nieuczciwi dewloperzy

Czy zna ktoś z Was deweloperów których nalezy sie wystrzegac? nieuczciwych? od ktorych niewarto kupowac mieszkania?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: nieuczciwi dewloperzy

Nieuczciwych deweloperów z własnego doświadczenia nie znam. Znam tylko jedną spółdzielnię, która w trakcie budowy naszego mieszkania podniosła cenę o 100 tys. zł-musieliśmy zrezygnować (ale nie o spóldzielnię pytałaś, tylko o dewelopera:). Lepiej chyba wybierać deweloperów "znanych", czyli takich, którzy istnieją na rynku już jakiś czas i mają jakieś zrealizowane inwestycje (typu Górski, Hossa, Hanza, Ekolan). Korzyść z tego też jest taka,że można zobaczyć jak wyglądają zrealizowane przez tego dewelopera inwestycje ( a nie tylko wizualizacje) no i poczytać sobie na forach osiedlowych informacje od forumowiczów, jak "sprawdzili" się deweloperzy. Warto zajrzeć na forum Moje Osiedle. Myślę,że nie warto ryzykować umowy z mało znanym deweloperem, o ile nie podpiszesz umowy przedwstępnej w formie aktu notarialnego (a to niestety koszuje... i to sporo). Było już kilku takich deweloperów w Trójmieście, co najpierw zbierali od ludzi pieniądze, a potem okazywało się po paru miesiącach,że nie dostali pozwolenia na budowę. A np. w tym czasie mieszkania drożały o 3000 zł/metr. Nie twierdzę,że każdy początkujący deweloper= problemy, ale tak czasem jest.
Niestety, trzeba się liczyć z tym,że mieszkania u "znanych" deweloperów będą oczywiście droższe.
My kupilismy mieszkanie u Górskiego. Na razie (odpukać:)) jesteśmy bardzo zadowoleni i z obsługi i z postępu robót. Oczywiście konkretnie wypowiedzieć się będę mogła dopiero, jak odbierzemy mieszkanie, a właściwie, jak podpiszemy akt notarialny. Pozdrawiam

Re: nieuczciwi dewloperzy

dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.

Inne tematy z forum

ile czasu potrzeba aby wykończyć mieszkanie 42m2 (45 odpowiedzi)

Witam, mam pytanie : ile mniej więcej potrzeba czasu aby wykończyć mieszkanie 42m2 w stanie...

Ozdoby,dekoracje na ścianę... (42 odpowiedzi)

Szukam inspiracji dotyczących tego co można umieścić na nowo wymalowanej ścianie... Czy ktoś mam...

Gecco Deweloper (11 odpowiedzi)

Jeżeli ktoś jest zainteresowany szczerą opinią polecam przejść się po mieszkańcach inwestycji na...