Kupię Bebilon Pepti 2

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Jeśli ktoś ma większe zapasy, albo jego dziecko już nie potrzebuję to chętnie odkupię.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Kupię Bebilon Pepti 2

Witam,

Jestem z Warszawy i mam 2 puszki bebilon pepti 2 z data do października 2013. Mój syn już nie pije tego mleczka, bo jest za duzy.
Cena za puszke 9zł. Plus koszt wysylki.

Jesli jest Pani zainteresowana - prosze o kontakt pod adresem mailowym
mka_maga@interia.pl

Na razie dziękuję za ofertę. Poczekam jeszcze, może ktoś z Trójmiasta będzie miał mleko do odsprzedania.

jesli mozna to chciałabym zarezerwowac mleko do jutra do wieczora

jestem zainteresowana, kupię natychmiast, obydwa opakowania :)

mam do sprzedania 2 puszki bebilonu pepti 2 . Cena 20 zł za dwie puszki.

Beata 408 napisałam PW

A jeśli mogę zapytać dlaczego nie kupisz normalnie w aptece? Na recepte kosztuje 11zł, a ktoś odsprzeda za 9zł to wielka oszczędność to nie jest... Chyba że kupisz ponad 10szt za 9zl/szt to wtedy to rozumiem.

żeby dostać mleko na receptę trzeba udać się do alergologa, pediatrzy już nie wypisują ..

jak czekałam na wizytę u alergologa, też szukałam mleka na forum i allegro bo w aptece musiałam płacić 22 zł, wtedy różnicę odczuwałam :)

tak jak Sylwia napisała, pediatra nie wystawi recepty, alergolog dopiero po nowym roku.

Witam ja mogę odsprzedac mleko, mam 2 puszki, proszę napisać na prywatnego emaila animyk2@wp.pl

Osobiście kompletnie nie rozumiem tego żebractwa za tym mlekiem, moja córka musiała pić bebilon ha za ponad 30 zł za małą puszkę gdzie promocji na to mleko bardzo mało..mogliśmy przejść na pepti, ale skoro młoda tolerowała akurat to ha.alergolodzy i pediatrzy radzili przy nim zostać (zaświadczenie na pepti dostaliśmy)wybór zostawili nam..W miesiącu naprawdę sporo pieniązków nam na to szło, nie powiem ciezko było..dziś córka je i pije wszystko..
Moim zdaniem niektóre powtórze niektóre dzieci piją to mleko wyłącznie po przez cene.. Rozumiem raz zabraknie ide do apteki i kupuje po kosmicznej (?) cenie 22 zł i idę do lekarza.. i nie gadajcie ze tak ciezko sie dostac do alergologa bo nam sie jakoś zawsze udawało..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

bzdura, byłam u alergologa w październiku i to było "cudem" jedyne miejsce gdzie się dostałam, wszędzie indziej mi mówili, że terminy na styczeń, albo już nie zapisują na ten rok ..

i ja rozumiem to "żebractwo", booże co za słowo na zaistniałą sytuację ..

dzieci, zwłaszcza małe, mleka piją dużo i jest różnica wydawać 30 jak piszesz, 22, czy 11 na receptę na mleko ..
przy puszcze jednej różnicy to nie robi, sama kupowałam tak zanim dostałam się do lekarza, ba! musiałam tak kupić jak mi zabrakło mleka a zapomniałam o recepcie :), i nie płakałam ..
ale przy 12 puszkach miesięcznie różnica w cenie już jest odczuwalna ..

i nie, moje dziecko nie pije pepti z wygodnictwa, ani ze względu na cenę, pije pepti bo ma stwierdzone przez alergologa uczulenie i po innych mlekach miało fajne kupy i atrakcje brzuszkowe :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zgadzam się, że ta różnica jest odczuwalna! Przecież pisałam, że Nam również było ciężko dla nas mleko za 9-11 zł to by był rarytas. Priorytety!!

żebractwo..BO nie rozumiem, że skoro są WSKAZANIA DO PICIA TEGO MLEKA OD LEKARZY to tych zaświadczeń nie ma..albo lekarz nie dał, jeden, drugi..

W moim toku rozumowania jeżeli mojemu dziecku coś jest coś boli są zmiany skórne i inne sygnały dla mnie dla matki to oznaka, że coś jest nie tak! Oczywiście pediatra daje skierowanie do alergologa, wiadomo w jakim kraju żyjemy i jakie są realia..Skoro Wam sie nie udaje dostać na NFZ dzwoni się do prywatnego alergologa który jeżeli jest taka potrzeba takie zaświadczenia wydaje ( gdyby mojemu dziecku coś było to bym z tyłka sobie wygrzebała) Bo przeciez jak musi pić to pepti to takie zaświadczenie dostanie, a potem to mleko jest tanie... ? ( ta inwestycja 100 zł jest przerażająca??:)
Naprawdę rozumiem, że ktoś sprzedaje o i przy okazji się kupi...ale tych wątków kupie pepti, przyjme każda ilość jest poprostu...

Przypomnie, iż nie napisałam, że wszystkie dzieci piją to mleko ze względów ekonomicznych.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak można napisać "żebractwo" w takiej sytuacji?? Przecież ludzie nie chcą za darmo tego tylko ODKUPIĆ. Skoro cie stać to sobie kupuj nawet za 1000zł mleko, ale skoro jest tańsze a działanie prawie to samo to przepłacanie jest głupie. Hmmm już od ok. 3 mies nie kupuję mleka, ale wcześniej nigdy nie mieliśmy problemów z receptami na pepti 2. A i mimo, że nie kosztowało 30zł tylko 11zł mój synek też wyzdrowiał i je wszystko ;p

Żebractwo powinno być oczywiście w cudzysłowiu :) którego nie ma, żebyście mogły psy na mnie wieszać .. :)

Polecam czytanie ze zrozumieniem nigdzie nie napisałam, że nas stać.

W woli wyjaśnienia jeżeli dziecku coś jest to problemu z receptami i zaświadczeniami nie ma..

Ostatnio rozmawiam z sąsiadkami rozmawiamy o rozszerzaniu diety i jedna opowiada, że jej dziecko je generalnie wszystko nabiał, jajka, warzywa ocowce mieso pytam czy pije jeszcze MM i co oczywiście , że pije PEPTI bo ma skaze białkową no, ale wredny lekarz nie chce im dawać recept:P na to odzywa sie druga sąsiadka że jej niunia też tak bardzo lubi to mleczko i w dodatku jest tanie :D

I uważam, iż to "żebractwo"!! na forum o to mleko jest właśnie w takich przypadkach..albo sasiadka powiedziała, że jej Maksiu też miał takie zmiany skórne pił pepti to mu przeszło i też będe dawać!:)a co!:)

Głupie to jest Twoje myślenie bo pepti jest mieszanką mlekozastępczą leczniczą - wydawaną na recepte przez lekarza! LECZNICZĄ powtórze.

po co taka dyskusja? Każdy ma swój rozum i postępuje tak jak uważa. Jednego stać żeby kupić drożej a drugiego nie. Wolny kraj i każdy robi jak chce. Nie rozwijajcie tego dalej, bo nie warto. Pomyślcie idą Święta!!!

no tutaj się zgodzę ..
my jesteśmy przed rozszerzaniem diety, po 6 miesiącu planujemy prowokację zwykłym mm, jak się uda to rezygnuję z pepti bo o ile w przypadku kiedy musimy to pić, cena mnie robi, bo wolę płacić mniej, to jeśli się okaże, że Młody może pić zwykłe mleko mm to wolę mu dać coś bardziej wartościowego a nie pepti :)

Może się dużo dziewczyn oburzy... ale dodam jeszcze, że gdyby moje dziecko nie było chore to w życiu bym mu tego mleka nie podała nawet jak tanie. Jest mega nie smaczne

mama 10 puszek kontakt tylko telefoniczny 662077271

jaka cena?

witam mam na sprzedaz 19 puszek bebilonu pepti 2

Gdzie odbior i w jakiej cenie?

jaka cena/

Ja bym wolała kupić w aptece małemu dziecku niż z niepewnego źródła...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mam do oddania puszke bebilon pepti 2 DHA. Puszka napoczęta, uzyłam 16 miarek. Oddam symbolicznie za paczkę chusteczek do pupy pampers białe. Mieszkam w Chylonii ale moge podjechać też do centrum i tam się wymienić

Mam do oddania bebilon ha oraz pepti oraz nutramigen. Wszystkie sa jedynki. Pepti 3 szt, ha 2 sztuki i nutramigen 2 sztuki. Oddam za darmo. Wysle poczta. Szkoda wyrzucic. Pozdrawiam.

Pani Gosiu, poprosze nutramigen.
Prosze o kontakt na maila: caroca1@wp.pl