Re: Którego dnia miesiąca zus wypłaca zasiłek macierzyński?
~Anka
(11 lat temu)
czesc ;-) ja 27grudnia dostalam awizo z przekazem zasilku macierzynskiego bo przez glupote nie podalam numeru konta;-/ patrzrylam dzis i nadal cisza awiza brak ....hmmm moze warto zadzwonic do zusu????
~agusia88
(11 lat temu)
witam mam pytanie. rodziłam w październiku 2013 r. i macierzyńskie wypłacał mi pracodawca do grudnia bo skończyła mi się umowa o pracę. teraz od stycznia ma mi zus płacić ale dopiero dzisiaj złożyłam papiery i niewiem czy pod koniec lutego dopiero dostanę pieniądze za styczeń a pod koniec marca za luty? czy jakoś mi nadpłacą ten styczeń? pomóżcie proszę:)
~justyna
(11 lat temu)
wątpie żeby teraz po nowym roku trzeba bylo składać jakieś dokumenty. A jeżeliby nawet to byś dostała pismo z ZUSu że trzeba coś dosłać im.
Niby racja, że mają czas do konca miesiąca, ale jak juz wypłacają danego dnia np 25 czy 26 niezaleznie jak to wypada, to juz mogliby się tego trzymać.
~emma
(11 lat temu)
Jestem z Białegostoku, zawsze dostawałam 24 chyba że był weekend to wtedy później, a tu zaskoczenie 24 w piątek nic, 27 poniedziałek i dalej nic... już zaczynam się zastanawiać czy może przeoczyłam jakieś dokumenty w nowym roku...