Ktoś uszkodził moje auto. To ja mam problem, nie ten "ktoś"

Opinie do artykułu: Ktoś uszkodził moje auto. To ja mam problem, nie ten "ktoś".

Zgłosiła się do nas czytelniczka, której samochód - zaparkowany na ulicy - został "przestawiony" przez inne auto. Z pozoru niegroźne uderzenie uszkodziło układ kierowniczy i karoserię fiata grande punto. Od blisko miesiąca pojazd pani Ewy jest unieruchomiony, bo ta musi użerać się z ubezpieczalnią. Przedstawiamy jej wyczerpującą relację. Istny galimatias.

Dzień I (8.02.18)

Zacznijmy od samego początku. 8 lutego, około godz. 14, zaparkowałam swój samochód na ul. Żywieckiej ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie pyskuj synek tu pisu nie tolerujemy
Idz na lody i w kakao
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Szkoda że ten agent z ubezpieczenia nie był z San escobar było by bliżej a nie z Lublina
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Vw

Mnie też chcieli wydmac ! Po stłuczce z OC sprawcy proponowali 2500 (śmiech), wstawiłem do serwisu i wraz z autem zastępczym dostali rachunek na prawie 15 tyś. do zapłaty. I mam ich w d...e!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Generali to najwiekszy syf.

Wielu pośredników sprzedających ubezpieczenia odradzało mi Generali. Teraz wiem dlaczego.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tata123

Sorki ale zdarza mi wspolpracowac z ubezpieczalniami jako rzeczoznawca , tak jak ktos wczesniej napisal wspolpraca na zasadzie lapanki , kto za taniej bedzie robil a rzeczoznawcy z cecha ludzkiej empatii nie sa mile widziane przez ubezpieczalnie

Przedostatni akapit wymiata.

Niby czemu chciała aby kobieta przyszła? Niech się cieszy ze zostawiła kartkę. Więcej robić nie musiala
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Per "baba"

to możesz się zwracać do swojej matki
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Kto sie ubezpieczy w Generali

Zielona lapka -tak, czerwona-nie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

.

A ty co? Z rodziny sprawczyni???

fiat

E tam fiat to nie samochód.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Generali to katastrofa.

Witam.Wymiana szyby w moim samochodzie na koszt sprawcy ubezpieczonego w Generali to "tylko" trzy i pół miesiąca. Bajzel do kwadratu. Współczuję każdemu kto jest zmuszony do kontaktu z tą "firmą".Pozdrawiam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ubezpieczalnia

Niech się w końcu rząd weźmie za nich.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Allianz

Taki sam bałagan jest w firmie Allianz, przez przeszło pół roku nie zajmuje się firma sprawą bo pani likwidator ma focha, skargi dowiemy nic nie dają raczej sprawa w sądzie by kogoś obudziła
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ludzie wyjeździe z tego żałosnego kraju.
Ręce opadają.
Debilowo wszędzie.
W Polsce zostają sami "specyficzni"
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

bo ubezpieczyciela też trzeba wybierać "z głową" a nie najtańszego...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Reklama

Dziękuję za reklamę firmy G. Na pewno nie skorzystam
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nieprzyjemni rzeczoznawcy to chyba standard Generali.

Latem 2012 roku mój ojciec oberwał w tył swojego Clio od wiele większego pojazdu.
W bagażniku istny armagedon, zblokowane tylne koła..

Jakoś udało się nam zmusić auto do jazdy. Zostało odstawione do garażu i tam oczekiwało na rzeczoznawcę.

W dzień wizyty rzeczoznawcy garażu pilnował dziadek. Auto do oględzin miałam udostępnić ja.

Miałam mały poślizg czasowy, spóźniłam się bodajże 5-10 minut a dziadek w tym czasie słał mi rozpaczliwe smsy, że dziad z Generali burzy się i fuczy pod nosem jak wściekły.

Wpadłam na miejsce i spotkał mnie wrzask, że on (rzeczoznawca) ma zaraz następne oględziny, co ja sobie wyobrażam, co to za spóźnienia...

Poinformowałam pana, że on tu jest dla mnie, a nie ja dla niego, oraz że nie życzę sobie takich pofukiwań.

Dziadygę zmroziło, samochód obejrzał i obfotografował z każdej strony, łypiąc na mnie jakbym mu wytłukła rodzinę.

Po długich bojach orzeczono szkodę całkowitą i wypłacono nam 6 tysięcy. Przed wypłatą pieniędzy zasypywano ojca propozycjami wykupu auta za jakieś śmieszne grosze.

Clio ma się dobrze do dzisiaj i z nową blachą w bagażniku wiernie służy znajomym ojca.

GENERALI to największy SYF!

Unikać jak ognia!