szkolenia.. jakie wybrać by mieć największą szanse na prace

jak w temacie.. mam 28 lat i planuje podjąć jakieś szkolenie by mieć wiekszą szanse na prace... tylko jakie??? jest pełno ofert szkoleń dla spawaczy.. ale chyba po samym kursie to ciężko będzie o prace :( macie jakieś pomysły jakie szkolenie będzie najlepsze by mieć ,,fach w reku,, a co za tym idzie stałą prace .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: szkolenia.. jakie wybrać by mieć największą szanse na prace

Gdyby istniał kurs, po jakim można szybko i łatwo dostać dobrą pracę, to wszyscy by na niego leźli tak długo, że przestałby być atrakcyjny. Kurs to jedno, doświadczenie to drugie. Po samym kursie spawacza, tak jak w innych zawodach, trudno jest dostać się bez doświadczenia, ale musisz próbować, bo jak ci sie uda i popracujesz 2 lata, to wezmą cie dalej, nawet za granicę. Idź na spawalnictwo, układanie rurociągów, hydraulikę, elektrykę, ucz się norweskiego i uciekaj z tego głupolandu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

no tak zdaje sobie sprawę że żaden kurs nie zagwarantuje mi 100% ze znajdę po nim stabilną prace, ale właśnie chodzi mi o kursy które dają na to większe prawdopodobieństwo niż kurs obsługi komputera ;) dlatego też właśnie myślę o kierunku spawacz.. ale znam też ludzi którzy taki kurs zrobili z urzędu pracy... i co ? dalej brak pracy! bo każdy pracodawca twierdzi że wiedza człowieka po kursie jest równą zeru, no i pewnie maja racje... a może to wina kursu spawania złą metodą.. no nie wiem w każdym razie dramat!

możliwe! warto wybrać odpowiedni kurs spawania https://www.akademiaspawania.pl/ - aby potem mieć większe kwalifikacje i szanse na dobrą prace. Jak wiemy wykwalifikowanych specjalistów w Polsce ciągle brakuje, a przemysł non stop się powiększa, co może wskazywać na to iż spawacze będą coraz więcej zarabiać!

Idź na kurs organizowany przez Stocznie (Remontowa, czy Crist). Jeden warunek, musisz tam przepracować co najmniej dwa lata, inaczej zwracasz za kurs. I tak masz kurs i doświadczenie. Jakoś tak.

z tego co sie rozglądałem to ani stocznia ani crist nie organizują szkoleń już :( dlatego stwierdziłem ze płatnie zrobię
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Kursy/szkolenia (19 odpowiedzi)

Przykro mi - nie jestem kobietą, która ma max średnie wykształcenie - nie jestem ubezpieczona w...

Praca za granicą dla elektryków, ślusarzy, spawaczy (4 odpowiedzi)

Marine Ship Service jest dynamicznie rozwijającą się firmą, poszukujemy pracowników na...

Czy znacie firmę Nuga Best? (11 odpowiedzi)

Jak wyglądają zarobki i godziny pracy? Czy wypłaty są na czas, czy trzeba walczyć o własne...