tyle gadania o segregacji i smieciach

A dlaczego gmina nie nakłada kar na ludzi, którzy od kilku miesięcy mieszkają i nie posiadaja żadnych pojemników na śmieci.
Wory ląduja w polu lub pod przychodnia gdzie zrobiło się nielegalne wysypisko smieci, wstyd!
Robactwo, szczury pod ośrodkiem zdrowia.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: tyle gadania o segregacji i smieciach

Przy ul. Tuchomskiej róg ul.Polnej - mamy nowych sąsiadów w nowym "bloku?". I tylko przed jedną klatką stoi pojemnik 120 l na śmieci.
Czy nie jest wam ludziska wstyd, że mieszkacie w tak ładnym miejscu a kibla na śmieci postawić sobie nie potraficie?
Zadzwoń jeden z drugim do Sita Pomorze, Sapo, lub innego PRSP i zamów pojemnik na śmieci. To nie boli - no chyba, że własną kieszeń.
Pozdrowienia i kciuk w górę dla tych co maja ten jeden śmietnik.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

na ch.j płacic jak wywalaja w pole albo pod kontenery.
DZIADOSTWO
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Co się dziwicie, przybyli z miasta gdzie wszystko jest niczyje. Nie maja poczucia wspólnoty. Takich to sąsiadów mamy. Potem się dziwią, że ich nikt nie lubi i nikt w ich imieniu nie wstawi się np. do gminy.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Powiem tak, mieszkam w Baninie od 2 tygodni i pierwsze co to zaczęłam dzwonić po firmach typu sita, sapo i innych i okazuje się, że w związku z tą ustawą co wchodzi od 1 lipca niemozliwe jest już zawarcie żadnej umowy z tymi firmami (może miałam pecha ale ludzie z którymi rozmawiałam totalnie mnie olali), nie pozostało nam więc nic innego jak samemu zawieźć śmieci na Szadółki i czekać do lipca, pomijam już fakt że za po brzegi załadowany śmieciami samochód zapłaciliśmy 40gr... ale wkurza mnie postawa tych firm i tak jeżdżą w tych okolicach więc nie rozumiem czemu nie mogą za opłatą zabrać śmieci od innych
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

i żeby nie było również z Gdańska do Banina przybyliśmy ale jakoś nie wyobrażam sobie wywalania moich śmieci na czyjeś pole...:)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

my jeszcze nie mieszkamy urządzamy się i nie było sensu i możliwości podpisywania umowy z SITA - a śmieci wozimy tam gdzie jsetesmy zameldowani w bloku i gdzie obecnie płacimy za wywóz.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja też przyjechałem z miasta (2004) i jakoś nie przyszło mi do głowy wywozić śmieci do lasu. Pojemnik, a później pojemniki, miałem od razu
Ale, niestety, to prawda. Z okolicznych miast wprowadza się coraz więcej chamstwa, któremu wydaje się, że świat należy do niego. I, co ciekawe, są to często ludzie, którzy nie wyglądają na takich, których nie byłoby stać na pojemnik na śmieci.

Chyba takie wychowanie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ludzie dajecie czas , bo przez tą nową ustawę nie da się po prostu teraz zamówić pojemników , a gmina stolec wie w raz jakie faktycznie z nimi będzie , dwa jaka firma będzie je odbierać i trzy czy pojemniki będą w cenie czy dodatkowo płatne więc nie da się nawet dogadać z żadną firma bo na 1 czy 2 miesiące umów nie podpiszą

A mnie szlag trafia jak widzę ten syf zostawiony przez robotników, dziś po raz kolejny po nich sprzątałam pety, puszki po piwie i butelki z wodą
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

maja
A opie.......l dziadów, co to kurde ma być, komuna sie skończyła anie to na Policję dzwonić tak ja w Niemczech czy Szwecji jest.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Musiałabym siedzieć cały dzień w domu aby ich przyłapać :)

Inne tematy z forum

jaki piec wybrać do domu? (99 odpowiedzi)

Witam Proszę o podpowiedź jaki piec gazowy wybrać do domu - ( bliźniak o pow. całkowitej 140m2...

Gdzie w Baninie mogę serwisować auto? (72 odpowiedzi)

Witam jak w temacie gdzie mogę spokojnie serwisowac auto jestem nowym mieszkańcem jest ktoś godny...

Ozonowanie domu (14 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...