do Zygi
~Johnny Walker
(18 lat temu)
Chłopcze, zacząłeś tu uprawiać jakiś spektakl polityczny, tylko po co? Zaczyna od ciebie waniać pewną opcją polityczną, a to jest raczej wątek o tematyce muzycznej.
Będziesz mi tłumaczył, że Kazimierz S. okrada swoich słuchaczy? Przecież ten fakt jest mi znany i mu nie zaprzeczam. Czytaj uważnie wszystkie posty.
A że idę na ten koncert, to co? Nie będziesz mógł spokojnie zasnąć? To ja wydam swoje pieniądze, a nie twoje. A idę tam z nadzieją, że spotkam swoich znajomych, a może i jakąś miłą pannę poznam. A że przy okazji jakiś Kult sobie będzie pobrzmiewał, to już inna sprawa.
I zgodzę się z tobą, że na większy szacunek od Kultu zasługuje obecnie np. Radio Bagdad, którego członków znam i cenię za zapał i wiarę w to, co robią. Ale co z tego, gdy ze sceny w niedzielę w "Kwadratowej" popłyną pierwsze tony np. "Baranka", to ludzie ruszą do szaleńczego tańca mając w pamięci Kult początków lat '90 i nie będą się zastanawiali, który mamy rok obecnie. A ty wtedy ich powstrzymasz? Może staniesz przed klubem i zaczniesz nawoływać do powrotu do domostw?
Lepiej pozostań wówczas w swoim własnym, wypij sobie piwo siedząc w wygodnym fotelu i puść sobie z płyty taki Kult, który jeszcze tworzył, ciesząc się, że nie wydałeś tego dnia pieniędzy na bilet na koncert, za to zrobiła to cała rzesza baranków. Ale to ich sprawa.
Dici!
0
0