Odpowiedź obiektu
Oto ostatnia moja wiadomość do Pani K. Zaleskiej pozostawiona bez odpowiedzi.
"napisałeś do autora:
Witam Panią ponownie. Staram się zrozumieć Pani złość i powody dla których wystawiła Pani taki komentarz, ale proszę zrozumieć również moje powody. Chciała Pani wymienić ościeżnice dopasowane do starych drzwi, nie do otworu, trzeba było w tej sytuacji powiększyć otwór w ścianie żelbetonowej, nie da się tego zrobić bez kurzenia. Nie uważam żebym swoją pracę wykonywał nie profesjonalnie, zajmuję się tym od niemalże dziesięciu lat i staram się zawsze minimalizować skutki wykonywania "brudnych prac", do każdego klienta podchodzę z należytą powagą i tego samego oczekuję od klientów, poważne traktowanie musi działać w obydwie strony. Zastanawiam się czy Pani dużą złość wywołał kurz od cięcia ściany żelbetonowej czy to że nie chciałem jednak szpachlować pokoju. Po Pani reakcji na kurzenie od cięcia nie chciałem kontynuować współpracy poza zakres zawarty w umowie (czyli wymiana 3 sztuk ościeżnic oraz położenie paneli w pokoju). Wykonywałem już nie jedną "brudną" pracę i nigdy nie spotkałem się z tak nerwową reakcją ze strony klienta na zakurzone mieszkanie. Pani reakcja następnego dnia, kiedy poinformowałem Panią iż nie będziemy szpachlować pokoju, potwierdziła tylko moje obawy dotyczące Pani umiejętności panowania nad emocjami. Nie robiłem problemów kiedy miałem sam kupować ościeżnice, co nie jest moim zadaniem ze względu na różnice gustów o czym Panią informowałem (szukając ich poniosłem koszty rozmów przez telefon z około piętnastoma zakładami stolarskimi), zgodziłem się również na przywiezienie paneli, co również nie leży w mojej gestii (faktem pozostaje iż ich nie zdążyłem przywieźć gdyż rozwiązałem z Panią umowę). Ościeżnice zostały zdemontowane, za co nie wziąłem od Pani żadnych pieniędzy, nie obciążyłem Pani również innymi kosztami jakie poniosłem podejmując się wykonania tej usługi. Nie wspomniała Pani o tym i o wspomnianych przeze mnie wcześniej sprawach w komentarzu. Potraktowałem Panią jak najbardziej uczciwie i poważnie, tego samego oczekuję od Pani. Mam nadzieję że uda nam się zakończyć tą sprawę porozumieniem. Pozdrawiam Tyszka Bartłomiej
przeczytana
2009-03-23 07:19:03
Aba-Gdynia komentarz
Aba-Gdynia"
0
0