śmiech na sali

W przypadku, gdy pojawi się ogłoszenie Jobhouse na stanowisko managerskie "ich klienta" - nie wysyłajcie aplikacji, bo tego stanowiska po prostu nie ma lub nie potrafią nawet przekazać Waszego CV potencjalnemu pracodawcy.
Niestety tak to jest jak"amatorzy" biorą się za zbyt poważne tematy. Najpierw Drodzy Państwo "rekruterzy" dopina się kontrakt z klientem a potem umieszcza ogłoszenia i zaprasza kandydatów na rozmowy.

Osobiście odradzam, bo szkoda na tą firemkę czasu.
Doświadczenie w prowadzeniu poważnych kontraktów mają żadne, o potencjalnym pracodawcy niczego się nie dowiecie - bo go nie ma.
Moja generalna opinia - może nadają się do rekrutacji pracowników fizycznych (nie ujmując niczego tej grupy zawodowej), ale nie do prowadzenia bardziej zaawansowanych projektów.

Ps.
nawet nie potrafią potem wygenerować żadnej informacji zwrotnej, co jest po prostu wyrazem zwykłego chamstwa.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Odpowiedź obiektu

Bardzo nam przykro, że Pana/i kandydatura nie została zaakceptowana. Ze względu na fakt, że spływają do nas tysiące CV, kontaktujemy się jedynie z osobami, które spełniają kryteria przedstawione przez Klienta. Wszystkie oferty pracy, jakie ogłaszamy, są prawdziwe. W pierwszym etapie rekrutacji nie zdradzamy, dla jakiej firmy rekrutujemy ze względu na konkurencję, troskę o obiektywność wypowiedzi Kandydata oraz ochronę Klienta. Mimo wszystko życzymy sukcesów w poszukiwaniu pracy. Pozdrawiamy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Odpowiedź obiektu

Co to za odpowiedź "obiektu"? Ja byłem u Państwa na rozmowie i nie otrzymałem odpowiedzi od Państwa, pomimo że informowaliście że jaka by nie była to poinformujecie mnie na "tak" lub "nie". Nie zasłaniajcie się potencjalnym pracodawcą, bo rozmowa odbywała się z Państwem i potencjalny pracodawca (wirtualny) nic tu nie zawinił. Nie dorośliście do prowadzenia rekrutacji na wyższych szczeblach i dlatego odradzam na rynku trójmiejskim rozpatrywanie Waszych ofert potencjalnym kandydatom oraz kolegom, którzy są pracodawcami.

Re: śmiech na sali

Nie rozumiem takich ludzi jak ty skoro jesteś taki inteligentny i obrotny to dlaczego potrzebujesz biura pośredniczego
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Re: śmiech na sali

Agencje pośrednictwa, też się testuje....