Ktoś uszkodził moje auto. To ja mam problem, nie ten "ktoś"

Opinie do artykułu: Ktoś uszkodził moje auto. To ja mam problem, nie ten "ktoś".

Zgłosiła się do nas czytelniczka, której samochód - zaparkowany na ulicy - został "przestawiony" przez inne auto. Z pozoru niegroźne uderzenie uszkodziło układ kierowniczy i karoserię fiata grande punto. Od blisko miesiąca pojazd pani Ewy jest unieruchomiony, bo ta musi użerać się z ubezpieczalnią. Przedstawiamy jej wyczerpującą relację. Istny galimatias.

Dzień I (8.02.18)

Zacznijmy od samego początku. 8 lutego, około godz. 14, zaparkowałam swój samochód na ul. Żywieckiej ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ohoho bo autoryzowany serwis to wyrocznia no ale dzieki takim jeleniom takie aso swietnie prosperuja. W koncu zarabia sie nie ba sprzedazy tylko na serwisie gdzie wymieniacze wymieniaja a nierozgarnieci placa. Ale moze to i dobrze.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dzisiaj wszystko załatwiasz ze swoim ubezpieczycielem, a on sobie dochodzi regresem z OC sprawcy. Dziś guzik mnie obchodzi gdzie mają poubezpieczane samochody inni ludzie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie umie nawet parkowac i sie jeszcze oburza czego nie rozumiesz ze ja tak bronisz ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

naucz sie jezdzic cymbale

to nie bedziesz mial stluczek

jakim jelopem trzeba byc zeby uderzyc w zaparkowany samochod?

co ciekawe jak tam jezdza smieciarze wielka smieciarka to problemu nie maja a ty k...a zwykla osobowka nie potrafisz

kto ci k....a prawo jazdy dal?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

owszem musiala

widze ze ty jestes tepy jak ta sprawczyni

"Niby czemu chciała aby kobieta przyszła"

czytac ze zrozumieniem tez nie potrafisz?

miala przyjsc podpisac oswiadczenie o zrobieniu szkody

"Niech się cieszy ze zostawiła kartkę"

no jaka laskawa!!!!!!! rozwalila komus samochod i nie udalo jej sie uciec bo za duzo swiadkow bylo
ty pewnie jakbys komus samochod przerysowal to bys od razu jak szmata uciekl prawda?
pamietaj ze karma wrca jak ktos tobie samochod rozwali i uceiknie to nawet nie marudz bo zrobilbys tak smao

idz do psychiatry

nawet przy zwyklej stluczce musisz o pisie pier....c?
nie masz zycia poza pisem?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

jest lepsza opcja

mozesz swoja szkode sprzedac

mi za przerysowany bok ubezpieczyciel powiedzial 2200 zlotych

przy drugiej wycenie powiedzieli 2450

wk..lem sie i szkode sprzedalem firmie zajmujaca sie wyciskaniem pieniedzy z ubezpieczyciela za 4800
ile oni na tym zarobili nie wiem

to niczego nie rozwiaze

nie wzne czy skladka wynosi 100 zlotych czy 3000
pazerny ubezpieczyciel zachowa sie tak samo

ale czemy tu porownujesz

cywilozowane niemcy z polskim cebulactwem?

oho kolejny ekspert

autoryzowany serwis stwierdzil ze problem z ukladem kieorwniczym wzial sie wlasnie od tej kolizji

no ale ty wiesz lepiej prawda?
ty w koncu przeczytales artykul a serwis co zrobil?
tylko samochod obejrzal dokladnie

"czy wynika to z niekompetencji rzeczoznawców, a może to po prostu zalecenia, do których muszą się stosować pracownicy ubezpieczalni?"

naprawde pani o to pyta?

wszystkie ubezpieczalnie maja ajsna zasade likwidowania szkody

jak auto jest w miare nowe liczy sie po najtanszych chinskich czesciach i czesto bez robocizny
jak auto jest starsze to liczy sie po cenach aso zeby potem stwierdzic szkode calkowita do tego wysoko wycenia sie wrak i koniec koncow klient ma do wyboru 800 zlotych odszkodowania albo wyplacaja zanizone odszkodowanie za auto i auto zabieraja

dlatego najrozsadniej jest wstawic samochod do autoryzowanego serwisu i naprawic bezgotowkowo

a co do

"Nie wspomnę już o kobiecie, która spowodowała całe to zamieszanie. Konsekwencje? Straci zniżki i zapłaci mandat karny w wysokości 100 zł."

to nie do konca tak
jak sprawca ucieka z miejsca zdarzenia to ubezpieczyciel wystapi z regresem i sprawca z musi ubezpieczycielowi oddac cala sume odszkodowania

Kantują jak mogą . Maka za to premie. A na 10 niech 3 machnie reka to w skali roku mamy ładna sumę . Banda chu.... o tyle. Paragraf za to . Oszustwo !!!!

Tępa baba nudzi jej sie - niech sie za gary wezmie a nie za jazdy autem. Jej wina zle zaparkowala i tyle.Pewnie jechac tez nie umie.Powina jeszcze na kolanach za swoje nieudolne parkowanie przeprosic a nie oskarzac niewinna osobe.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Histeryczka i tyle nic sie nie stalo a ta juz afera po internetach pisze

Jak już jest poszkodowana

To powinna nie mataczyć i bicia w kierownicy które już dawno miała nie podciągać pod ubezpieczenie widać że panikara która nawet dobrze nie potrafi wyłudzić ubezpieczenia. Radze drogiej do Uwagi bo trojmiasto jeszcze za mało znaczy operacyjnie...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Czas na zmiany

Nie fajnie, nie profesjonalnie, wymagają od Klienta wysokich stawek a od siebie tuż jak lis chytrus.
Zmieniam na innego ubezpieczyciela bo nie chce nawet myśleć o przerabianiu podobnego tematu na swojej skórze.

Alianz

Wyceniono mi kiedyś szkodę na 3tys.zl a skończyło się w aso na 12tys.zl.Auto zastepcze zabrano po tygodniu a naprawa trwala 2 miesiące.

Nie ciekawie. Mi uszkodzili auto na polskich blachach w Niemczech. Blotnik byl przetarty az do podkładu. Babka na ktorej aucie byla moja farba oczywiście ze zarzekala, ze to nie ona. Po zgloszeniu na policję i pozniej oględzinach wyszlo, ze to 100% jej auto uszkodzilo moj samochod. I wyliczyli za malowanie samego blotnika prawie 700euro. I nie ważne ze auto nie nalezy do nowych bo jest z 2005roku. Liczy sie szkoda.