Re: wczorajsze zebranie
Oświadczenie radnego Bychowskiego po zebraniu zaczerpnięte ze strony Rady Sołeckiej. Warto przeczytać jak traktuje nas obecna władza.
"
Po ostatnim spotkaniu Burmistrza Gminy Żukowo Jerzego Żurawicza z mieszkancami sołectwa Banino, jestem bardzo zdziwiony, że burmistrz mojej Gminy, dopuszcza się ewidentnych kłamstw wobec zebranych mieszkańców. Stwierdził, że Rada Miejska w Żukowie odrzuciła projekt uchwały o przystąpieniu do opracowania miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego dla obszaru złoża kruszywa w Borowcu, co jest niezgodne z prawdą, bo taki projekt uchwały nie był przez nią procedowany. Kłamstwem jest również stwierdzenie burmistrza, że pierwotny, odrzucony przez niego, projekt na nową szkołę w Baninie nie obejmował budowy gimnazjum.
Kłamstwem burmistrza jest stwierdzenie, że obecnie realizowany nowy projekt przewiduje budowę szkoły podstawowej dla 900 dzieci,
a nie 700 jak przewiduje ten projekt.
Przykro mi, że zmuszony jestem do prostowania tych ewidentnych kłamstw burmistrza, ale uważam za niedopuszczalne przekazywanie
mieszkańcom naszej gminy nieprawdziwych informacji przez osobę piastującą tak zaszczytną funkcję.
Albin Bychowski
"
17
0