nocne wiercenie

czy ktoś jeszcze słyszał to nocne pneumatyczne wiercenie od strony torów ok. godz. 3:50 nad ranem? czy w związku z remontem skmki na żabiance będzie nas częściej nawiedzało? może ktoś ma jakieś info?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: nocne wiercenie

u mnie przez to wszyscy w domu się obudzili. Mam nadzieję że to ostatni raz

dziwny, głośny, przerażający, metaliczny dźwięk o 4 nad ranem (i bynajmniej nie trwało to kilka minut) ... miałem wrażenie, że ziemię atakują "obcy". Rozumiem takie sytuacje w ciągu dni, ale o 4 rano !!!!!

też to słyszałam ;/ masakra jakaś no ale ... "kiedyś muszą zrobić" a jeżeli szybko no to również i w nocy. u mnie natomiast drugi dzień rozkuwają w bloku schodek pod klatką ;/ a blok na przeciwko - remonty drzwi.... "wczasy marzeń" :/
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mnie też to obudziło, masakra... Dawno nie byłem tak przerażony, do momentu kiedy nie odkryłem co wydaje te dźwięki. A robią to w nocy bo muszą wyłączyć jeden tor SKM. W ciągu dnia dodatkowo doszedłby paraliż komunikacyjny.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

To moze by trzymali ekipke w stanie gotowosci i zabierali sie za robote podczas dziennych awarii SKM? ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

to jakaś masakra. Z poniedziałku na wtorek (27/28 sierpnia) tłukli z przerwami od 1 do 3 w nocy. Dziś (28/29 sierpnia) znów zaczeło się około 1 ale chyba coś im nawaliło, bo po półogodznie zrobili przerwę. Ale o 3 zaczełą sie jazda na maxa do 4. Spałem 3 godziny i 7 rano do parcy. Rozumiem, żeby zdążyć z terminem i nie blokować ruchu kolejowego, część prac przy budowie tunelu trzeba wykonać w nocy. Ale pojawia się kilka pytań: dlaczego nie użyć innej technologii? Dlaczego nie informuje się mieszkańców o tak głośnych pracach? Dlaczego narusza się ciszę nocną?
Kodeks wykroczeń w art. 51. Stanowi on że: kto krzykiem, hałasem, alarmem lub innym wybrykiem zakłóca spokój, porządek publiczny, spoczynek nocny albo wywołuje zgorszenie w miejscu publicznym, podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny.
Jeśli dziś się powtórzy sytuacja mam zamiar wezwać policję.
Jeśli ktoś nie jest zorientowany, hałas jest niezwykły. Mieszkam na 8 piętrze, w bloku na Gospody (jakieś 500m od wykopu) i czuję wibracje podłogi!!! To nie jest głośny sąsiad ani młot pneumatyczny pod oknem. To jast tak, jakby ktoś z sąsiadów za ścianą wiercił udarem. Nie ma spania.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

pomyśl co się dzieje na sztormowej ;p
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja pierdziu ... znowuuuu ;/

mieszkam na Subislawa i chcialbym pojsc spac... :(

Mają pozwolenie na prowadzenie takich prac- od Urzędu Miejskiego- tylko koleżanka dzwoniąc na policję o 4-tej rano w środę- nie zrozumiała od którego- Gdańska czy Sopotu. Obstawiam Budynia. W każdym razie sprawa jest policji doskonale znana- wiele osób dzwoniło, koleżanka wysłała nagranie tych piekielnych dźwięków do Dziennika Bałtyckiego i Trójmiasta, licząc po cichu, że skoro interwencja obywateli nic nie znaczy, to może media pomogą...
Pozdrawiam.

a tam dziennik bandycki do UWAGI od razu :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zostawię to Tobie:)

http://www.youtube.com/watch?v=b5FKnK7TaUc
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

METRONA - rozliczenia! (58 odpowiedzi)

szukam osób, które wyczuwają niejasności w rozliczeniach kosztów C.O. osobiście uważam, że...

gdzie chodzicie do stomatologa? (14 odpowiedzi)

Gdzie chodzicie do stomatologa częściowo refundowanego przez NFZ? proszę o rady i namiary na...