Który serwis polecacie?

Czołem!

Mam pytanko. Nie jestem całorocznym bikerem, ale kilka dni wiosennej pogody obudziło moje rowerowe instynkty i poczułem, że czas dosiąść mojego Wheelera. Oczywiście okazało się, że parę rzeczy trzeba podkręcić, poprawić, wymienić... W związku z tym chcę Was zapytać, w którym serwisie mógłbym zostawić swojego rumaka. Zależy mi aby:

1. Serwis był solidny i uczciwy
2. Cena w miarę przystępna
3. i żebym nie musiał czekać 2 tygodnie na odbiór maszyny.

Interesują mnie głównie serwisy w Gdańsku - nie wiem, co wybrać, czy np. Buga, czy sklep na św. Ducha, czy może Wysepkę we Wrzeszczu. A może polecacie jakieś inne miejsce.

Z góry dzięki i życzę dobrej zabawy na trasach :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Który serwis polecacie?

a comasz do zrobienia w biku?

Tylna obręcz już się raczej nie nadaje - trzeba więc zrobić tylne koło. Poza tym łańcuch już nie jest najmłodszy, podobnie zębatka tylna, a pewnie i przednia już powoli powinna iść na rowerową emeryturę. Poza tym przegląd, klocki hamulcowe, no i smarowanie tam, gdzie trzeba.

Pozdrawiam

Polecam z doświadczenia sklep NoLimit w Sopocie przy Niepodległości - jeśli nie jest to za daleko dla ciebie.
Ja tam jeżdżę z Gdyni i nigdy sie nie zawiodłem ani cenami ani poziomem serwisu. Szybko, sprawnie i solidnie i pogadać można:)

Pzdr.
T.

ja również No Limit, poza tym to jeszcze we wrzeszczu na Do Studzienki jest niezły warsztat, mokosa przy torach kolejki we wrzeszczu no i wysepka - tam możesz jechać bez strachu,buga....hmmm... jesli nie chcesz sie narazic na chamstwo to nie jedz ale serwis chyba ok (mnie pani obslugujaca odstrasza, mimo, ze mam najblizej wlasnie tam)

Witam
Sklep Rowerowy Buga Sport już się trochę zminił. Chodzi głównie o podejście do klienta. Są trochę życzliwsi. Jeżeli masz zamiar wybrać się do serwisu to proponuje jak najszybciej. Z każdym dniem będzie coraz więcej osób takich jak TY, przez co czas oczekiwania wzrośnie do paru dni. Sklepu NoLimit nie kojarze ( chodzi o serwis) , ja osobiście polecam Wyspę.

Pozdrawiam
Wknpim

Dzięki za info

Najbliżej mam do Bugi, ale jeszcze pomyślę nad Wysepką i Do Studzienki.

Thx

Ja polecam servis w Chwaszczynie - CycloSport. Podczas przekładki tylnego koła poczęstowano mnie w ramach zabicia czasu kawką:) czego nigdy nie uświadczyłem w innych serwisach. Z tego zkorzystałem - bo mam najbliżej i chyba nie zamienie go na żaden inny:) I ceny przystępniejsze niż w sklepach np we Wrzeszczu.
Grzegorz

CycloSport o którym piszesz jest faktycznie fachowe, mogę coś o tym powiedzieć ponieważ kupowałem tam swój obecny i poprzedni rower, co prawda było to za czasów jak CycloSport mieściło się jeszcze w Gdyni na ul. Wiśniewskiego ale przypuszczam że obsługa się nie zmieniła. Po przeniesieniu sklepu do Chwaszczyna byłem u nich tylko raz, na przegląd i zakup akceriów i z tego co widziałem to ludzie tam pracujący, jak i ceny się nie zmieniły, a więc wszystko ok.

A co z Żuchlińskim w Gdyni na Morskiej ?

tam jest drogo i zle robią (kiedyś mi widelec wymieniali to poskładali razem c całym piachem który w sterach siedział...)
zresztą każdy serwis może lamera naciągnąć... naściemniją byle by kase wyrwać i policzą kupe kasy za zrobienie każdego bzdetu... dawno użuchli pojechłem bo cos mi tam strzelało w napędzie, a oni mi kazali wymieniać kasete, łańcuch i całą korbe! debile... i jeszcze usługa zmiany kasety xxx zeta, usługa zmiany korby xxx zeta itp...

najlepiej sie naumieć i samemu wszytsko robić, osobiście nie kożystam z żadnego serwisu bo jak coś mi rozwalą to zawsze będzie i tak moja wina :)

Ja polecam serwis "rowerek" w Sopocie kolo Elei (niegdys sie to nazywalo Billa). Nie jest to jakis wielki serwis ale bardzo dobry...fachowy.

to raczej warsztat a nie serwis, czesci do markowych szpejow tam niema ale facet wie co robi i robi dobrze, mozna tam czasem dostac nietypowe stare czesci :)Abrahim napisał(a):

Co do czesci to chyba nie ma takiego problemu. Moze nie zawsze wszystko jest na miejscu ale jak sie pogada, to da rade zalatwic...

Wlasnie wczoraj dalem rower do "Rowerka". Wszystko wyglada tam troche amatorsko ale koles zna sie na zeczy i widac ze cale zycie spedzil przy naprawie rowerow:] Nie stety z czesciami jest u niego nie najlepiej. Z naprawde powazanymi awariami radze isc do kogos innego...

A ten NoLimit to gdzie dokladniej sie znajduje?

sopot-gdansk, przy niepodleglosci za stacją BP

A czy ktoś może jest z Wejherlandu? ;-)
I wie może jak wygląda sprawa jeśli chodzi o serwisy?
Wiem, że jest "Kross" na Strzeleckiej, i coś na Dworcowej (chyba?). Ktoś ma jakies doświadczenia?

ja mam ale ze sprzętem rowerowym a nie serwisami z miasta na W. ;)

Najlepiej zainwestuj w książkę o naprawie roweru i troche narzędzi.
Prawda jest taka że w trójmieście niema profesjonalnego serwisu rowerowego.
Jak pojedziesz do No Limit w sopocie to spotkasz się z taką niechęcią do klientów że zatęsknisz za "starym, dobrym" PRL-em.
Jak pojedziesz do Cyklo w Gdyni to.... Mojemu kumplowi pedały wkręcili w korbę na odwrót!!!
Generalnie Wysepka jest najlepsza ale i tam musisz się doprosić żeby sprzedawca się tobą zainteresował.

Inne tematy z forum

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (22 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

Bagażnik na Hak (4 odpowiedzi)

Cześć, czy może jest szczęśliwym posiadaczem Bagażnika na hak firmy thule lub mont blanc a jeśli...

Lekki rower trekkingowy - jaki? (144 odpowiedzi)

Witam, Poszukuję nowego lekkiego(gdyby był do 13 kg to byłoby ekstra, bo póki co widziałam same...