rolety wewnętrzne

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Chcemy kupić rolety i po wstępnym rozpoznaniu zgłupiałam. Chciałam wziąć najzwyklejsze rolety ale okazało się że są zaciemniające jeszcze i zaciemniające z materiałem alu który nie dopuszczają ok. 80% temperatury powietrza do mieszkania. Mamy takie mieszkanie, że od ok. 13-14 aż do zachodu mamy słońce w oknach i niesamowitą saunę. Jeżeli chodzi o zaciemniające to jestem na nie zdecydowana ale może ma ktoś tez powłoką alu i dają efekt, że mieszkanie się tak nie nagrzewa czy te zaciemniające też dają taki efekt i wystarczą w zupełności?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: rolety wewnętrzne

możecie pomóc jeżeli mieliście kontakt z takimi roletami

to zalezy czy rolety są podgumowane czy nie. mam i takie i takie - podgumowane są ciemniejsze, ale i drozsze i okno sie przy nich "poci".

Nie wiem czy te przyciemniające które oglądałam są podgumowane chyba nie ale moje okna od tej temperatury i tak są "spocone". Są droższe ale właśnie chodzi mi o to czy warto zainwestować bo u nas zwykłe rolety które przepuszczają słońce na pewno się nie sprawdzą. Teraz wybór między zaciemniającymi albo z tą powłoką aluminiową.

moge polecic Pana Roletke. robilam pierwsze w wiekszej firmie i fortuna, a do tego opoznienia.

te jasniejsze mamy w sypialni- ja lubie jak latem szczegolnie jest ciemno, bo trudno zasnac i teraz mieszka tam też Córa, a w pokoju dziennym jak sa w dzien spuszczone te bez podgumowania to jest chlodniej, ale nadal jasno.

dziękuje za info

Inne tematy z forum

Wyposażenie łazienki (55 odpowiedzi)

byłam już w tylu sklepach i jestem załamana... szukamy kompletnego wyposażenia łazienki, od wc po...

gdzie kupić rolety (85 odpowiedzi)

Witam, chcę kupić rolety na okna, takie gotowe bo są sporo tańsze niż robione na zamówienie,...

jaki piec wybrać do domu? (99 odpowiedzi)

Witam Proszę o podpowiedź jaki piec gazowy wybrać do domu - ( bliźniak o pow. całkowitej 140m2...