pb gorski

Temat dostępny też na forum: Dom i Budownictwo
Witam,
jestem zainteresowany inwestycja na zaspie (pilotow albo rozstaje). Bezpiecznie kupowac u gorskiego?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: pb gorski

Znajomy kupił bardzo ładne mieszkanie na Rozstajach (sprawdzał ich wcześniej i podobno to jeden z pewniejszych developerów) i jest zadowolony, mówi, że mozna się dogadać i cena też ok jak na wysoki dość standard mieszkania - nowoczesna wentylacja, windy, no i on ma duży taras:-)

Co za bzdury opisujesz. Oglądałem mieszkanie koło Lotni , po pierwsze drogie i z ceny nie chcą zejść , po drugie mieszkanie - klocek , zbudowane po najmniejszej linii oporu.Jeszcze kl.A,B,C to okna wychodzą na Lotnię , przynajmniej w mieszkaniach o większym metrażu , bo w dwu-pokojowych to już balkon na podwórko , kl.D no jeszcze od biedy ale podobne , ale F- to niewypał , bez pomyślunku. Mieszkania ciemne i okna wychodzą bez mała na cmentarz . Mnie za życia tam sie nie spieszy. Wogóle to wszystko przereklamowane.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

przez ostatnie miesiace przeglądałam mnóstwo ofert i nie znallazłam nic równiego ciekawego, osobiscie wybrałam mieszkanie 2 - pokojowe z aneksem, w którym jeden pokój jest oddzielony od drugiego garderobą i łazienką, moim zdaniem układ idelany, ja tam kupuje bo mi odpowiada i dzielnica i Lotnia a cena w porównaniu z Zakoniczynem może i wyzsza ale przynajmniej mieszkam w miescie a nie na jakimś wygwizdowie, pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A czy ktoś wie jak się mają ceny wynegocjowane na Zaspie na Rozstajach do tych ze strony www PB Górski?

-10%
pewnie daloby sie lepiej gdybym umial negocjowac ;-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ponawiam pytanie jak się mieszka na zaspie u górskiego , ile można utargować od ceny wyjściowej bo są trochę wysokie

i które osiedle lepsze rozstaje czy młyniec?

czy warto tam kupić mieszkanie bo teraz budują na pasie starowym , ale bloki wysokie i nie jestem przekonana

proszę o opinie i radę

Odkopuję wątek:)... Z wad mieszkania w blokach Górskiego - Pilotów 19: uszkodzona instalacja odzyskiwania ciepła, z tego co wiem koszty jej utrzymania nadal są ponoszone przez mieszkańców. U nas, czyli Pilotów 23: nie działa cyrkulacja pozioma wody, co oznacza, że czekamy na ciepłą wodę dłuuuuugo i zaczynamy już za tę wodę płacić:). Nie ma raczej szans na naprawę, bo trzeba by ryć cały blok, itp. Chyba, że ktoś wpadnie na pomysł odkamieniania systemu;). Do tego słychać co się dzieje u sąsiadów nawet do kilku pięter niżej. Zupełnie jak w blokach z płyty:). Mieszkamy na ostatniej kondygnacji, a "imprezujemy" razem ze studentami z 3 i 4 piętra:). Jeśli nie będą Ci takie niedogodności przeszkadzały, to kupuj u Górskiego mieszkanie. SM Młyniec jest ok, natomiast o SM Rozstaje słyszałam dużo złego i choć bardziej mi się podoba architektura Górskiego na Rozstajach, to raczej tam bym się nie zdecydowała na zakup mieszkania. Powodzenia!

ODRADZAM
Kupiłam od Górskiego drugie mieszkanie. Pierwsze mam z Ekolanu - szczerze polecam tą firmę. Górski w porównaniu wypada poniżej zera. Usterek w bloku jest sporo, ale najgorsze, że nie można kompletnie doprosić się o ich naprawę. O jednej z poważnych usterek (WADLIWIE WYBUDOWANE W BLOKU BALKONY!) Górski jest zawiadamiany wieloma pismami od kilku miesięcy i nikt nawet nie raczył przyjść obejrzeć problem!!! FIRMA TOTALNIE IGNORUJE SWOICH KLIENTÓW!!!!

Na ten tekst PB Górski odpowiedział mi, żebym zgłosiła problem do PB Górski, gdyż w tej sprawie nie wpłynęło do nich żadne zgłoszenie.

Totalna ignorancja, czy aż taki bałagan w firmie? Mam potwierdzenia wysłania do PBGórski pism z Młyńca z 08.2011 i 11.2011. Informacje z sekretariatu BPGórski, że wszystko dotarło. Ewidentne granie na zwłokę.Jeśli naprawę przeprowadzą przed samym końcem gwarancji i znów z wadami, to za następną naprawę będą już płacić mieszkańcy, o to chodzi? W swoim tekście pt.:Odradzam" nie podałam szczegółów, nawet lokalizacji bloku, na jakiej podstawie więc szanowny PBGórski twierdził, że nic nie dotarło?

jest oki

tak to oni

Inne tematy z forum

przeprowadzka !!?? (40 odpowiedzi)

Sprzedaliśmy dom, kupiliśmy drugi. Musimy się przeprowadzić... Czy zamawiać firmę...

Leszczyńskich (8 odpowiedzi)

Położenie osiedla gwarantuje dostęp do pełnej osiedlowej infrastruktury i szerokiego wachlarza...