Kto upiecze mufinki?

Temat dostępny też na forum: Kupię
Dziewczyny potrzebuję na czwartek 20 mufinek do przedszkola na urodzinki dziecka. Najlepiej jakby były w kilku smakach, może ozdobione kolorowo jak dla dziecka.
Proszę o propozyję jaki byłby koszt.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Kto upiecze mufinki?

zrób sama kup nawet tą gotową mieszankę w paczce z 1 paczki wyjdzie 12 szt wiec musisz mieć 2 paczki - roboty z tym całe 5 minut, zresztą jakbyś sama robiła tez roboty na 10 min
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

popieram,gotowe,zawsze wyjdą i są smaczne:)też robiłam do szkoły córce

polecam koleżankę http://decormania.eu/

Świetne są bananowo-czekoladowe, naprawdę to 5 minut roboty, a w smaku są boskie ;-)

Można na wierzchu każdej ułożyć po dwie białe lentilki, domalować czarne kropki, czerwonym pisakiem do tortów zrobić uśmiech i już jest fajna, prosta dekoracja.

Mówicie, że to nic trudnego? Nie mam niestety ręki do pieczenia, ale może rzeczywiście zaryzykuję ;) Dzięki

kup w paczce wyjdą na 100 %
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

a jakiej firmy sa te bananowo-czekoladowe?

bananowo-czekoladowe miałam GELLWE ale może innych firm też są

nie opłaca się kupować gotowych...
Są baaaardzo proste do zrobienia, i zawsze wychodzą! Nawet jak się zapomni o nich i zostawi 15 minut za długo w piekarniku :D

Przygotuj dwie miski, jedna na suche produkty, druga na mokre:

SUCHE:
1,5 szklanki mąki
3/4 szklanki cukru
1 łyżeczka sody oczyszcz.
0,5 łyżeczki proszku do piecz.
0,5 łyżeczki soli
1/3 szklanki kakao
1 pokruszona/pokrojona na małe kawałeczki tabliczka czekolady (można wymieszać - gorzka, mleczna, biała)

MOKRE:
4 zmiksowane, rozciapciane banany (najlepiej kupić takie bardziej dojrzałe)
1 duże jajko
1/3 szklanki oleju

Wymieszkać suche składniki, wymieszać mokre składniki. Mokre wlać do suchych i mieszać łyżką (nie mixować!) do połączenia się składników. Nawet jak będą małe grudki, to nic nie szkodzi.

Piec ok. 25 minut (do suchego patyczka) w temp ok. 190 stopni.

Naprawdę są rewelacyjne :-) Ja je bardzo często robię- np. jak dowiaduję się, że goście mają przyjść za pół godzinki ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Yecath - a ile sztuk wychodzi a tych proporcji?
Rzeczywiście brzmi b. prosto. Jak długo utrzymują świeżość? Czy na drugi dzień też są ok?

a foremki skąd?
papierowe sie da kupic np w realu ?

http://www.garnek.pl/anetah5/8408477/muffinki-na-zabawe-karnawalowa

12 sztuk :)
ja mam blachę do muffinek (polecam kupić, bo jak raz zrobicie, to będziecie później bardzo często je piec, gwarantuję :) :) ) i czasami używam papilotek papierowych (z IKEI na przykład), a czasami, jak mi się skończą, to prosto do blachy- 5 minut po wyjeciu z piekarnika i podważeniu nożem pięknie odchodzą od blachy.

Yecath a jeszcze technicznie ---> ile mam nalac ciasta do jednej foremki?

Do ok 3/4 wysokości, ciasto wychodzi takie gęstsze - raczej się je nakłada do foremek niż nalewa.

Dajcie znać, jak wypróbujecie przepis :)

Wg mnie kupowanie tych gotowych w proszku naprawdę nie ma sensu, bo każdy ma w domu mąkę, cukier i proszek do pieczenia...

yecath ja spróbuje zrobić ale ja mi nie wyjdzie to osobiscie z przyjade z nimi do Ciebie na kawe i dopilnuje ze zjesz 3 !!

:P hhehhehe

Ja kiedyś zrobiłam takie:) wlkejam może ktoś sobie podpatrzy na urodzinki dla dziecka

image
image

świnki ,kotki i Elmo:)

Dziewczyny, mam na sprzedaż formę do muffinek z ikei wraz z prawie całym kompletem papilotek. Tanio oddam. Forma użyta dosłownie jeden raz, zatem nowka sztuka. Moze przy okazji któraś z Was bedzie zainteresowana?

Yecath zrobilam, a wlasciwie to zrobilismy z synkiem, jak wrocil z przedszkola, bo akurat takie przejrzale banany lezaly na blacie (jutro pewnie bym je wyrzucila) i wyszly pyyyyyyyyyyyyyyyszne! Sprzatajac zauwazylam olej w szklance-tzn.odmierzylam i skupilam sie na tym by szybko schowac butelke do szafy, zeby 5l oleju nie wyladowalo na podlodze i w rezultacie nie dodalam tluszczu do ciasta, a mimo to sa wspaniale. Czekolade dodalam mleczna Milke-cudnie trafic na taki kawalek. I faktycznie wyszlo dokladnie 12 sztuk. Ja mam wlasnie taka muffinowa blache z Tesco i uzywam kolorowych papilotow, bo to fajnie wyglada.
Zapisalam juz przepis w notesie-bede czesto uzywac (bez oleju) -wielkie dzieki!

Ancia, a skąd odbiór i za ile? :-)

Kasia - ale mi smaka narobiłaś na te mufinki czekoladowo-bananowe :)))) muszę wypróbować Twój przepis :)))

ja robiłam z takiego ciasta jak na ciasto kefirowe ;) do części dodałam kakao :] i kawałki czekolady :]
do jasnego dodałam skórkę z cytryny :]

robiłam też wersję śniadaniową :] i obiadową :]

ach mmmmniam jutro zrobię :)))) dzięki za przepis :))

Mieszkam na Fikakowie ale mogę porzucić tez na trasie do centrum Gdyni albo do Przymorza, gdzie pracuje. 20zl

a piekarnik ma byc nagrzany ,czy piec je w 190 stopniach ale wkaldac do zimnego piekarnika??

jutro odwiedza mnie kolezanka, ktora lubi slodkosci..no i nie wiedzialam co przygotowac..teraz juz wiem - zrobie mufinki:-))

Stokrotka piekarnik nagrzany-ja bynajmniej tak zrobilam, bo nie znam ciasta, ktore wklada sie do zimnego, choc pewnie takie sa.
Chcialam Wam z rana napisac,ze zostaly mi 2 muffiny z wczoraj i pochlonelam je dzisiaj na sniadanko :D Coz za mily poczatek dnia! I wciaz byly mieciutkie i nic nie stracily na atrakcyjnosci, mimo,ze cala noc staly na szafce w kuchni i nie mialy zadnej polewy,wiec mialam watpliwosci jak przetrwaly. Takze smialo mozna je upiec dzien wczesniej, zeby rano zawiesc z dzieckiem do szkoly. Ja bym tylko zaszalala z kolorowymi polewami/posypkami/mmm'sami itp. zeby dzieciaki mialy wieksza frajde.Ale ten smak bananowo-czekoladowy.... rozkosz.

Super, cieszę się, że się udały :) I na drugi, trzeci dzień nadal są ok :)
A ja głodna w pracy siedzę, eh!

zastanawiam się czy z takiego ciasta nie wyszło by ciasto na wzór kopca kreta... pamiętam kiedys zamiast muffinek upiekam takie ciasto na dużej blaszce. też wyszło wysmienite... więc moze jednak...

Dzięki dziewczyny, będę je robić sama dla synka.
Podpowiedzcie mi tylko czy aby zrobić polewę czekoladową wystarczy, że rozpuszczę czekoladę i poleję nią muffinki? Chciałabym taką pyszną prawdziwą czekoladę a nie te gotowe polewy.

I czy pieczemy na termoobiegu?

ja pieke na termoobiegu.

czekolade mozesz rozpuscic ale musi byc prawdziwa i najlepej na parze. stawiasz garnek jak juz woda bedzie rzaca to na to w miseczce polamana czekolade fajnie sie rozpuszcza wedla. ale mozna tez zrobic z margaryny, cukru i kakao, lukier mozesz zrobic z mleka i cukru pudru.

a myślicie, że będzie pasować jak do środka tych muffinków bananowych włoży się maliny i zapiecze to też będą dobre?

Asia, ja myślę, że nie ma sensu - bo one są naprawdę pyszne, wilgotne, może lepiej pokombinować z połączeniem malin i czekolady? Bo banany+kakao+czekolada+maliny to trochę za dużo wg mnie ;) Ja najbardziej lubię proste rzeczy.

Ja kiedys robiłam podobne tylko, że całe czekoladowe (bez bananów) i wkładałam tam wiśnie i jagody. wwyszły super. uważam, ze można.

Chyba się też skuszę i upiekę pierwszy raz swoje :)
ochota jest :)
czas też :)
przepis się znalazł :)
jeszcze tylko z tą blaszką muszę zakombinować :/ bo nie mam w czym piec... :( może rzeczywiście odkupie od Anci :) muszę pomyśleć :) zobaczę ile koło mnie w sklepie sobie życzą za takie cudo

MłodamamaDiN - skąd jesteś? ja swoją formę do mufinek kupowałam w hurtowni na Chrobrego :] gdyby to było bliżej Ciebie ;) http://www.gastrix.com/NISKIE%20CENY/13%20do%20ciast%20i%20tortow.htm

a tu jak wyglądały mufinki w wersji śniadaniowej ;) http://forum.trojmiasto.pl/Danie-z-piekarnika-pomysly-t235872,1,16.html

Asia82 ja maliny i białą czekoladę dodaję do mufinek waniliowych.

mamcia a podasz przepis?

dziewczyny a te muffinki można w samych tych papierkach zrobić, jeśli nie mam blachy??

one mi z papierków nie wypłyną czy się nie rozwalą jakoś??

podam jak wrócę do domu bo z głowy nie pamiętam.

Sylwia zalezy w jakich papierkach, w takich sztywnych co daja do gotowych muffinek gellwe czy innych to ladnie sie trzymaja, ale np w tych ikeowych sie rozlaza... nie wyplywaja ale nie maja takiego ladnego ksztaltu, te papierki z ikei sa za miekkie.

ja robię w papierkach samych ale kupuję takie dosć sztywne , choc ostatnio blaszkę kupiłam :-)

kurna no ja właśnie chyba mam z ikei takie zwykłe ;)

już z rok czasu kupuję blachę i kupić nie mogę :)

Kurcze też mam te papierki z ikei ;/

Moze sprobujcie upiec dajac dwa papierki zamiast jednego? Zawsze to troche usztywni.

REWELACJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Yecath dziękuje za wspaniały przepis:)) miałam zwykłe papierowe ze spożywczego sklepu i właśnie musiałam dawać po trzy najlepiej ,więc skoro mam wspaniały przepis to trzeba zaopatrzeć się w foremki silikonowe wielokrotnego użytku :)) a jeszcze mam jedno pytanko wersje jogurtową może robiłaś ?

warto je upiec! takie babeczki w proszku Gelwe itp to porażka w porównaniu do tych !!!!!!

Ja na urodziny dla synka upiekłam z torebki , bo szybko, łatwo i zawsze się udają. Pobawiłam się tylko przy dekoracji i taki o to efekt uzyskałam:)

image

Asia 82 to mój przepis:
300 gram maki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
150 gram cukru ( ja jak mam używam trzcinowego jeśli nie to zwykły
1 jajko
olejek wanilinowy
225 ml mleka
50 gram masła
tabliczka białej czekolady
maliny

Mąkę z proszkiem przesiewam do miski, dodaję cukier, jajko, 2 łyżeczki olejku wanil., i mleko. Mieszam. Następnie wlewam roztopione masło ( zimne!!) i mieszam do otrzymania w miarę jednolitej konsystencji ( wszystko ręcznie).
Na końcu wrzucam pokrojoną w kostkę czekoladę i delikatnie maliny.

Ja zostawiam na koniec kilka kawałków czekolady żeby położyc na wierzchu każdej mufinki. Dodatkowo każdą posypuję cukrem trzcinowym, wtedy wierzch staje sie taki fajny, chrupiący.

Piekę z termoobiegiem ok. 30-35 min ( do suchego patyczka) w temp. ok 180-200 stopni ( w zależności od piekarnika).
Jak piekę bez owoców mieszam czekoladę białą z mleczną i wówczas w piekarniku siedzą trochę krócej, ok. 20-25 min.

Z własnego doświadczenia wiem, że im więcej owoców wrzucisz tym babeczki stają się mniej słodkie i dzieci mniej chętnie je jedzą - moje przynajmniej :-)

Sylwia: mam blaszke z Ikei na sprzedaz. Nowka sztuka, raz uzyta. Polecam. papilotki juz masz, wiec blaszka bedzie jak znalazl :)

tea18: poproszę dokładny opis tych dekoracji :) super to wygląda

a do pieczenia wystarczą same papilotki czy blacha a w nią papilotki
i podpowiedzcie gdzie kupujecie te papilotki?

papilotki kupisz w Ikei, sklepach z artykułami gospodarstwa domowego (takie małe, chemiczno-przemysłowe) , widziałam też w sklepie "wszystko po 5zł) ;]

pierwsze papilotki kupiłam w tej samej hurtowni co blaszkę :] zakup na Allegro, odbiór na miejscu :] http://allegro.pl/forma-muffinki-babeczki-papilotki-150-150-gratis-i2632350122.html

jeśli szukacie inspiracji do dekoracji --> http://www.google.pl/search?hl=pl&q=dekorowanie+mufinek&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&biw=1280&bih=905&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=NqdYUPX7JtHAswbn3IDoBQ :)))

Agusia , w tej hurtowni można odebrać osobiście?

tak :) nawet nie trzeba kupować przez Allegro :] bo kilka razy byłam ot tak z marszu :] i nawet chemię niemiecką mają ;)

Mufinki Tea18

image

dziękuję, zawsze niezastąpiona Agusia ;-)
jeszcze zdobić bym się tak nauczyć chciała ;-)

Tak mi się spodobał ten przepis że upiekłam dziś z moją córcią ciasto muffinkowe ;) jeszcze nie wyszło dobrze z pieca - jutro damy znać jak wyszło, ale mam nadzieje że będzie tak jak i wasze... PRZEPYSZNE! :)))

Ciasto mega smaczne :) mniaaaam :) pyszności :))

AgusiaGda - a jak robiłaś wersję śniadaniową? :) też z chęcią spróbuję :)

Swoją drogą, piękne zdobienia :) widać już wprawną rękę ;)

MłodamamaDiN - a to ciasot upeiklas z takich samych skladnikow i proporcji jak na mufinki?? bo mam juz przygotowane skladniki...po pracy chce zrobic mufinki,choc teraz mysle o tym ciescie...hm... a duza mialas blache do tego ciasta?;-))

MlodamamaDiN - tu podałam link i wrzuciłam fotki śniadaniowych mufinek ;) http://forum.trojmiasto.pl/Danie-z-piekarnika-pomysly-t235872,1,16.html

stokrotka24s - wszystko zgodnie z przepisem i wyszła mi jedna ładna blaszka keksówka :)
Agusia dzięki za linka :)

oj..nie mam takiej blaszki....no i nie zdaze kupic ale w takim razie zrobie mufinki;-)

a keksowke kupie i w weekend zrobie mufinkowe ciasto:-))

a kakao - to takie ciemne ma byc, nie rozpuszczalne prawda?

czekolade mam pol bialej i pol mlecznej..dla urozmaicenia:-)

Moi domownicy stwierdzili, że cała czekolada na taką proporcję ciasta to za dużo ;) ciasto wydało im się za słodkie, ale wg mnie było ok :) więc pewnie następnym razem zrobimy z 0,5 tabliczki czekolady i zobaczymy jaka będzie różnica :)

ja w keksówce jeszcze nigdy nie robiłam- ale też muszę spróbować :)
Najfajniejsza w tych muffinkach jest ta skórka na samej górze:)

hm...no to mzoe faktycznie wezme mniej tej czekolady..tak z 3/4:P

a polewalyscie te mufinki jakas polewa? w domu mam polewe do ciast-gotowa taka - bialo-mleczna czekolada... moze jej uzyje..hm..

juz nie moge sie doczekac kiedy je zrobie i posmakuje:-))

dam oczywiscie znac jakie mi wyszly:-)

stokrotka24s jak chcesz z polewą je robić to już na pewno weź 0,5 tabliczki :D bo ja miałam ciasto bez polewy i takie opinie :)

a keksówka dobra rzecz :) pięknie ciacho z niej wyskoczyło :)

ale powiem wam, że przepis jest NAJLEPSZY POD SŁOŃCEM!!! moja mała miała taką radochę jak je robiła, że to jest warte wszystkiego :)
Już obiecała swojej ukochanej cioci, że upiecze drugie dla swoich chorych kuzynków :)
Kocham ją :)

No i mnie tez wzielo na te muffinki po Waszych relacjach:)
Wlasnie sie pieka:) Z tym ze ja dalam takie kakao nesquik bo nie mam innego i dalam mniej cukru, a czekolade tylko polamalam na takie mniejsze kawalki, zobaczymy jak wyjdzie;)

to ja kolejna, która wzięło :)

na razie nie mam formy do mufinek, to może też zrobię w keksówce:)
A w jakiej keksówce robiłyście - małej, czy dużej???

Ja jutro będę piekła. Też się zastanawiam nad słodkim kakao typu nesquik, daj znać jak Ci wyszły.

Nie dawajcie polewy :D Ta górna część muffinek jest najsmaczniejsza :D

Fajnie, że przepis się spodobał :) No i przynajmniej zużywa się zdechłe banany :)

Pycha wyszly:) Tylko wlasnie jak dajesz slodkie kakao typu nesquik to daj o polowe mniej cukru, mi i tak slodkie wyszly:)

mama_wiki ja robiłam w dużej keksówce :) wyszło tak akurat

(bo te małe toi do pasztetów chyba tylko się nadają ;) )

no to super - bo ja mam tylko dużą :)

na pewno upiekę :)))

Dziewczyny - mufinki wyszly slicznie, choc sa cieple jeszcze to juz zjadlam 1 na sprobowanie - niebo w gębie...to melodia na moje podniebienie;-)) bez polewy zrobilam:-)

hm....mam nadzieje,ze kolezance bedzie takze smakowalo...:-))

dziekuje za przepis, wykorzystam go rowniez w sb do keksowki:-)

ale jesteście "wiśnie"... ;) nic tylko szczujecie tymi mufinkami :] a ja akurat nie mam bananów :P i nie miałam jak i kiedy iść na zakupy :/

grrrrr :P jutro spróbuję kupić takie przejrzałe banany ;)

A ktoś robił z takich normalnych, nieprzejrzałych bananów? Też wychodzą dobre?

sprzedam blaszke do muffinow IKEA.

Nowa (raz w niej pieklam) w idealnym stanie. 20 zl. zapraszam :)

z normalnych bananów też są super- tylko trzeba je dobrze podziamdziać, zmiksować. Ja je zawsze blenderuję na jednorodną papkę.

Dziewczyny a ja mam pytanie techniczne. Nie mam blaszki do muffinek.
Czy jeśli wleje ciasto do papierków i same papierki wstawie do piekarnika to raz czy one się nie spalą a dwa czy wyjdą jakieś w miare foremne to muffinki?

Bo do blaszki rozumiem najpierw wsadza sie papierki i do nich wlewa ciasto tak?

2 razy próbowałam upiec mufinki bez blaszki i 2 razy się rozlało ciasto po całej blaszce w piekarniku - tak więc blacha do babeczek jest niezbędna
- w nią się wkłada te papierki :)

Anciaaa a gdzie odbiór?

ja zawsze piekę bez blaszki - tylko musza byc sztywne papierki albo wkladam podwójnie ,

w ogole jeśli to taka blacha:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00133038/
to nie wiem jak do niej włożyć takie standardowe papierki, bo jakieś wąskie te otwory mi się wydają..

ja mam te papierki z ikei - i jak robilam muffinki to wkladalam 2 papierki na 1 muffinke bo tak to sie rozlewa..ale jak juz 2 papierki to jest ok:-)

Stokrotka ja też te papierki z Ikei. czyi jak użyję dwoch to mogę piec muffinki w samych papierkach bez blachy?

mozesz piec w samych papierkach lub w samej blaszce lub w papierkach i w blaszce :-)

Fajne sa silikonowe blaszki, nie trzeba dawac papierkow, muffinki same odchodza latwo.

tak:-) robiłam z tego przepisu tu w tym wątku podanym i ciasto jest dosc geste,wiec spokojnie mozesz piec w samych papierkach bez blaszki;-))

sa pyszne..wlasnie 1 zjadlam..bo do pracy wzielam kilka;-))

Blaszka Ikea: odbior Gdynia Fikakowo lub moge podrzucic tez gdzies na trasie do centrum lub do Przymorza(gdzie pracuje).

ja kupilam blaszke z papilotkami tam gdzie AGUSIAGDA podawal linka wyzej

30 - blacha + 450 papierków
26 - blacha + 300 papierków

wczoraj robilam
w smaku super
tylko nie wyrosły takie wielkieeeeeeeeeeeeeeee
moze za mało proszku do pieczenia

smak SUPER !!!
Zabawa - REWELKA!!!

moja córka chiała jeszcze robić ...

next tima wrzuce jeszcze orzechy !!!

A jak PROSTO zrobić wersje WANILIOWĄ ??

parę postów wyżej masz przepis na wersję waniliową.

ja będę dzisiaj robić w tych papierkach z ikei także dam znać czy mi wypłynie ;)

Dejwi - Moja córa codzień pyta się czy będziemy robić ciasto :-)

byłam w 5 miejscach za mocno dojrzałymi bananami ;P jak nie trzeba - to wystawiają takie przecenione ;) a jak trzeba - to nigdzie nie ma ;) ale zdobyłam :)))) dzisiaj zrobię :)))

Dejwi - cieszę się, że kupiłaś blachę :] fajny sklep i blisko ;)

no super - ale sie naszukalam ... pojechalam od strony hallera - tam tez jest 132 ...

a to trezeba na CEBTRUM CHROBRY laski jechac

no dziewczyny, robię ..
powsadzałam po 3 te papierki z ikei .. jak mi wypłyną to najwyżej będą z blachy zlizywać :D haha

Fikakowo albo mogę podrzucic na trasie do centrum lub do Przymorza.

To odpowiedz dla Patrycji89

są suuuper ;).

i nie wypłynęły, ale może dlatego, że dałam troszkę mniej i raczej nie urosły poza papierki ;)

zrobiłam podwójną porcję skoro tak zachwalałyście ;P 12 muffinek i keksówkę ciasta :))))

faktycznie booooska jest ta skórka :))))

Dejwi - sorki ;) zapomniałam napisać, że wjazd od Chrobrego ;P lub też między tymi samochodowymi salonami/parkingami czy co tam jeszcze jest ;P (dla mnie to takie oczywiste, że nie wpadłam na to żeby napisać ;P)

Ja też zrobiłam podwójną porcję. Z podwójnej porcji wyszło mi 26 muffinek. Miałam papierki z Ikei i dałam po dwa i nic absolutnie nie wypłynęło. Same muffinki wyszły pyyyyyyszne ;) ledwo je uratowałam, żeby domownicy za dużo nie wyjedli bo były dla dziecko do przedszkola. Ozdobiłam je czekoladą i kolorowym lukrem, dałam posyki i lentilki i wyszły super kolorowe, a dla nas zostawiłam bez niczego bo rzeczywiście ta góra najlepsza ;)
Dziękuję bardzo za przepis i pomoc ;)

za halą targową jest zagłębie mufinek. tam można się napatrzeć i najeść:)

http://www.trojmiasto.pl/Fajne-Baby-o44328.html

Mufinki do piwka ,standartowy przepis (2,5 szkl mąki+1 łyżeczka sody+100 g rozpuszczonego,ostudzonego masła lu tyle samo oleju+1 szkl mleka+ 2 jajka),pomijamy cukier, dodajemy sól i pieprz+podsmażona szyneczka z cebulką wszystko pokrojone w kosteczkę+ ser starkowany na gróbych oczkach, opcjonalnie można dodać pieczarki lub pomidory suszone ,dowolne zioła, można poszaleć i poeksperymentować

A ile muffinek z tego wychodzi?

Mi z tego przepisu co podała Yecath wyszło 12-14 muffinek.

Zrobiłam muffiny bananowo- czekoladowe. Przepis rewelacja. Mi wyszło 18 sztuk. Dodam że to 3 przepis na muffiny jaki wypróbowałam i pierwszy raz mi się udały :)

a dziś jako oferta dnia babeczki w bedronce 2,99zł u nas do 10 ani jednego opakowania nie było:)

Ja kupilam te w biedrze,chociaz wczesniej zrobilam te polecane tutaj,wyszly pyszne,porownam teraz z tymi kupnymi.Dobrze ze do biedry po 8 pojechalam.A ktos wie co jutro bedzie za cena dnia?

Inne tematy z forum

Mieszkanie na Kiełpinku (Wiszące Ogrody?) ul. Przytulna - jak tu się mieszka? (44 odpowiedzi)

Witam, planują zakup mieszkania na ul. Przytulnej, proszę o opinię czy dobrze się mieszka w...

szkoła Montessori - ktoś miał styczność? (57 odpowiedzi)

Chciałam poprosić o opinie osoby, które mają/znają dzieci uczęszczające do szkoły (nie...

Wakacje na Mazurach - gdzie polecacie? (66 odpowiedzi)

Chcemy (z mężem i ponad rocznym dzieckiem) pojechać w czerwcu na 4-5 dni na Mazury. Nie wiem...