objazd przez Dworcową

Temat dostępny też na forum: Na drogach Trójmiasta Motoryzacja
MASAKRA!! Jeżdżą tamtędy wszyscy, a nie jak pisali na stronie Straszyna "...tylko dla autobusów i mieszkańców..." Normalnie jedna wielka trasa W-Z 80km/h. Z góry się rozpędzają i w drugą stronę tak samo. Powinien to ktoś w końcu skontrolować, bo pojawiają się tam nawet auta powyżej 12t (znak na trasie objazdowej umieszczony dwukrotnie- nie dot. autobusów). Ajj misiaki by sobie zarobili..
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: objazd przez Dworcową

???????? hmmm nie rozumiem twojego zdziwienia, objazd nie jest tylko dla mieszkańców .. !! i nigdzie takiego wpisu nie było, nie wiem skąd również ironia w głosie 80 km/h.... cały dzień siedzę w domu, i przez osiedle tj dworcową nikt się tak nie rozpędza, może zauważyłeś/łaś 1 samochód i już robisz aferę
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

W Straszynie rozwieszone były informacje np. przy wejściu do Biedronki dotyczące objazdu. Informowały one, że objazd o którym mowa jest stworzony dla mieszkańców Straszyna oraz autobusów. Zgodnie z postawionymi znakami, tablice pokazują zupełnie inną drogę w kierunku Starogardu, czy też Gdańska. Przyłączając się do pierwszej wypowiedzi, auta ciężarowe pchają się, jak tylko mogą. Przejeżdżam tamtędy przynajmniej dwa razy dziennie i nie raz się zastanawiam czy ktoś przez przypadek nie wskoczy mi na maskę. Niestety z zachowaniem odpowiedniej prędkości co poniektórzy mają problem, a później ciężko na łukach zmieścić się po swojej stronie drogi.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Od razu widać kto prowadzi auto i wie o co mi chodziło, a nie siedzi w domu i podziwia widoki. Sorki mieszkanko Dworcowej ale nie załapałaś o co mi chodziło
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Prędkość można tam rozwinąć do co najmniej 80km/h
dzieci chodzą po drodze ....
Jest tam bardzo niebezpiecznie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Silva (10 odpowiedzi)

W bezpośrednim sąsiedztwie osiedla Silva, które powstaje w Straszynie u zbiegu ulic Bocznej i...