Kult

Temat dostępny też na forum: Rozrywka
Kult9, 10 Marcagodz. 20:00bilety: brakAK PG KWADRATOWA w dniach 9 i 10 marca będzie gościł mega gwiazdę polskiej sceny rockowej Zespół KULT.Zespół wielokrotnie gościł już w naszym klubie, będzie to ich drugi występ w klubie po remoncie klubu Kwadratowa.Bilety na koncert do nabycia tylko i wyłącznie u nas w klubie u osoby zajmującej się obsługą stołu bilardowego.Uwaga:wstęp wyłącznie dla osób ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

;DDDD

oczywiście, że będę! ;D

Jazda obowiązkowa i to podwójnie:))

6. raz

zawsze byłem przy nich tylko raz mnie nie zastali

bilety

czy koncerty sa te same zarowno 9 i 10 marca, czy to taki 'maraton'? i jak jest z biletami, 28 zl za kazdy dzien?

setlista jest trochę inna z tego co wiem. ale jest różnica w dosłownie dwóch-trzech utworach. Kwadratowa jest małym klubem, a na koncerty Kultu przychodzi zazwyczaj bardzo dużo osób. stąd dwa terminy koncertów.
bilety są jednodniowe.
bilety w przedsprzedaży:
- ulgowy - 28 zł
- normalny - 38 zł
bilety w dniu koncertu:
- ulgowy - 33 zł
- normalny - 43 zł

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Daliby już spokój

Matko, ile jeszcze razy KULT bedzie jedyna atrakcja koncertowa trojmiasta. Oni wkółko grają to samo. Ten zespół, to już nie jest zespół a instytucja serwująca wciąż ten sam program. Prosze już dość
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Fajnie :)

Byłem na ich wielu koncertach w różnych miastach i nie zagrali 2 takich samych koncertów co bardzo cenię.
Pozrawiam

Mano, pewnie wolałbyś iść na koncert Michała Wiśniewskiego, nie?

Dajby juz spokoj II

Nie, wolabym pojsc na cos innego niz KULT cztery razy w roku. Za to chyba Ty ich bardzo cenisz.

KULT juz od jakiego czasu zjada swoj wlasny ogon. Kto tego nie widzi / slyszy ten jest po prosty głuchy :)

Mhm. Głuchy? W takim razie kilka tysięcy osób, które kupują bilety na ich koncerty straciły słuch?
Ciekawe, ciekawe.

Mano

Nie - po prostu nie maja alternatywy.

Mowi sie im ze KULT to hohoho ... a moze nawet cos wiecej. To bardzo zlozony proces, ktory trwa juz od lat.

U nas / w Polsce nie ma kultury słuchania muzyki, tylko się ją przyswajania.

Poza tym te tysiace osób po prostu swiadcza o tym w jaki sposob w Polsce definuje sie DZIS pojecie alternatywa. wiekszosc z nich nie ma pojecia o scenie alternatywnej na swiecie. Obecnie KULT dla mnie nie rozni sie niczym od BAJMU, LADY PANK, czy PERFECTU. W ich tworczosci prozno szukac inowacyjnosci, progresu. To wicaz stary dobry "ALTERANTYWNY" KULT. Kazik nie ma chyba juz zupelnie wstydu. Dawno powinien zakonczyc ta i tak przygluga agonie artystycza. Dzis KULT znaczy tyle, co wtornosc i upadek.

nice :)

Kultu nigdy dość!!!!!!!!!!

Oj Oj

Mano nie przesadzaj porównując KULT o Lady Pank, czy Bajmu. Może już nie tworzą z takim zapałem i świeżością jak kiedyś, ale mimo swoich lat (są dojrzalsi warto posłuchać co doświadczony człowiek chce przekazać młodszym) nie zatracili klimatu i szacunku dla słuchacza.

A jeszcze jedno

Alternatywa? Od czego Alterantywa? Z czym mają walczyć - jak system co nas otacza sam się niszczy w coraz to szybszym tempie.

KLIMAT

Nie zaracili Klimatu, bo on od 20 lat jest ten sam. W muzyce / sztuce liczy się progress.
A gdzie jest PROGRESS na plytach KULTU ? Teraz Kazik to żadna tam alternatywa tylko produktowy mainstream.
Moze MYSLOVITZ, to tez alternatywa lub rock ? ... Dobrze zyc w nieswiadomości, ale to nic złego. Na szczescie Potty Umbrella dalo wczoraj w Żaku znakomity koncert :)

dobra nie s**** ogniem :P idz na piwo :P

odnosnie klimatu.

ekhm, mano, troche cos czuje ze twoje wjezdzanie na kult jest z cyklu 'zatrzymalem sie na kulcie lat 10 temu, i nie wiem co teraz graja'. popatrz sobie przekrojowo na ich tworczosc i zobacz ze ostatnia plyta 'poligono industrial' jest o wiele inna pod stylem muzycznym jak i pod wzgledem tekstow... i jak to okreslisz jesli nie progresem? i skad wogole wzielo ci sie ze w muzyce liczy sie progres?

A tam

Jak się komuś nie podoba to niech nie słucha i nie musi się mądrować. Ja tam będę ich słuchał bo lubię i nie ma innego zespołu do którego można Kult porównać.

Madrowanie

Wcale sie nie mandruje.
Wyrazam jedynie swoj poglad na ten temat.

Do Kazelotta: Mozesz sobie sluchac KULTU do nieprzytomnosci. Krzyzyk na droge. Dla mnie ten zespol jest i bedzie wtorny. I nic tego nie zmieni. Skoro nie odkryles jeszcze innej muzyki, to wiele przed Toba i tego Ci zycze.

Do Kapucha: progres liczy sie w kazdej sztuce. Nie tylko muzyce. Progres w muzyce KULT jest zaden. To jedynie mierna przykrywka dla ludzi snobujacych sie na alterantywe. Taki zespol jak KULT nie mialby zadnych, ZADNYCH szans na Zachodzie. Zas w Polsce uchodzi za kwintesencje muzyki nazywanej ambitna. Szkoda gadac. Jakie spoleczenstwo, takie gusta.

Do ;-)
Mysle, ze z Toba jednak nie porozmawiam, masz chyba zbyt duzo mentalnych ograniczników.

Dokarm swego TROLLA

Pewnie:
niech graja swoje od 30 lat to samo. Ja dalej bede przezywac porozumienia ponad podzialami. W nich wciaz jest ta sama energia ;) ... daj spokój. Ten zespół skończył się już bardzo dawno temu. TEN GOSC, ze srodowiskiem punkowym nie ma juz dawno, DAWNO nic wspolego.

Jak śpiewają ich koledzy z PERFECT: trzeba wiedziec kiedy ze sceny zejsc :) Oni nie wiedza i nie beda wiedziec, bo zwyczajnie nie chca. Maja tutaj mnóstwo takich wyznawców, ktorzy zatrzymali sie na pewnym etapie. Powodzenia w przeżywaniu REWOLUCYJNEJ muzyki KULT !!! ;)

Mano: nadal nie wyjasniles co dla Ciebie oznacza progres. wg. mnie tutaj troche bredzisz. progres? jak ocenisz progres w muzyce? jak go osiagniesz? poprzez szukanie nowych brzmien? to jest experymentowanie z muzyka i brzmieniem ale nie wszystkie zagrania tutaj beda progresem, cos moze byc regresem. to juz kwestia tego jak ty to odczujesz. wiec przepraszam ale BREDZISZ.

coz, gusta sa rozne, mi sie kult podobal/podoba i czekam na kazda kolejna plyte poprostu. niektore kawalki sie nie podobaja ale to poprostu kwestia gustu. gdyby kult gral tak samo ciagle to by mi sie wszystko podobalo a tak nie jest, wiec nie mow ze graja ciagle to samo. co do cytatu perfectu, kolejna brednia. kult ma bardzo silna pozycje i oby tak dalej. dla mnie dalej sa niepokonani i nic sie na to nie zapowiada zeby cos ich pokonalo.

i takie pytanko jeszcze.. nie mow ze idac na koncert swoich ulubionych kapel nie lubisz pobawic sie przy niektorych kawalkach starszych? czy dla ciebie maja zawsze grac nowe kawalki, i tylko nowe bo przeciez przy starych sie nie bawisz bo to nie progres? w takim razie baw sie dobrze na 10/15 minutowych koncertach ;)

pozdrawiam.

Kapuch:

mysle, ze dla Ciebie i tak KULT i KAZIK beda kwintesencja muzyki alternatywnej w Polsce. Podkreslam w POLSCE bo na świecie taki KULT to bzdet. Takich zespołów jest tam tysiace. No ale dla Ciebie Oni wciaz beda progresywni i bedziesz zachwalal kolejne wypociny załogi z SP Records i chodzil na cykliczne trasy pazdziernikowe.

Jeżeli szukasz progresu w brzmienu to powodzenia :) Reszty nie chce mi sie tłumaczyć.

Anyway: tak jak napisalem wczesniej niewiedza to nic zlego, wiec mozesz nie wiedziec o tym jak dalece muzyka sie rozwinnela na swiecie, a nie w naszym grajdole. No ale wybor nalezy juz do Ciebie. Na ile bedziesz otwarty na sztuke, a na ile bedziesz wciaz szukal tego, co już slyszales.

KULT ma bardzo silna pozycje i wcale tego nie kwestionuje, wiec to Ty raczej BREDZISZ, nie ja lub po prostu czytasz to co pisze bez zrozumienia. Kwestionuje ich artyzm. I moim zdaniem powinni uścisnąćć sobie ręce i zakończyć cały ten cyrk KULTEM nazywany, gdyż już dawno wyczerpali formułę tej muzyki. To wszystko.

Co do zabawy na koncertach, raczej pomine ten wątek, bo argumenty jakie przytoczyles elokwenacja nie grzesza. Przemysl najpierw to co chcesz napisac, a potem napisz.

pozdrawiam

SETLISTA

Chce zdementowac że setlista jest prawie taka sama. W zeszłym roku była kompletnie inna - powtórzyły się tylko trzy pierwsze i cztery ostatnie piosenki (baranek, wolnosc, krew boga, polska, grzesznik i costam jeszcze) jak nie wierzycie to sprawdzcie sobie na stronie staszewskiego i nie piszcie głupot

Odp: SETLISTA

Cha, cha, cha .... pojechałeś !

bilety już są w sprzedaży.

Super ze znowu zagrają:) Juz sie ciesze:)

no i co z tego

Wszystko to pieprzenie ważne że grają i juz

NIC z TEGO

Pewnie, miech zagraja jeszcze 1 000 takich samych koncertow ... co za syf !

nie chcesz nie idz i sie wal. poprostu. co za burak.

Burak

To sa argumenty PRAWDZIWEGO FANA KULTU ;)
Myślę, że KAZIK byłby z CIEBIE dumny :) Tak trzymaj.

Przy okazji dziękuję za komplement :) i na pewno nie pójdę. Szkoda czasu.

To troche do nie fajnie, że osoby niepełnoletnie nie mają wstępu... ;/ w ogole dyskryminacja. Moja cała rodzinka słucha takiej mzyki razem jezdzimy na wood itd. Chcieliśmy się teraz razem na Kult wybrać .. cóż. Peszek ;/ Będę musiała czekać aż będą grać w stoczni.. :/ albo czekać jeszcze dwa lata ;> aby wybrać się do kwadratowej. Troche beznadziejnie.

Znaffcy...

Na jakie forum bym nie wszedł,to wszędzie sami eksperci.Na onecie prawie każdy wypowiadający się to trener piłkarski i ustawiłby drużynę lepiej niż Beenhakker.Piłkarskich talentów,które zagrałyby lepiej od reprezentantów Polski też jest sporo....Wchodzę na Trójmiasto,czytam artykuł o Kulcie,a pod spodem komentarze,że są wtórni,że to kicz itp.Najpierw sami wydajcie choć 1 płytę,która odniesie sukces i dodatkowo będzie ceniona za 15 lat a potem krytykujcie dokonania takiego artysty jak Kazik.Jego muzyki nie puszczają non stop w radiu i telewizji,nie jest lansowana przez media,członkowie zespołu nie występują w reklamach i nie pchają się do co drugiego programu telewizyjnego,mimo to grupa ściąga tłumy fanów na koncerty a ich płyty ciągle się sprzedają.Kult może grać same hity na 3-godzinnym koncercie.Jaki inny zespół z Polski byłby w stanie to robić?Perfect ze swoimi 4-5 przebojami?Lady Pank?...Większość dawnych gwiazd gwiazd gra w tej chwili na darmowych koncertach,bo ludziom szkoda by było 5zł na ich występ.Ktoś powiedział na tym forum,że muzyka Kultu nie przyjęłaby się na zachodzie.Pewnie nie,bo jak śpiewają po polsku,to musieliby robić to do skocznej muzyczki w stylu "kanikuł".Na koniec dodam tylko,że nie jestem jakimś wielkim fanem Kultu.

Zachód

Muzyka KULT nie przyjełaby się na zachodzie z jednej prostej przyczyny: JEST WTÓRNA.

I nic i nkt nie zmieni mojego zdania. Chcesz bazowac na standardach polskiego grajdola, proszę bardzo. Trąb i mów o innowacyjności muzyki KAZIKA na świecie. Nic mnie to nie obchodzi. Powiem wiecej: mam to gdzies.

Dla mnie brakuje im juz zwyklej przyzwoitosci i to wciaz sa te same odgrzewane kotlety. Rosnie nowe pokolenie ludzi wychowanych na KULCIE, którzy sa zwyczajnie głusi.
KAZIK zyskałby sam dużo więcej stając sie mentorem polskiej alterantywy, a dzis jest jej zwyczajna kukła.
Szkoda gadać.

Życze wszystkim jeszcze jednej DOBREJ płyty KULT,

P.S. Stary, sam zostajesz ZNAFFCA biorąc udział w tej dyskusji ...

...

Tak sobie czytam i czytam no i Mano jakis taki monotematyczny. Caly czas tylko ze to nie jest alternatywny zespol i ze tylko progress sie liczy. No i potem mamy tworcow ktorzy zamykaja swoje odchody w puszcze bo tylko takiej formy sztuki jeszcze nikt przed nimi nie uprawial. (i sprzedaja to za gruba kase bo kolesie pokroju Mano chca miec cos nowego, cool , progesywnego , czego nikt inny nie ma - sorki za generalizacje)
Ja osobiscie jak ide na koncert Kultu to by posluchac sobie tego co znam i co mnie wprawia w dobry nastroj od lat. Nie spodziewam sie ze Kazik zaspiewa jak Edzia Górniak by polaczyc style i stworzyc nowy wymiar sztuki.
Tak samo lubie posluchac sobie Apteki - bo wiem co znajde na ich plycie. Jak slucham Mettalice to tez wiem co to bedzie (i lubie tylko kilka plyt ktore poprostu mi sie podobaja)
Naprawde ciesze sie ze zespol taki jak Kult ma jeszcze energie by grac i jak dla mnie mozna nazwac to mainstreamem. Mnie osobiscie to niezbyt obchodzi i zapewne wielu fanów Kultu powie to samo. Kazik wyrobil sobie nazwisko na scenie muzycznej wiec ciezko by kiedykolwiek juz byl offowy. sam fakt ze sie gdzies pojawie daje takie zainteresowanie ludzi ze projekt natychmiast wchodzi do "mainstream". A Mano - czlowieku idz zalatw sobie generator losowych dzwiekow - bedzie progress....

... 2

Tak sobie czytam i czytam, i sie zastanawiam:
Bosze, dlaczego Ci ludzie tacy złośliwi ? Zrobilem Wam coś, nadepnałem na odcisk ?

Mam takie zdanie o KULCIE i KAZIKU i nie zmieną tego nawet przydługie i nudnawe wrecz wypociny samego
Mistrza SlayeR'a :)))

Zawsze istnieli "kolesie jego pokroju", którzy nie chcieli widziec i słyszeć nic poza tym co znają. To już słyszałem i tego oczekuję. I dobrze. To Twoj świat i gusta. Na szczęscie Ty nie decydujesz o progresie w sztuce :)

I wcale nie chodzi tu o rozpoznawalnosc Kazika
i bycie mainstreamowcem. Tu chodzi o to, ze On nawet nie stara się szukac nowych form artystycznego wyrazu, tylko piłuje do znudzenia ograne już patenty, przyjmując tym samym postawe wymienianych przez Ciebie pseudoartystów.

Kazik miał swój czas, ale go już wykorzystał. Powinien powiedzieć dziekuję, a nie wciąż zadpodawać to samo. w Polsce wręcz nie wypada mówić żle o Kaziku, bo to postać kultowa ... hehehehehe ... I co z tego. Dla mnie On skończył się juz dawno temu.

SlayeR, człowieku takimi argumentami to mozesz sobie kibel wytapetować, bo do rozsądnej dyskusji jeszcze na prawdę daleko.

placa i energia

Kult coraz słabiej gra. Wiec powinien obnizac ceny za bilety. Wszak juz na nich sie dorobił naprawde mocno.
Pamietam placilem za koncert ok 20.000 tys i widac bylo ze beda grac jeszcze lepiej. Uwazam ze zespoly ktore sie nagrały za naprawde porzadne pieniadze nie powinny zapominac od czego wyszły. Pozdrawiam

do tyryry ryry

>>Mhm. Głuchy? W takim razie kilka tysięcy osób, które >>kupują bilety na ich koncerty straciły słuch?
>>Ciekawe, ciekawe.
>>2008-01-26 14:55:49
>>Autor: tyryry.

Daje sie to zrobic. Tworzac cykl identycznych koncertow w jednych zformalizowanych barwach. Zyjac legendą i latami mlodosci etc.

Natomiast mlodzi. Kampanie marketigowe pranie mozgów i masz produkt. A Konsument ? Czy nie działa jak instrument?

PYTANIE ZASADNICZE: Co maja do powiedzenia ?

...3

Hmm. No i widac ze Mano nie zrozumiales co napisalem. Ty caly czas o tym progresie i o ty kto o czym decyduje.
Zrozum że czasem ludzie maja ochote uslyszec cos co znaja i chcieli by uslyszec to na koncercie - bo odbior jest zupelnie inny. No i na takie zapotrzebowanie odpowiada Kazik i Kult.
Nikt nie chce zmieniac Twojego zdania o Kulcie - nie masz ochoty - bierzesz swojego progresywnego ipoda i sluchasz czego chcesz. To tylko i wylacznie Twoja sprawa i mysle ze malo kogo Twoj gust obchodzi.
Dziwisz mnie tylko tym jak zajadle probojesz udowodnic ze Kult sie skonczyl. Nie skonczyl sie - nadal przyciagaja widownie - nadal tworza - nadal graja. Co z tego ze to jest podobne i nie zmienilo sie od lat. Nie kazdy zespol musi odkrywac nowosci, nie kazdy musi sie zmieniac.
Czytajac Ciebie przypomina mi sie takie powiedzenie "Jestes glupi jak komentarze na onecie". Reprezentujesz niestety wielkie grono internetowych "mądrali" którzy do każdej inicjatywy wyszukaja jakis przytyk. Ty w imie jakiegos chorego rozumienia progressu probojesz udowonic ze Kazik sie do progresu nie zalicza. OK. NIe zalicza sie. Ale co to kogo obchodzi... I tak na koncercie beda tlumy a po koncercie duzo ludzi wroci do domu z usmiechem na tawarzach.
Co sie tyczy okreslen typu "Mistrz SlayeR" "kolesie jego pokroju". Powiem jedno choc pewnie nie zrozumiesz.
"Twoj stary !!"

a ty "slayer" to jaki sens widzisz w sluchaniu tego co juz posłuchaleś i wiesz, ze bedzie coraz gorzej zagrane?. Jakbys był dzieciak to bym zrozumiał. Tak jest?
Odpowiedz na pytania kolegi :)
Pozdrawiam

... 4

A ten znowu swoje.
Napisz jeszcze, ze jestes tak zmeczony zyciem i masz tyle obowiazkow, ze nie masz czasu na progress ... hehehehe ... To typowe dla Polaków.

Wiesz w sumie to troche mi Cie żal, że dalej tkwisz w tym swoim kultowym jestestwie.

Wcale nie staram sie udowodnic, że KAZIK nie jest progresywny, bo nie jest. A skoro ty to tak czytasz, to juz twoj problem. Ładujac tutaj swoje wypociny zaliczasz sie do takich samych INTERNETOWYCH MADRALI, jak ja z prostej przyczyny: masz coś do powiedzenia. Dodatkowo podrasowujesz swoje mysli sarkazmem, wiec nie dziw sie, ze pozostaje obojetny.

Sam doskonale skwitowales KULT:

"Zrozum że czasem ludzie maja ochote uslyszec cos co znaja (...). No i na takie zapotrzebowanie odpowiada Kazik i Kult"

No własnie.
O ile dobrze wiem, to każdy ARTYSTA, chce poprzez swoja twórczośc wyrazić siebie a nie odpowiadać na zapotrzebowanie mas.
Tworzy przede wszystkim DLA SIEBIE a nie dla swoich fanów. Nawet przytoczona tu przez Ciebie METALLICA, za ostatniego longa zebrała chłostę od fanów. Ale mieli to w nosie, bo płytę tworzyli nie dla odbiorców tylko tak jak w danej chwili czuli. Czy zatem Twoim zdaniem KAZIK wydająć po raz enty praktycznie identyczny album, jest jeszcze artystą, czy już zwykłym MASOWYM PRODUKTEM ?

Poza tym myśle, że obchodzi Cie mój gust z prostej przyczyny. Gdyby Cie nie obchodził zlałbyś ciepłym moczem moje dywagacje. Tak jednak nie jest.

I żeby wszystko było jasne:
Twoja Stara !

PYTANIE ZASADNICZE: Co maja do powiedzenia ?

ODPOWIEDŹ:

NIC, poza swoim mitem. I dlatego powinni już skończyć, żeby dalej się już nie ośmieszać.

Mano, za kogo Ty się w ogóle uważasz? Wielki mi znawca muzyki. Strasznie denerwują mnie ludzie, którzy gadają głupoty.
Nie lubisz Kultu? Nie wypowiadaj się. Proste, prawda?
Niepotrzebnie zaśmiecasz stronę z komentarzami swoimi wywodami.

dev

Stary,
a kto mi zabroni ? Ty ?

Strasznie wkurzaja mnie tacy ludzie, którzy są na tyle głupi żeby stwierdzić:

- Nie lubisz Kultu? Nie wypowiadaj się -

Nie masz nic do powiedzenia poza FAJNIE I SUPER, to się sam nie wypowiadaj.

...5

hmm. a czy ktos tu pisal ze nie ma czasu na proges ? Mano ty poprostu piszesz to co jest oczywiste, tylko probojesz do tego dorobic jakas sensacje. Klut nie jest zespolem ktory cos odkrywa. Ale nie musi. Poprostu robia swoje i jak widac ludzie chca to kupowac.Poprostu szukasz dziury w calym i mysle ze wiele osob sie zastanawia po co. Moze i kult gra to samo, moze sie nie rozwija, moze brzmi to coraz gorzej - ale co z tego. Robia koncerty na ktorych sie ludzie dobrze bawia i chca na nie przychodzic. I tyle.
I smiesza mnie ludzie ktorzy uwazaja ze tylko nowosci, tylko rzeczy odkrywcze sa warte uwagi.
Jasne ze warto sie interesowac tym co nowe, ale nie ma sensu dyskredytowac tego co juz bylo.
I trzeba pamietac ze artysci staja sie popularni wtedy gdy to co sobie tam niby dla siebie stworzyli trafi do ludzi.
Na koniec podkresle ze nie obchodzi mnie Twoj gust, bo nie o nim tu rozmawiamy. Mam jednak czasem ochote skomentowac wedlug mnie dosc "zaslepione" opinie.No a Twoje wygladaja mi wlasnie na takie. Nie lubie poprostu ludzi ktorzy uwazaja ze tylko ich gusta sa dobre.
No a jesli chodzi o "twojego starego" to wiedzialem ze nie zrozumiesz i o tym swiadczy twoja odpowiedz.

do klub@kwadratowa.pg.gda.pl
Jaki sens w tym widze. Prosty. Sluchanie muzyki sprawia mi przyjemnosc, w tym bardziej sluchanie muzyki na zywo. Szkoda ze wystepy wchodza im coraz gorzej - no ale na zywo tylko tak sie da tego posluchac. No a dzieckiem juz od jakiegos czasu nie jestem :)

... 6

No to mi dowaliłeś, aż się przejąłem ;D

Skoro KULT jest zespołem który NICZEGO nie odkrywa, to po co ciągnąć to dalej ? Jaka z tego jest frajda ? KASA ? POPULARNOŚĆ ? A może Kazik chce zostać nowym RUBIKIEM ?

Nie staram sie dorobić żadnej sensacji do niczego. Komentuje jedynie to, co mam ochote komentowac.

Rolą artysty jest być twórczym. Dla mnie Kazik, nie jest twórczy, bo nic nie zmienia i niczego nie szuka. Na prawdę dziwię się, że jeszcze nie zakończył całego tego cyrku. Może powróciłby po 50 latach tak jak LED ZEPPELIN i zarobil na pażdziernikowej trasie 200 milionów baksów.

Komentując:

"Jasne ze warto sie interesowac tym co nowe, ale nie ma sensu dyskredytowac tego co juz bylo"

Oczywiście, o ile nie odgrzewa sie tych samych patentów po raz enty, do znudzenia i na nowych wydawnictwach.

"I trzeba pamietac ze artysci staja sie popularni wtedy gdy to co sobie tam niby dla siebie stworzyli trafi do ludzi"

Oczywiście. Dobrze to sformułowałeś. Najpier twórczość potem popularność, nigdy na odwrót.

Co do "Twoja Stara" cieszę się, że jesteś choć w częsci bardzdiej inteligentny ode mnie. Dziękuję za dobrą naukę. Zapamiętam.

kult fedruje

"Rolą artysty jest być twórczym. Dla mnie Kazik, nie jest twórczy, bo nic nie zmienia i niczego nie szuka. Na prawdę dziwię się, że jeszcze nie zakończył całego tego cyrku. Może powróciłby po 50 latach tak jak LED ZEPPELIN i zarobil na pażdziernikowej trasie 200 milionów baksów."

To naprawde powinno im dac do myślenia. Coś czuje, że mają jednak pazernych menadzerów . A ten jak wiadomo nie ma po co wracac po latach ;) Chcą tą kasę widzieć dziś i jutro. Pomyili (tak jak Maryla R. kiedyś) specyfike sztuki oraz kontestacji z pracą górnika, który nie moze przerwać fedrowania. To jednak zmienia ludzi.

...7

"No to mi dowaliłeś, aż się przejąłem ;D" - No wlasnie Ty chyba caly czas myslisz ze ja chce Ci dowalic. - Ja mialem tylko nadzieje ze zrozumiesz ze mimo wszystkich minusow ktore blyskotliwie zauwazasz, ludziom i tak to sie podoba i moga sie fajnie pobawic. I ze nie ma sensu tego krytykowac. Tak jak nie ma sensu krytykowac disco polo czy sacro polo.

Rodowicz

"Pomyili specyfike sztuki oraz kontestacji z pracą górnika, który nie moze przerwać fedrowania. To jednak zmienia ludzi."

Ja to wszystko rozumiem, ale przeciez nikt nie zmuszał ICH, JEGO, do zostania artystą. Przecież to cięzki chleb. Wiec tłumaczenie, że "też mam żonę i dwójkę dzieci na utrzymaniu i muszę dalej piłować to samo bo ludzie tego chcą", moim zdaniem jest zupełnie bezsadane. Zawsze można się przebranżowić :)

Poza tym: Rodowicz to dobry przykład :)

Laska żeby odświerzyć swój wizerunek zatrudniła SMOLIKa na nowej płycie.

To jest też jakiś pomysł na refresh, jeżeli jest się już zmęczonym i wypompowanym z pomysłów.

Może niech KAZIK zatrudni SMOLIKA ... hehehehehe ...

"I ze nie ma sensu tego krytykowac. Tak jak nie ma sensu krytykowac disco polo czy sacro polo."

A dlaczego nie ma sensu ?
Wiesz co to jest "publiczne przyzwolenie" ?

Ja chcę i będę krytykował, bo dzięki takim pajacom jesteśmy na świecie postrzegani nie jak kuźnia talentów, a prowincjonalna pipidówa.

Kulturalnie jesteśmy na jakimś totalnym zadupiu, gdzie informacj o nowościach dociarają z 10letnim opóżnieniem.

Szkoda gadać.

to sie wyprowadz :P w sumie moze koniec tej dyskusji , no dobra koleś jest dzieckiem neostrady i zasmieca forum tutaj o! ;]

Mano

Stara jak już. Chyba nie potrafisz czytać ze zrozumieniem.
Masz racje. Szkoda z Tobą gadać. Szkoda klawiatury.

Chyba jesteś przewrażliwiony na swoim punkcie. Widzisz coś więcej niż czubek własnego nosa?

dobra idz słuchac Much albo innego emo scierwa :P

FANI KULT

BRAVO !!!!

Tego potrzebowałem !
Tak trzymać !!!!

Dziękuję za wszystkie JASNE ARGUMENTY i opinie !

żenadka

he he ;)

żenadka 2

No raczej

KULT!KULT!KULT!

jaki jest sens krytykować Kult za to co robi?? ludzie jak się nie podoba to idźcie na boysów- nikt was do niczego nie zmusza. a poza tym który z "wielkich polskich artystów" potrafi zagrać tyle koncertów i przy okazji nie krzyczeć za bilet jakiś kosmicznych sum?? jednak jakimś cudem zawsze jest komplet na ich koncertach. ja będę dwa razy obowiązkowo

rozbawienie :)

>>jaki jest sens krytykować Kult za to co robi?? ludzie jak się nie >>podoba to idźcie na boysów-
Zespół to nie rynek i sklep z ładnymi witrażami ;)
Sens?
Na tym polega, że kult wyszedł sam z krytyki zwanej kontestracją. Jeśli cie to dziwi to może sie zorientuj.
Nie widzę powodu żeby krytykować boys itp zespoły. Poza tym krytyka - jak widzisz- tego, że nie majac nic do przekazania tłucze zbyt długo to samo. Zrozumiałeś? Nie ma na to usprawiedliwienia. Nie chce zatrudnić Smolika lub Rubika to jego sprawa. Ale jak ktos wyraza sie o zespole samograj no to wybacz zakłada ze sie nie musi starać. I to juz jest złe. Kazdy muzyk Ci to powie. Poza tym. Zespół musi rozwiać własne problemy sam. A narwani fanii niszcza kreatywnosc kupujac cokolwiek podleci 10-ty raz z rzędu.

rozbawienie 2 :)

Odpowiadam:

- "jaki jest sens krytykować Kult za to co robi??"

jest bo KULT jest juz wtórny a wręcz NUDNY.

- "ludzie jak się nie podoba to idźcie na boysów- nikt was do niczego nie zmusza."

Sam idź na boysów lub akcent. Ja nie muszę, co nie zabrania mi publicznie wypowiadać się na temat KULT.

- "a poza tym który z "wielkich polskich artystów" potrafi zagrać tyle koncertów i przy okazji nie krzyczeć za bilet jakiś kosmicznych sum??"

Grają bo mają publikę, taką jak Ty która pojdzie na dwa sety pod rząd. Skąd w ogóle to pytanie ... hehehehehe ....

Co do cen to jest norma, wiec takze nie rozumiem argumentu. Przepłaciłeś kiedyś za Lady Pank albo PERFECT ... ? .... hehehehehe ...

irytacja

a może Smolik czy Rubik to są wielkie gwiazdy?? poza tym proszę o trochę szacunku dla człowieka który w tym wieku potrafi sprostać wymaganiom fanów(nawet jeśli nie są zbyt wygórowane)Kazik nigdy nie twierdził,że tworzy dla ludzi " z górnej półki". Robi to co lubi i za to go szanuję. Jeżeli to nie Wasza bajka to nie idźcie do Kwadratowej. A tak na poważnie to chciałbym usiąść z Wami przy browarze i pogadać na takie tematy- lubię poznawać poglądy innych osób. Każdy może się mylić - także ja. Z Kultu i tak nigdy nie zrezygnuję a Wam radzę wsłuchać się trochę w teksty piosenek(szczególnie tych starszych)

siwy, przypuszczam ze gdy nie bedziesz miał co poznawac zostanie Ci tylko to piwo :) Jeśli na koncertach kultu sa rostrzasane jakies poglady to napisz pozniej. Raczej dla wielu pretekst do napicia. A pijacka gadka to juz mało ma wspolnego z otwartoscia na swiat ktora pałal Kazimierz zanim ukończył studia.

dajcie na luz

Mano to kolo który bije piane i chce żebyśmy się tu produkowali olewka gościowi i spokój ........ ;-)

Mano nagraj pare płyt i zobaczymy co potrafisz ... za 25lat .... nara

PANIE I PANOWIE zobaczymy się w Kwadracie z tymi co chcą a reszta niech idzie na inne koncerty na których nas nie bedzie ...... jest tyle fajnych kapel wymienionych już tutaj wcześniej

pozdro SIWY i ekipa

za duzo tego

>>Mano nagraj pare płyt i zobaczymy co potrafisz ... za 25lat .... >>nara
Problem w tym, że troche za duzo tych plyt nagrał. O pare za dużo. Mowi sie zeby nie przesadzić i wiedziec kiedy ze sceny zejść.
A co do luzu.
Kaziu już dał na luz.. wiec po co chodzić na koncerty co nic nowego nie wnoszą. Dla alkoholu przy muzyce?
Do tego to każda podrzedna grupa weselna wystarczy chłopaki.

Do Śledzia

Ty Sledziu, a czy ja napisalem, ze jestem muzykiem i pcham sie na scene ? Uswiadomie Cie, bo chyba nie potrafisz czytac ze zrozumieniem: NIE

Wiec po co cala ta gadka ?

Skoro nie potrafisz argumentwac, i swoje wywody ograniczas do NIE, bo NIE, to lepiej po prostu nie zabieraj głosu.

Na prawdę: idź na KULT, wybaw się i nie czytaj co tutaj wypisuję. Olewka

P.S.

Możesz tez wybrac sie na koncert lekko alternatywnego i pełnego anergii LEMON'a ... ;)

Dzis w PAPRYCE ... hehehehehe

Mano, a Ty zawsze możesz się wybrać na Ryszarda Rynkowskiego.

'hehehehehe'

żal.

....

żal, a właściwie: żałość ...

W sumie gdybym mial wybierac miedzy Ryśkiem a Lemonem, wybrałbym Ryska ....

... hehehehehehe ...

Mano, jesteś po prostu żenujący. ciekawe czy jesteś taki mądry na żywo, gdy rozmawiasz z kimś w cztery oczy. każdy może być mądry i ironiczny siedząc przed monitorem. widzę, że krytyka, to Twoja specjalność.
poza tym zauważ, że wydarzenie dotyczy Kultu, a nie jakiegoś tam Lemona. potrafisz czytać ze zrozumieniem?

żenada, bez kitu.

Do KTOSIA

Jestem madry ZAWSZE .... hehehehehe ... i lubie dyskutowac także w realu.

Anyway: widac, ze masz malo dystansu i do siebie i do KULTU. Zaproponowałeś mi koncert Rynkowskiego, wiec ci odpowiedzialem, że wybrałbym LEMON. Nie rozumiem o co Ci w ogóle chodzi. To raczej ty wczutuj sie w posty i chociaz staraj sie je zrozumiec.

ERRATA

tfu ... na psa urok.

Oczywiscie wybralbym Ryska. Nigdy w życiu LEMON :) ... ch, cha, cha ...

Mano- zakończ to przedstawienie

Tobie ktoś płaci za wstawianie takich durnych i krytycznych komentarzy?? Po co wogóle wchodzisz na tą stronę??Zamiast chwalić to co lubisz krytykujesz całą resztę. Sorki, ale jak dla mnie to zachowujesz się trochę jak "burak", który nigdzie nie zaistniał i teraz próbuje się wykazać na forach takich jak to. Idż na inną stronkę i skończ tę żenadę. "...taka jest moja koncepcja, tak ja to widzę..."

Mano, chyba naprawdę nieźle Ci na mózg padło.
po pierwsze - jestem dziewczyną.
po drugie - to TY pierwszy napisałeś o jakimś beznadziejnym koncercie w Papryce. jeśli masz problem z pamięcią, to wybierz się do lekarza.

mądrzy się, a sam nie wie co pisze.
jeszcze bardziej mi Ciebie żal.

Do Śledzia / Siwego

I znowu "BURAK" ... przeciez to jest juz nudne :)

No i dalej nie odpowiedziales na moje pytania i kolegi niepodpisanego. Nie uwazasz, ze gdyby wszystkim podobalo sie to samo, to po prostu byloby nudno. Poza tym nudne bylyby tylko posty zachwalajace KULT.

Wchodze tu bo mam taką potrzebe. Jeszcze tego nie zauwazyłeś ?

Twoja KONCEPCJA na prawde nie ma tu nic do rzeczy ...

Szkoda, ze ciagle kontunujesz dyskusje o Mnie, nie majac żadnych, ŻADNYCH argumentów dotyczacych KULTU. Na prawde szkoda, ale w sumie nie powinienem sie temu dziwić. To takie polskie :)

Do KTOŚIA / dziewczyny

Droga KTOŚIU / dziewczyno, nie na mózg nie padło.

Po pierwsze KTOŚIU / dziewczyno: we wszystkich postach zwracalas sie bezosobowo, wiec skad mialem wiedziec, ze jestes dziewczyna ? Wybacz, ale czytac w myslach jeszcze nie potrafie.

Po drugie KTOŚIU / dziewczyno:
Nie rozumiem, jeżeli moja propozycja dotyczaca LEMON, która była jedynie niewybrednym żartem, wydala ci sie żenująca to po co kontynuowalas wymiane zdan proponujac koncert Rynkowskiego ? Ze złości ?

Po trzecie KTOŚIU / dziewczyno:
nie mam żadnych problemów z pamięcią, wiec do lekarza, raczej sie nie wybieram

Po czwarte KTOŚIU / dziewczyno:
skoro jest mi Cię jeszcze bardziej żal, to może kup mi kwiaty i sprawe zamkniemy .... a może jakiś prezent ?

Najsmutniejsze i żałosne zarazem jest to, że dyskusja przerodzila sie w próbe dyskredytacji mojej osoby, bo nie lubie KULT. Ten temat nie dotyczny mnie tylko KAZIKA.

Wiec może oboje powrócicie do tematu i nie kontunujcie już wymiany zdan, na moj temat bo zaczynam sie czerwienic ... hehehehe ....

do Mano

szkoda słów. Biję czołem przed Twoją głupotą. Widzę, że Twoim żywiołem jest walka jednak brak ci odwagi na bezpośrednie starcia. Internet i fora takie jak to zostały stworzone dla ludzi Twojego pokroju. Więc walcz dalej i życzę ci wielu zwycięskich bitew. Bez odbioru

Do Siwego

Ponownie dziekuję za komplement :)

Starć w realu zupelnie sie nie boje, o ile warte sa jakiejkolwiek potyczki. Te z Toba raczej nie, bo bijesz piane na mój temat zamiast "kultowy".

Twoja rzecz.

Wybaw sie na KULCIE i koniecznie zdaj relacje jak z****iscie bylo na tej imprezie. Chociaz może lepiej nie bo i tak z góry wszystko wiadomo, a to przecież jest nudne.

Zegnam.

A teraz z zupełnie innej beczki

Mano mój "przyjacielu". Na ilu koncertach Kultu byłeś??(nie licząc spędów typu "Dni Kwidzyna")

Koniec, czy poczatek ?

Siwy,

przeciez miałeś skończyc już ten "cyrk", to po co to pytanie. piszesz, że olewasz moje wypociny, a jednak nie olewasz .... wiec jak jest ?

Bylem na wystarczajacej ilosci koncertów KULT.

Satysfakcja

Takiej odpowiedzi się spodziewałem. Mogę skończyć tę zabawę z czystym sumieniem. Żegnam

muzyka schyłku.

prostaki coraz prostsze sluchaja zespolu ktory kiedyś cos miał do przekazania. Smutne.

Do Siwego

Bardzo sie ciesze że w jakims sensie zaspokoiłem Twoją ciekawośc, bo dyskusja z Toba to na prawde strata czasu.

Nie dość, że nie potrafisz sie okreslić, czy chcesz dyskutowac, czy też nie, to bardziej interesuje Cie moja osoba niz rzeczony KULT. No, coż jak ktos nie ma argumentów, musi posiłkować się takimi zagrywkami.

No nic.

Powodzenia w odkrywaniu tej samej muzyki KULT.

Żegnam.

...

kult nie jest zespolem ktorego muzyke trzeba odkrywac, bardzo sie ciesze ze jednak nie wszyscy rozumieja fenomen tego zespolu :)

... 2

Tu nie ma co rozumiec, tu raczej trzeba wspołczuć

...

zycze sobie owego wspolczucia przez jak najdluzszy okres czasu ... :)

omfg, przecież każdy ma inny gust muzyczny. ludzie, trochę tolerancji...

... 3

... mówisz i masz !

pytanie do

Mam pytanie do słuchaczy Kultu w którym spiew Kazika można sluchać. Jak wypada szczerośc Kazika? Kiedy to spiewał : "lysy jedzie do Moskwy" później osobiście wybrał czyt. zagłosował na czlowieka który podał rece mordercy.

tu sa zdjęcia : http://bi.gazeta.pl/im/7/4912/z4912347X.jpg
Jak tu mówić o czymkolwiek uczciwym obecnie. Zbijanka kasy bez szacunku do słuchaczy. A kiedyś ich lubiłem. Kiedyś. Napisz do niego na tym waszym forum jak getto. może Ci odpowie. ;)

To jest normalne, że nie gadasz z bandytami
Nie zapraszasz ich do domu, nie odwiedzasz ich samych
Kto z kim przestaje, takim się staje
Na długo to w każdej jednej głowie zostaje
Myślę, że jest w tym coś żenującego
Odwiedzać gospodarza dzieci mordującego
W imię imperialnych bredni, to pomysł nieprzedni
Nie tłumaczy tego święto, ani dzień powszedni
Gdy na wsie góralskie bomby spadają
Jedyna ich wina, że tam właśnie mieszkają
Gdy swoją ręką ścisnąć rękę zakrwawioną
Musowo się zabrudzi, tak już to jest zrobione
Nie będzie inaczej - zapytaj na Kaukazie
Co o tej rocznicy tam się sądzi w takim razie
Uśmiechnięte facjaty w imię zwycięstwa
Armia gdzie indziej okazuje męstwo

Łysy jedzie do Moskwy

Pytanie: co ten człowiek chce nam jeszcze powiedzieć?..

sprzedam jeden bilet na niedzielny (9.03) koncert Kultu.
kupiłam go za 38 złotych, sprzedam za 35.
kontakt: gg 2470850.

popłuczyny

i dobrze, że sa już zwracane bilety. Sam by nie poszedł nawet za darmo. Pamietam dobre koncerty to po co mi popluczyny po tamtym.

popłuczyny? ciekawe jakiej muzyki słuchasz, skoro twierdzisz, że Kult to popłuczyny.
i tak pójdę na koncert, tylko, że w poniedziałek.
więc nie musisz się martwić.

heej

Słuchałem także kultu ale przestałem. Gdy przestali sie starać i zaczeli spiewać coraż szybiciej i żeby tylko zdązyć. Przecież to jasne. Dobrze, że nie chcesz tracić pieniędzy. Popłuczyny po Kulcie grającym w kwadratowej np ok 91-94 roku.

bosz, odwalcie się ode mnie.
miałam zamiar iść na dwa koncerty. a w niedzielę po prostu nie mogę pójść. ale nie muszę się nikomu tłumaczyć o_o
chcę tracić pieniądze na koncerty Kultu. bo WARTO.

Warto... to jechać do Sztutgardu
A całkiem bez przyczyny można jechać do Prisztiny
powolnosc po co powolnosc?
lepsza jest frywolność... ojojojo ojojojo jo.

devi, Kazik ci nie wybaczy :)

:)

cha, cha, cha ...

Kwiaty dla TEKŚCIARZA !!!

teksciarz, to już nie Twoja sprawa.

devi, nie musisz być od razu taka niedostepna. Zawsze możemy wypaśc na wyjzadowy dobry koncert :)

dziękuję tekściarzu. mam z kim wypadać na dobre wyjazdowe koncerty.

jak chcesz możesz grać niedostępną ;)

to również moja sprawa ;)

kto podaje recę? jak w tej piosence

A czyja to sprawa, że Kazik głosował na tuska z listy warszawskiej. A podobno mu przeszkadza że "na wsie góralskie bomby spadają"...

http://www.youtube.com/watch?v=NJHJOmlSQkg..

fakt, wybrac by sie można

No cóż, można sie wybrać napluć kazikowi teraz w kołnierz za te jego kłamliwą hipokryzje co ją czynił dla mamonki w kiesie.. Ale czy jest na tyle przytomny tzn będzie żeby to zrozumiał? to może być już wątpliwe. Szkoda, że oszukuje dzieciuchów.

bis!

ciągle te same wrzaski - wolę Katie Melua i Marylę rodowicz-dużolepsze doznania!

Szczerze mówiąc, to ceny biletów na koncerty Kultu nie przystają do poziomu, jaki zespół prezentował na ostatnich płytach. Dlatego zwykle jeśli się wybierałem, to na koncerty bezpłatne. Ale tym razem się wybiorę, raz, żeby się przekonać, czy coś się zmieniło, dwa, dla znajomych i potencjalnych znajomych, zwłaszcza płci przeciwnej ;).

P.S. A co do tego, co K.S. robi, o czym śpiewa i na kogo głosuje - po pierwsze, weźcie pod uwagę chronologię zdarzeń; po drugie - każdy ma prawo się mylić, przypomnijcie sobie jak się Kazujaman ustosunkował do napisanego niegdyś tekstu piosenki o pewnym bokserze; po trzecie - gdyby Polska była supermocarstwem, to może jej przedstawiciele mogliby sobie pozwalać na niepodawanie niekiedy rąk, niestety, supermocarstwem nie jest, a świat nie jest i nie będzie idealny.

niekumam was kaziu poprostu zarabia kase na tym co robi i dzieki temu ze robi to dobrze kopje jrgo produkt a to co robi w swoim prywatnym zyciu to jegosprawa i jego zycie czy glosuje se na tuska czy na innego oszoloma to jego sprawa mnie obchodzi jego muzyka i wszystko to co mozna w niej znalesc dobry tekst dobra linie muzyczna i to mnie obchodzi kopuje jego zycie artystyczne a nie prywatne a tu widze zazdrosc plynie pelna zekom co bo kolejnemu polakowi sie udaloto co udupic trzeba kazdy artysta sie sprzedajei tyle bonatym zarabia kase co nieoznacza ze jest przekupny prawda. KAZIU JEST OK A KONCERTY KULTU COZ tego sie nieda opisac trzeba byc na nim i juz

zwykłej uczciwości czlowieka brak

Ten cały kaziu ojciec synom to wstydziłby sie że co innego krzyczy do czego innego łapy przykłada. Kult do muzeum PRL bo jakoś te teksty po PRL już mu nie wyszły. Bazując na równie populistycznym walesie wypromowal swoje ale także kłamstwa... Kazik jedź do Moskwy!!!!

zwykły jak polityk

Johnny Walker jeśli uważasz że kazik jest politykiemi może sobie pozwalać na takie rzeczy to PYTAM:
CO ROBI JESZCZE W ROZRYWCE SZTUCE ETC? NIECH juz przestanie i oszczędzi słuchaczom KULT-u, który był. TERAZ TO POPLUCZYNY. ZAROBIL na polityce i dalej mu mało? Czy mu bóg wybaczy? Bunt na sprzedaż.

bilety na niedzielę sie skończyły

poznaj prawdziwy smak muzyki

w 21 lecie wydarzeń pod namiotem cyrku Intersalto
http://www.sendspace.com/file/zz2i1j
Dla tych co nie kumają o czym rzecz. Wystarczy posłuchać tam "do Ani" i posłuchać jak teraz gra kult. Ale jeśli kogoś ciągnie wyłacznie cyrkowa ciekawość zeby spotkać kazika to powodzenia ;)
..

LEVE LEVE LOF

A ja kocham DODKĘ!!!!DODZIA LOF!Szał!Kiedy będzie jej koncert?Piszcie jak tylko coś usłyszycie lub zobaczycie na dzielni.Wysyłam Wam gorące buziaki i nie plujcie już na siebie jadem, bo można żyć inaczej:) TOLERANCJA WOBEC WSZYSTKICH UPODOBAŃ...
(na głowie kwietny mam wiaaaaaanek)

nie ma już biletów na niedziele

Jak to: nie ma biletów na niedzielę? Jak to: do abordażu?

do zwykły jak polityk

Pokaż mi, gdzie ja niby powiedziałem, że K.S. to polityk. Po drugie, Kult to nie tylko K.S. A że pan ów doi młodzież, nie oferując wiele ciekawego w zamian, to przeca sam stwierdziłem.

Czy przyjdą skini?

Przyjdziemy

ten zalinkowany koncercik jest wyśmienity :)
A skini to nieodłączny element koncertów Kultu. Kiedys ponoć przychodzili gitowcy. Ale gitowców zespól nie lubił. Skinów nawet faworyzuje. Więc skini przybywajacie.

Kupię bilet normalny na niedzielny koncert (09.03), kontakt: nr gg. 1219263

do whisky!

>>A co do tego, co K.S. robi, o czym śpiewa i na kogo głosuje - >>po pierwsze, weźcie pod uwagę chronologię zdarzeń; po >>drugie - każdy ma prawo się mylić,
Rzecz w tym też kiedy sie myli? Czy wtedy czy teraz?
I to też nie o niemylność chodzi. A o zwykły cynizm a sumie to bardziej populizm wokalisty. Zresztą jakim on jest wokalistą przy choćby Krzysztofie Krawczyku. Ten ma więcej ważniejszego do przekazania od niego obecnie. I to o dziwo już nie są żarty.
"Życie jest za krótkie żeby się nie spieszyć Życie jest za krótkie by się nim nie cieszyć"
Jego pseudo wyjścia z podziemia zaznaczane wyraźnie na płycie (salon recreativo). A ja pytam po co? Po to żeby uwiarygodniać, że sie w nim coś robiło ;) To troche jak u Walęsy. Dziwnie podobni są do siebie. Jeden i drugi urósł i nabił kabzę na populiźmie.
To z tego powodu można być tak odmiennym w stawianych sądach i własnych poglądach? Tak, to potrafią politycy.

>> przypomnijcie sobie jak się Kazujaman ustosunkował do >>napisanego niegdyś tekstu piosenki o pewnym bokserze; po >>trzecie - gdyby Polska była supermocarstwem, to może jej >>przedstawiciele mogliby sobie pozwalać na niepodawanie >>niekiedy rąk, niestety, supermocarstwem nie jest, a świat nie >>jest i nie będzie idealny.
Przypominamy sobie też jak wywołany aferą jaka z tego wynikneła przyznał sie że nie powinien nadużywać alkoholu podczas spiewania do mikrofonu skomplikowanych lini melodycznych. Nie było to tak od razu. Kto wie może on nie pamiętał tego i poznał z opowieści dopiero.

Był taki czas że zorientowali sie odpowiedzialni za sprawy marketingowe, że twórczośc staje się zbędna bo ludzie póją na logo "kult". Ja wychowałem sie na zespołach, które tworzą. Nie mogłbym z czystym sercem i sumieniem chodzić na przedstawienia. Kult też kiedyś tworzył.
Przychodzący na kult nie interesują sie w znakomitej częsci co robi ten zespól na codzień od 10 lat od śmierci ich najlepszego perkusisty kiedy nie nagrywając płyty grzmoci występ za występem. Ludzie chcą zobaczyć przedstawienie o nazwie kult. Najlepiej żeby dobrze sie kojarzyło w podświadomości i miało pomarańczową barwę bo w/g specjalistów ona zwiększa sprzedaż.

Według mnie kult jest martwy. Kult is dead. Dopóki więcej będzie wykonawcą a mniej twórcą nie znajdzie poważania u świadomych słuchaczy. Swiadomych tego czego niewykorzystuje pan kazik. Czyli możliwości komunikowania sie z sluchaczem. Gdzie ta mityczna otwartość w kontaktach z młodymi ? Wiecej na + zasługuje już happysad lub gdański radio bagdad.
Kult jest teraz cały czas na próbie podczas tych koncertów co je gra teraz. Próbuje coś z siebie wydobyć. Ale wybaczcie wszyscy co kupujecie za cięzkią kasę swoich rodziców bilety. Za próbe, nawet generalną pobiera sie adekwatne środki ;)

I to wszystko pewnie. Jeśłi ktoś jest czyimś przyjacielem to daje mu szansę na zmotywowanie do twórczości. Chodzenie na przedstawienia pod logo KULT w/g mnie mało temu sprzyja a więce rozwojowi postaw konsumenckich. kazdy niech sądzi jak chce.

A przecież kiedy całe nasze życie zostanie sprowadzone do zarabiania i wydawania pieniędzy, staniemy się najbardziej nieszczęśliwymi, najbardziej samotnymi i absurdalnymi stworzeniami na świecie”

Zygmunt Bauman

do Zygi

Chłopcze, zacząłeś tu uprawiać jakiś spektakl polityczny, tylko po co? Zaczyna od ciebie waniać pewną opcją polityczną, a to jest raczej wątek o tematyce muzycznej.

Będziesz mi tłumaczył, że Kazimierz S. okrada swoich słuchaczy? Przecież ten fakt jest mi znany i mu nie zaprzeczam. Czytaj uważnie wszystkie posty.

A że idę na ten koncert, to co? Nie będziesz mógł spokojnie zasnąć? To ja wydam swoje pieniądze, a nie twoje. A idę tam z nadzieją, że spotkam swoich znajomych, a może i jakąś miłą pannę poznam. A że przy okazji jakiś Kult sobie będzie pobrzmiewał, to już inna sprawa.

I zgodzę się z tobą, że na większy szacunek od Kultu zasługuje obecnie np. Radio Bagdad, którego członków znam i cenię za zapał i wiarę w to, co robią. Ale co z tego, gdy ze sceny w niedzielę w "Kwadratowej" popłyną pierwsze tony np. "Baranka", to ludzie ruszą do szaleńczego tańca mając w pamięci Kult początków lat '90 i nie będą się zastanawiali, który mamy rok obecnie. A ty wtedy ich powstrzymasz? Może staniesz przed klubem i zaczniesz nawoływać do powrotu do domostw?

Lepiej pozostań wówczas w swoim własnym, wypij sobie piwo siedząc w wygodnym fotelu i puść sobie z płyty taki Kult, który jeszcze tworzył, ciesząc się, że nie wydałeś tego dnia pieniędzy na bilet na koncert, za to zrobiła to cała rzesza baranków. Ale to ich sprawa.

Dici!

Kupię bilet na niedzielny koncert, najlepiej ulgowy :). Jeśli kogoś Zygmunt zniechęcił, proszę o kontakt na GG: 9042956.

do Zygi

P.S. Zygmuncie B., w swoich rozważaniach o czynnym prawie wyborczym Kazimierza S. pewnie zapomniałeś o pewnym zjawisku, jakie miało miejsce w Ojczyźnie podczas ostatnich wyborów- ludzie w dużej części nie głosowali na Donalda T. czy PO. Oni głosowali przeciwko Jarosławowi K. i PiS. Tak samo mógł zrobić obywatel Kazimierz S.

Mam nadzieję, że to koniec polityki w tym wątku...

Disco Polo ponad wszystko

A najzabawniejszy jest stary i słynna anegdota o Kaziu i Fryderykach.
Jak to Kaziu odmówił odebrania olewajac imprezę dla dziadów i jak sie tłuszcza cieszyła o tak kaziu jest niezależny itd choć nie wiedziała tłuszcza że najpierw trzeba sie w porozumieniu z wytwórnią do tych nagród zgłosić na co kaziu wyraził zgodę a ze potem sie wypiął.

Kult z Kaziem to nasze swojskie disco polo na dowolną (zgodnie z tendencjami) nutę i nic ponad to ale tłuszcza niech kupuje.

Z nagrodą i jej rzekomym nieodbieraniem to też megapopulistyczna akcja.

;) nie ma co zostawać w domu tylko warto żeby do zespołu dotarło jeśli mają grać to jako zespoł kult, nie tylko jako przedstawienie kult. To nawet nie taki problem nagrać raz na cztery lata płytę jeśli sie jest szczerym. Może być czasem o sprawach wydajacych sie banalnymi. Byle nie sciemniać dzieciaków. T love umie. Dezerter owszem też. To dziwie sie zupełnie.

Mam pewne podejrzenia co w ogóle stymuluje do słuchania grup polskich i nie napawają mnie wnioski z tego specjalnie optymistycznie. W trójmiescie występuje o wiele bardziej twórczych kapel.

Mając tak duży kredyt zaufania nie starać sie czegoś dać sluchaczom. Jeśli kult nie ma pomysłu na zespół twórczy to po co gra ciągle?

Kupię 3 bilety na niedzielny koncert (9.03). Kontakt gg:6576160, tel:781558556.

partyjną morda kazia - kazio głosuj

Żadnych biletów, dość. Nie wezmę nawet za darmo.
Ktoś tam mówił, że nie powinno tu być polityki.
Tylko kto jeśli nie kazik partyjnie lub politycznie podchodzi. Skoro jedni źle, a będący w innej partii to już ok. Tu wielkie krzyki na przemoc ale jeśli jesteś z po to już ok. Człowiek sztuki czy podziemia już by sie wyżygał robiąc to co wyczynia ten pan.
Pamietasz bracie : .. dlaczego robisz ku..wę z muzyki?
Nie macie władzy na świecie ale jesli jesteś z partii to już ok i rząd oficjalny.. la la la ale jeśli jesteś z innej opcji politycznej to dobrze. Wtedy Cie to nie tyczy.
Kazik jak ta ścierka polityczna. I mówie to ze smutkiem. Z niesmakiem Chociaż ktoś strasznie to usuwa tutaj napiszę. To właśnie tacy ludzie którym przeszkadza przemoc na czeczenach ale tylko jeśli to nie jego opcja polityczna. To własnie najgorsze pyski. Bez podstawowej ludzkiej przyzwoitości.

bez banana już

kult się sypie. Banan (waltornia) już odszedł. oddajcie mi kasę!

> np. Radio Bagdad, którego członków znam

WOW !!!!
No to Ci zazdroszę ... cha, cha, cha ...

A skąd ta szydera, bo nie bardzo rozumiem?

ha ha ha

Kazio autortytet muzyczny. Wypieprzył wielki poeta muzyka z zespołu. ;)

ha ha ha ha ha ha ha ha........................

Amnie tam jego twórczość się podoba

i nie zmienią tego żadne jęki rozpaczy krytyków od siedmiu boleści. Jak się nie podoba - nie słuchać i nie wydawać kasy na bilety, a nie rozpaczać że to już nie to samo co drzewiej bywało. Myślę że Kazik sobie jakoś poradzi bez tych kilku "fanów".
BTW. nie wiem czemu, ale przypomina mi się ironiczny tekst "O Ela, straciłaś przyjaciela", kiedy czytam poniektórych z was

Co to za alternatywa?

"podczas ostatnich wyborów- ludzie w dużej części nie głosowali na Donalda T. czy PO. Oni głosowali przeciwko Jarosławowi K. i PiS. Tak samo mógł zrobić obywatel Kazimierz S.

Mam nadzieję, że to koniec polityki w tym wątku..."

A ja olewam szczerze tych co głosują przeciw sami będąc utaplani w hipokryzji. Co to za alternatywa ?
O pięniązki swoje sie przeraziliście, łąjzy.
To jedna banda poltityczna propaganda - PiS czy PO
Więc gdzie jest to niby przeciw?!

do desdin

desdin, poradzi sobie i bez paru muzyków bo jest twoim idolem
O ja cie p.....ę ;P Może zostanie prezydentem.. chyba, że go powieszą.

Żenada i obraza ludzi takie granie na sentymencie sztucznych przedstawień. Nawet nie czuje już tych tekstów co je pokrzykuje.

aha

bezkrytyczni fani to idioci i doskonali konsumenci. Lecą na dno ze swym idolem. Zamiast dać krytykę póki jeszcze nie jest za późno. Ale skąd masz to wiedzieć ? Troche jak z "przyjecielem" narkomana.

do kultura

Jak już wcześniej wspomniałem - lubię dokonania Kazika i Kultu; dodam więcej - uważam, że niektóre jego teksty wcale się nie przedawniły i mogą dać do myślenia czy czegoś nauczyć.
Ani Kazik ani Kult nie są moimi idolami - wyrosłem już wyznawania wiary w idoli muzycznych ;) A Kazik robi to, co chce robić - w końcu jest człowiekiem dorosłym i chyba zdaje sobie sprawę z tego, czy się zatrzymał w rozwoju czy nie.
Jeśli na jego koncerty przychodzą tłumy, to znaczy że coś w nich (tych koncertach) i w nim widzą, że coś z tego mają i tu chyba też za bardzo nie ma o czym dyskutować. Jak przestaną przychodzić, to myślę, że Kazik znajdzie jakieś rozwiązanie sam - nie potrzebuje ani twojej ani niczyjej pomocy.
I chyba pomyliłeś się co do tego p.....olenia - oglądam się i nie widzę żeby ktoś mnie p.....olił ;) Zresztą sorki - homoseksual;istą nie jestem, więc nic z tego ;)

do kultura

Aha: i jakoś tak śmieszny dysonans wyczuwam kiedy kultura mówi o p.....oleniu ;)

a to po prostu

kultura wychodzi z siebie jak czyta cie, desdin

jest to ?

aha no i wiesz co to znaczy owczy pęd instynkt stadny?
Podążą ileś ludzi by być po stronie większości. Bardzo znane. Za to też skini lubią kult. Za ubaw to jednak 43 pln to dużo. Ile kosztuje ich płyta? może wiesz?
Ale wiesz życzę Ci żeby argumentem który jak sie widzę Ci nasuwa nie było to że "tłumy idą to pewnie coś jest". Na pochody majowe też chodziły tłumy. Na dodę Na "ich troje" waliły takie tłumy że by sześć razy wpełnili kwadratową.
Idę z tego powodu że artysta coś tworzy. Do knajpy jeśli chce porozmawiać przy piwie. Byłem na koncercie gdzie Krzysiek Banasik tworzył ciekawe zderzenie stylistyczne i wnosił wiele ciekawych elementów w ich granie na zasadzie zderzenia brudu punkowego z symfonią obecną już wcześniej w Armii.
Czy to jest możliwe w so oraz nd?
http://www.kult.art.pl/pl/multimedia/zdjecie,,2827.html
..

Kult bez Banana...

Wczoraj odszedł z zespołu Krzysztof Baban Banasik,zastępuje go techniczny Kultu i zarazem gitarzysta Buldoga - Wojtek Jabłoński.

ech...

nie porównuj chodzenia na koncert jakiejkolwiek grupy do pochodów pierwszomajowych, bo dziś nikt nikogo nie zmusza do chodzenia na koncerty.
Jeśli ludzie chcą wydać kasę na bilet, to znaczy że mają powód - dla jednych to będzie ten instynkt stadny, dla innych chęć narąbania się na koncercie, a dla jeszcze innych chęć posłuchania. Ludzie są różni i mają różne potrzeby. A tak szczerze powiedziawszy poznać się na muzyce to potrafi i tak tylko garstka - i to niekoniecznie ta chodząca na koncerty, na których "Krzysiek Banasik tworzył ciekawe zderzenie stylistyczne i wnosił wiele ciekawych elementów w ich granie na zasadzie zderzenia brudu punkowego z symfonią obecną już wcześniej w Armii". Bo tu też ludzie przychodzą z różnych powodów. I niekoniecznie takich jak "z kulturą na Ty".

> A skąd ta szydera, bo nie bardzo rozumiem?

Po prostu :)

do desdin

Czas zacząć :)

> A Kazik robi to, co chce robić - w końcu jest człowiekiem > dorosłym i chyba zdaje sobie sprawę z tego, czy się
> zatrzymał w rozwoju czy nie. Jeśli na jego koncerty
> przychodzą tłumy, to znaczy że coś w nich (tych
> koncertach) i w nim widzą, że coś z tego mają i tu chyba > też za bardzo nie ma o czym dyskutować. Jak przestaną > przychodzić, to myślę, że Kazik znajdzie jakieś
> rozwiązanie sam - nie potrzebuje ani twojej ani niczyjej
> pomocy.

To doskonale oddaje chyba także punkt widzenia Kazika, ktory moim zdaniem jest po prostu żałosny.

Wiesz co to jest WYCZERPANIE FORMUŁY ?

Mike Patton, jak rozwiązywali Faith No More, tez był u szczytu sławy. I co ? I miał to centralnie w dupie.

Uscisneli sobie rece, powiedzieli: OK. W tym teamie zrobilismy i powiedzielismy juz wszystko. Nagrali: ALBUM OF THE YEAR i rozeszli sie do domu.

A Kazik ? Kolejni odchodza, przychodza i ciagnie ten kram na kółkach, niczym żałosny Panasewicz z Lady Pank, czy Beata i BAJM. To juz dawno nie ma nic wspolnego ze sztuka.

Oczywiscie KULT nigdy nie bedzie FNM, chodzby chcieli wymienić wszystkich ...

Do Mano

Po prostu, to na jajach nie masz zarostu :)

Do bezimiennego

Wyluzuj chłopie, bo skończysz w ukropie :)

do Mano

A "Mano" to skrót od "DyMano"?

Mano mysli ze jest inteligetny/a jesli z takimi tekstami wyleci a dla mnie jest czlowiekiem bez uszu/a tak jak P. Leszczynski ktory krytykował nosowska i pidzame . i dlatego KAsia razem z Kazikiem pojechali w piosence " Zoil " . Mano - nie ma co robic w domu wiec siedzi na forum siedzi i wypisuje . moze ma takie " ale " do kazika ze nie chciał moze dac aurografu i teraz ma zal do niego . szkoda mi Ciebie. Twoje słowa sa puste i bez znaczenia dla Wszystkich ktorzy wiedza co to dobra muzyka .

KULT , IB , HEY !!!!!!!!!!

może coś na temat kultu a nie o mano drodzy ynteligenci

jak zwykle drogie bilety,Kult dla wybranych?Fuck you!

zarzadanie uber ulles!

Jeden z zfanóf napisał coś takiego na forum:

"W zarządzaniu jest coś takiego, jak zarządzanie przez kryzysy. Chociaż to kompletnie nie moja dziedzina, to podobno owe kryzysy w firmie przeciwstawiają się stagnacji firmy i mogą przyczynić się do jej rozwoju poprzez burzenie konformistycznych układów i więzi pomiędzy członkami systemu, burzenie tradycyjnych norm, wartości, przekonań.

W moim odczuciu - po ostatnich raczej kiepskich dokonaniach zespołu - ów zaistniały kryzysik, może stanie się jakimś punktem zapalnym. W zespole wybuchnie nowa wspaniała energia i chęć udowodnienia wszystkim, że świetnie się mają, dzięki czemu kolejna płyta będzie znacznie lepsza. Tak więc nie przyłączam się do głosów smutku, zaś wyrażam nadzieję."

Abstrahując co to za myślenie o muzyce tego "zfana".
Jeśli Ci ludzie za priorytet maja zarządzanie to nie dziwne, że muzycy wylatują. Liczy się zarządzanie nie muzyka. Menadzer załatwia nam wielkie ceny to my preferujemy menadzera ponad priorytety brzmienia.

może coś na temat kultu a nie o mano drodzy ynteligenci

ynteligencie, powtarzasz się

albo automat portalowy zaszwankował

kupię bilety

Kupię 2 bilety na poniedziałkowy koncert. nr gg: 7997689

> Mano mysli ze jest inteligetny/a jesli z takimi tekstami
> wyleci a dla mnie jest czlowiekiem bez uszu/a tak jak P.
> Leszczynski ktory krytykował nosowska i pidzame . i
> dlatego KAsia razem z Kazikiem pojechali w piosence "
> Zoil " .

I to jest argument .... cha, cha, cha ...
I nie chciałbyś poznać mojej opini o HEY i PIDZAMIE .. :)

> Mano - nie ma co robic w domu wiec siedzi na
> forum siedzi i wypisuje . moze ma takie " ale " do kazika
> ze nie chciał moze dac aurografu i teraz ma zal do niego . > szkoda mi Ciebie.

Zgadałeś, faktycznie Kazik nie chciał dac mi autografu i mam spaczoną psychikę ... już wiesz dlaczego ...

> Twoje słowa sa puste i bez znaczenia > dla Wszystkich > ktorzy wiedza co to dobra muzyka .

cha, cha, cha ... i weź tu człowieku dyskutuj z TWARDOGŁOWYMI ... słuchaj dalej KULTU i STRACHÓW MA LACHY, bo PIDZAMA się skończyła ...

....

> ynteligencie, powtarzasz się

bo widocznie ma powód ynteligencie

www.kult.art.pl

niedzielny koncert - bomba, dzis tura druga :)

bilety pod numerem
601 739 728

bilet

sprzedam bilet, kupilem w przedsprzedazy-606438211

Mano, do Ciebie nikt nie mówił.
nie odzywaj się nie proszony.

trochę kultury.

ochroniarze kwadratowej....

Skandal takiego chamstwa u ochraniarzy jeszcze nie widziałem,szefostwo Kwadratu powinno się mocno zastanowić nad zmianą bramkarzy.
Chyba ,że pobice gościa spadającego pod scene to jest zero...sterydy tym panom uderzyły na banie.

> Mano, do Ciebie nikt nie mówił.

I co z tego przeciez to publiczne forum.
Moge sobie komentowac co chce.

Zabronisz mi ...

bilet

mam do sprzedania jeden bilet na poniedzialkowy koncert KULT-u. niestety nie studencki. 8664461

kupię bilet!!!

Kupię bilet na dzisiejszy koncert KULT-u.
9801605

Sprzedam 2 bilety na dzisiaj!!

Sprzedam 2 bilety na dzisiejszy koncert Kultu w Kwadratowej po cenie zakupu. Pilne!!

Sprzedam 2 bilety na dzisiaj!!

Sprzedam 2 bilety na dzisiejszy koncert Kultu w Kwadratowej po cenie zakupu. Pilne!!
Tel: 788 089 557

kupię bilet!!!

muniox ja bylabym chetnado kupna tych biletów.tylko podaj nr gg lub kom. łatwiej sie bedzie skontaktować
nr gg 9801605

Mano, nie mam zamiaru Ci niczego zabraniać. Myślałam, że masz więcej kultury. Wjeżdżasz na kogoś, że nie potrafi się wysławiać, że nie ma kultury, a sam wtrącasz się w czyjeś rozmowy. Współczuję.

było świetnie :)

kazik dał 100% z siebie :) chyba zacznę chodzić częściej na jego koncerty :)

fenomen kultu

poniedzalkowy koncert KULT-u byl jak dla mniej jednym z najlepszych na jakim bylem - a kilka koncertow juz widzialem :)

> Mano, nie mam zamiaru Ci niczego zabraniać. Myślałam,
> że masz więcej kultury. Wjeżdżasz na kogoś, że nie
> potrafi się wysławiać, że nie ma kultury, a sam wtrącasz > się w czyjeś rozmowy.

A czytalas czemu sie wtrąciłem ? Nie, no to Ci powiem. Bo ta rozmowa dotyczyla bezposednio mnie i kiepskiego sposobu dyskredytacji. Zadowolona ?, czy dalej mam tłumaczyć ?

> Współczuję.

Na prawdę nie ma czego, ale jak już chcesz to kup mi po prostu kwiaty :)

Koncerty

> a kilka koncertow juz widzialem :)

cha, cha, cha ... FEEL, Mandaryna, PERFECT i Lady Pank .... cha, cha, cha ...

Nie ma nic lepszego

Żaden zespół nie wzbudzi mojej sympatii tak jak zespół Kult. ,,Gdy nie ma dzieci w domu'' i ,,Dolina'' to moje ulubione kawałki