kupie fotelik mutsy lub maxi cosi

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
kupie fotelik mutsy + adaptery do wózka mutsy
ew. fotelik maxi cosi + adaptery do wózka mutsy
cene i i zdjecia prosze na maila ttt9@o2.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: kupie fotelik mutsy lub maxi cosi

aha fotelik do 13 kg

up

z tego co slyszalam to fotelik mutsy sklada sie w pol i mozesz zrobic krzywde swojemu maluszkowi

up

Miałam fotelik Play Mutsy i nie uważam żeby był on niebezpieczny dla dziecka, jest to jeden z nielicznych fotelików, które rozkładają się do pozycji leżącej więc na krótkie spacery idealny. Ja byłam z niego mega zadowolona moja córka widząc jak smacznie w nim śpi zarówno w samochodzie jak i w wózku chyba też:)Także nie wiem dlaczego ktoś pisze że mozna nim zrobić krzywdę dziecku:)?

no ale fotelik samochodowy chyba kupuje się nie po to żeby malcowi było wygodnie na spacerze:) tylko żeby był bezpieczny w razie wypadku w samochodzie. I to chyba o to chodziło koleżance.

Nie słyszałam o tym żeby te foteliki się składały podczas wypadku, ale Maxi Cosi lepiej wypadają w testach zderzeniowych.

Wiadomo, że bezpieczeństwo jest najważniejsze, ale jeśli koleżanka pyta się o fotelik który jest kompatybilny ze stelażem wózka na pewno będzie używała go podczas spacerów, wizyt w sklepie itp, to wygoda dziecka w foteliku jest równie ważna:)

Miałam wózek Mutsy Urban Rider i kiedy mała skończyła 2 miesiące woziłam ją przede wszystkim w foteliku gdyż gondola z wózkiem jest straaaaaaaaaaaaaasznie ciężka a ja przez pierwsze pół roku byłam sama z dzieckiem bo mąż był za granicą także mnie fotelik posłużył nie tylko w samochodzie:)

up moze ktos ma fotelik mutsy do sprzedania ?

jezeli ktos ma jakies potwierdzone info ze ten fotelik naprawde jest niebezpieczny tez prosze o info....

nie zamierzam chodzic z tym fotelikim na spacery od tego jest gondola i spacerówka

ale chwilowo nie mamy autka a fotelik jest potrzebny takze do taksówki ( oczywiscie chodzi o bezpieczenstwo Młodego nie przepisy )

noszenie jakiegokolwiek fotelika z dzieckiem w rece to srednia przyjemnosc a majac taki fotelik moge go sobie zamontowac na stelazu i załątwic to co miałam na miescie

Informacje na temat fotelikow:

www.fotelik.info

oraz na www.youtube.pl - tu szukaj crash test dla fotelikow, a potem uruchom wyobraznie.

aha - nawet super fotelik nie uchroni w aucie dziecka od kolizji z niezapietym w pasy doroslym :(

tu kilka filmikow

http://www.youtube.com/view_play_list?p=9ABA81E93BBFF9EA&search_query=adac+crash+test+baby