przystanek pkm banino

mam pytanie, czy przystanek pkm banino i kolejka metropolitarna bedzie gdzies ulokowana kolo ul. akacjowej ? i kolo orzechowej ?!

sa tam ziemie do sprzedania i teraz pytanie co bedzie obok :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: przystanek pkm banino

przystanek banino będzie zaraz za lotniskiem, przynajmniej tak to można interpretować z tej wizualzacji http://www.naszebanino.pl/blog/2013/04/18/kolej-metropolitalna-w-2015-wizualizacja/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

dziekuje za info bo w necie znalazlem cos takiego:

http://www.pkm-sa.pl/glowna/wp-content/uploads/2010/09/Banino_prezentacja-BPBK_27.09.2010.pdf

i tam jest przystanek kolo akacjowej..

to ok, a ta droga kaszubska czy cos tam tez gdzies nie bedzie obok czasem?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam.mieszkam w baninie między akacjową a kwiatową i tu raczej stacji pkm nie będzie, takie same ulice są w rębiechowie i tam prawdopodobnie będzie stacja.Ale nazwa stacji banino bo tak wybrali mieszkańcy w głosowaniu.Jeśli ktoś coś więcej wie niech napisze.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

ja właśnie tego nie rozumiem dlaczego nazwa będzie Banino skoro przystanek będzie w Rębiechowie ?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

nazwa ta ma byc zmieniona podobno po zakonczeniu budowy, na razie w papierach ma istniec nazwa "Banino"
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

a co pod oknem bys chciał miec kolej?

a dlaczego ma byc zmieniona wiec po co robili plebiscyt zeby wszytko zmieniac glupota totalna juz ten sam ten przystanek w polu nasi z gminy nic nie wywalczyli pytam sie dla kogo ten przystanek w polu a co to nazwy przystanku to lotnisko powinno nazywac sie bysewo gdzie rebiechowo a gdzie lotnisko takie cos moze byc tylko w POLSCE biora kase za bezsesowne projekty paranoja
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

BO TO POLSKA WŁAŚNIE
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Gdzie się nie wejdzie to sami narzekacze. Czy wam cokolwiek w życiu się podoba?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie czytaj poprostu wpadaj w zachwyt jak wszysko jest cudne piekne wspaniale no podaj choc jeden przyklad zadowolenia
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Żyję - czy to nie jest wystarczając powód do radości :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dokladnie ludzie wiecej radosci chocby z drobnych rzeczy. Moze i fakt daleko przystanek ale trzeba patrzyc pozytywne bedzie jaks dojazd, i bedzie blisko przeciez kolejka pod sam dom nie podjedzie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

no tak dlatego jest jak jest w tym kraju robia cos bez sensu a my mamy sie cieszyc z glupoty
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

ludzie tak jest wszędzie i co kilka miesięcy mamy kolejne przykłady ze świata choćby bankructwa kolejnego kraju , przestańmy się tak użalać nad Polską tylko przyjmijmy do wiadomości , ze cywilizacja zaczęła się cofać i głupieć widocznie nic więcej już nie osiągnie

Narzekać zawsze najłatwiej, a już szczególnie łatwo gdy robi się to anonimowo w internecie. Gdy zaś trzeba coś zrobić 'w realu' to ci najgłośniejsi narzekacze siedzą zwykle cicho.

jeslijestesie zachwyceni jak zyje nam sie cudnie to zachwalajcie sie na innym temacie tematem ktory tu jest poruszany jest przystanek pkm banino a nie zachwycanie sie cudnym zyciem w naszej miejscowosci
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Konsultacje na temat przystanku Banino były tak z grubsza trzy lata temu. Nad jego nazwą dyskutowano tak pi razy oko ze dwa lata temu. W Anglii byliście w tym czasie, że głosu wtedy nie zabraliście?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Przystanek 'Banino' będzie leżał w granicach administracyjnych Gdańska, a nie w Rębiechowie

czyli w gdanskiej czesci Rębiechowa.

Banino rozwija się bardzo dynamicznie stąd nazwa przystanku Banino. W perspektywie najbliższych lat może stać się dzielnicą Gdańska lub gminą... a Rębiechowo czy Barniewice raczej staną się częścią Banina. Wydaje mi się, że dobrze wybrali internauci. Poza tym przystanek Rębiechowo mógłby mylić się z przystankiem Port Lotniczy dla pasażerów i zbyt szybko by wysiadali :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

ale on jest za portem lotniczym nie przed

Jadąc od strony Gdyni lub Kaszub przed :-) A nie zapominajmy, że kolejka ma służyć wszystkim, nie tylko mieszkańcom samego Gdańska.

taka prawda banino niedlugo wchlonie rebiechowo wiec przystanek powinien nazywac sie banino byl plebiscyt wygralo banino koniec kropka

A może jeszcze Banino wchłonie Gdańsk i nie będzie Gdańska
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

To za jakieś 30 lat dopiero ;)

A po co nam taki wrzód ;)

taki wrzód jak Gdańsk? Masz rację

to właśnie miałem na myśli :)

Inne tematy z forum

Ozonowanie domu (14 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...

Rehabilitacja, gabinety lekarskie (22 odpowiedzi)

Cześć, zwracam się do was z zapytaniem, co myślicie na temat powstania prywatnej placówki...

Gdzie w Baninie mogę serwisować auto? (72 odpowiedzi)

Witam jak w temacie gdzie mogę spokojnie serwisowac auto jestem nowym mieszkańcem jest ktoś godny...