga! Drzewa w skrajni. Zalecana prędkość 60).

O ile wiem z internetów, to tamtejsze drzewa są agresywne i rzucają się na samochody. Czy atakują również rowerzystów?

Ja mam szosę treka i też mam zdjęcie jak drzewo przy niej stoi (tzn. szosa trek, przy drzewie)

No powiem Wam że ja w zeszłym tygodniu zrobiłem 65 na pielgrzymce rowerowej. Dobrze że nie do Czewy ?

Jeżeli Czewa to Częstochowa, a nie Czeczewo, czy nie daj Bóg Tczew, to źle, bo do Czewy miałbyś konkretny dystans na chwałę Pana, a tak najwyżej grzechy powszednie (brak sygnalizacji skrętu, jazda po chodniku) będą ci odpuszczone.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

mareky, dołacz do nas 16:34 pod Kuźnią, w Baninie, Czeczewie i Kielnie jedziemy koło kościoła.

Inne tematy z forum

Rowery na chodniku-kurcze czy to tak trudno zrozumieć? (71 odpowiedzi)

Czy to tak trudno zrozumieć że rowerom (poza wyjątkami opisanymi w KD) nie wolno poruszać się po...