pojemniki na smieci - czy tez macie taki problem?

Taki temat. Dzwonie dzis do CzysteMiasto i pytam kiedy beda pojemniki dla domkow jednorodzinnych. Odpowiedz - nie bedzie i nie sa planowane bo w domkach maja byc worki. Nie ma problemu mowie. Kupie sobie pojemniki takie zeby Panowie ze smieciarka mogli oprozniac. A Pan na to: nie oprozniamy prywatnych pojemnikow bo mozemy je uszkodzic. Ok mowie, to wrzuce worek w pojemnik tylko zeby by zabierany tak aby nie musiec pamietac kiedy wystawic go z garazu. A Pan na to: nie wyjmujemy workow z pojemnikow. Worki powinny stac w dostepnym miejscu. To mi rece opadly. Fajnie Miasto zacheca ludzi do sortowania smieci! Zaczalem sie zastanawiac czy nie zmienic na zmieszane skoro robia takie problemy.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Re: pojemniki na smieci - czy tez macie taki problem?

No ale worki to jest lepsze rozwiązanie dla domków bo i tak nie ma miejsca na dwa nowe pojemiki
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

wystarczy w notatniku np w komórce wpisać cały rozkład do końca roku z dzwonkiem z przypominaczem i rano przed wyjściem do roboty wystawić
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

Re: pojemniki na smieci - czy tez macie taki problem?

Bo ty masz opróżniać tak jak ci powiedzą a nie dzwonić i zawracać głowę czystemu miastu. A jak nie to w domu trzymaj.
Bedzie harmonogram i wytyczne i ma być wystawiane wg wytycznych. Trzeba słuchać co sie mówi a od myślenia to są inni.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Dobra rada: kup sobie stojak na worki (mało miejsca i dość tanio w porównaniu z pojemnikami). I śmieci na pewno odbiorą (sprawdzone)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dobra rada: Jak chcesz coś spie*rzyć, to zleć to urzędnikom...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum

Osiedle Azaliowa - opinie i oceny (7 odpowiedzi)

Osiedla Azaliowa powstaje w odległości 300 m od ulicy Kartuskiej. Jest stąd blisko do...

W co inwestować w XXI wieku? (28 odpowiedzi)

Witam, Dział dotyczy deweloperki i nieruchomości są oczywiście dobrym kapitałem, lecz nie każdy...

dobry stomatolog - kogo polecacie? (132 odpowiedzi)

jak wyżej, zależy mi na dobrym stomatologu (dobrym pod względem jakości usług i ceny), najlepiej...