po 3 latach nauki
jestem właśnie absolwentką gim 20. na początku było okej i wszystko było dobrze, potem zrobiło się ciężko, ale uważam, że ciężka praca się opłaciła. ukończyłam gimnazjum z wyróżnieniem i jestem zadowolona. nauczycieli w większości lubiłam, może dlatego że byli wyrozumiali i mili. pani od matmy jest surowa i wymagająca, ale dzięki niej rozumiem w miarę matmę :D. pani od polskiego (wychowawczyni), która ciągle zapominała o wielu rzeczach. jej sprawdziany często były z kosmosu i mega trudne, lekcje w większości były nudne i niezrozumiałe. na godzinie wychowawczej uważała, że skoro nie mamy żadnych spraw wychowawczych, to jest dobra okazja by przerobić materiał z polskiego, bo na lekcjach ciągle nie zdążaliśmy i wszystko do domu było. robiliśmy na godz. wych, a i tak do domu było. ale dobrze oceniała, często zawyżała ocenę. nie była wcale taka surowa. i chyba do końca życia nie zapomnę tego magicznego słowa, co chwile mówionego "MINUS" haha! natomiast pedagog to jakiś koszmar, prosi się o pomoc, to on od razu nagłaśnia to, że wszyscy wiedzą. z resztą tak jak niektórzy nauczyciele. szkoła jest czysta, odnowiona, z dobrym sprzętem w dwóch salach informatycznych. niestety co do wf muszę przyznać, że to była jakaś masakra. niekiedy miałam wf z 2 klasami. na nich w większości się nic nie robiło. może to i lepiej, ale jak już coś się działo to ciągle jakiś aerobic lub ping pong. wycieczki za to były cudowne i ciekawe. najlepszym nauczycielem był pan od historii, który ciekawie prowadził lekcje. potrafił zainteresować uczniów. z resztą jak pani od biologii, która zawsze wymyślała ciekawe lekcje oraz jej kółko było zawsze interesujące. pani od angielskiego była młoda, więc może nas dlatego rozumiała. często śmialiśmy się na lekcjach, ogólnie na angielskim było bezstersowo, a za razem ciekawe i czegoś mogło się nauczyć. z panią psycholog można było porozmawiać na każdy temat i przyjść z problemem bez obawy, ze się wszyscy dowiedzą, można było oczekiwać należnej pomocy. z panią od biblioteki świetnie się rozmawiało, oraz pomogła ona gdy np. trzeba było pożyczyć jakąś książkę lub wydrukować coś.
mimo tego wszystkiego jestem zadowolona, wspominam dobrze tę szkołę i polecam ją innym.
mimo tego wszystkiego jestem zadowolona, wspominam dobrze tę szkołę i polecam ją innym.