Kupię laktator!!!

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Dziewczyny wracam do pracy i potrzebny mi jest laktator :)))
Zupełnie się na nich nie znam proszę doradźcie mi który jest dobry???
Może któraś miałaby jakiś na sprzedaż???
Pozdrawiam mama Agatki :)))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Kupię laktator!!!

Ja mam do sprzedania ręczny aventu za 35zł bez butelki, używany, ale osobiście jeżeli chcesz ściągać dużo pokarmu, to polecam medelę elektryczny.

Aha, mam jeszcze do sprzedania canpolu, też używany, ale nie przeze mnie, za 15zł, ale na jego temat nie mam nic do powiedzenia, bo nie używałam.

bogoosia powiedz szczerze ten aventu jest dobry???

To zależy ile chcesz odciągać. Ja muszę codziennie i kupiłam medelę mini electric. Bo aventem bym się prędzej zakwasów nabawiła. NP aventem ściągnęłam 60ml, a w tym samym czasie medelą 200ml :) Kwestia tylko ceny, bo różnica jest.

Kurcze ja też będę musiała codziennie a ile kosztuje ten elektryczny???

elektryczną Medelę, używaną możesz kupić za ok 100-150zł :)

Mam do sprzedania laktator ręczny TT, podrzucam linka do allegro.

http://moda.allegro.pl/item842677595_laktator_reczny_tommee_tippee.html

sabinaub - ja również mam ręczny TT do sprzedania, używany przez kilka dni

http://moda.allegro.pl/item834910903_reczny_laktator_tommee_tippe_gratisy.html

Ja mam do sprzedania medelę swing-mercedesa wsród laktatorów. Jest to urządzenie dwufazowe naśladujące ssanie piersi przez dziecko.
jeśli jesteś zainteresowana podaję maila: cukrnioll@jadamspam.pl

a tu znalazlam oferte na medele
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/dla-dziecka/laktator-odciagacz-elektryczny-medela-mini-electric-ogl2078882.html

też polecam MEDELĘ MINI ELECTRIC z czystym sumieniem. Niestety juz swoja sprzedałam. Pozdrawiam

Przed porodem kupowałam zestaw laktator avent+ sterylizator mikrofalowy+ 4 butelki+ 4 smoczki , położna w szpitalu na zaspie jak urodziłam zapytała się czy w ogóle mam ja jej na to że tak właśnie Avent a ona z góry powiedziała mi że nie ściągnę pokarmu. Chciała mi wcisnąć laktator medeli bo można kupić cena ponad rok temu ok 175 zł( nie pamiętam dokładnie czy był elektryczny). Nie dałam się nabić. Aventu używałam przez 6 m-cy. Najbardziej był pomocny w pierwszych dniach małej bo nie chciała zassać. Ściągałam kiedy miałam tylko chwilkę. Robiłam tak aby nie dokarmiać małej sztucznym bo od początku ciąży nastawiłam się na karmienie piersią, nie żałuję.

Raczej nie był elektryczny, bo taki kosztuje ok. 300 zł :)

Możliwe, nie przyglądałam się. Widziałam tylko w gablocie.

używałam i Avent ręczny i Medelę elektryczną, jeżeli chcesz odciągać okazjonalnie to Avent jak najbardziej, jeżeli na co dzień to tylko i wyłącznie laktator elektryczny

Ja na Twoim miejscu zdecydowałabym się na medelę elektryczną, same dobre opinie są o niej, a jak wracasz do pracy to zapewne będziesz potrzebowała sporo pokarmu ściągnąć

Może jeszcze jakieś oferty???

tak tylko subtelnie zauwaze ze avent rowniez posiada laktator elektryczny

mam porównanie - laktator ręczny Avent i elektryczny Medela Mini Electric :P

jeżeli nie masz problemów z laktacją - to Avent Ci wystarczy :) co prawda to "pompowanie" może być męczące - ale jeśli nie musisz ciągle ściągać pokarmu - to jest ok :)

jeśli masz problemy z laktacją (mi pokarm prawie zanikł) i chcesz ją rozbudzić lub też musisz często ściągać pokarm - zainwestuj w Medelę :)

masz zawsze 1 rękę wolną ;) czasem nawet 2 - zależy jak usiądziesz (czasem siedząc przed kompem potrzebuję drugą rękę, to laktator mam między brzuchem a biurkiem ;) i dwie ręce wolne) :P dużo lepiej ciągnie ;) no i nawet stosując system 7-7, 5-5, 3-3 nie wiesz kiedy mija Ci te 30 minut :)))

ja odkupiłam od Forumki Medelę za 120zł :))) i uważam, że to najlepiej wydane 120zł w moim życiu :)

http://forum.trojmiasto.pl/Sprzedam-laktator-TT-t128258,1,130.html

To link do mojej oferty.
A co do ceny to możen\my się potargować.

ja mam na sprzedaż laktator medeli ale ręczny nie elektryczny.Praktycznie nowy.
moj mail:alesandraa@wp.pl

Agusia, a systemem 775533 ściągałaś co 3 godziny również w nocy? Jak ilościowo Ci się to kalkulowało? Bo ja ściągam gdzieś 3 razy na dobę i wychodzi tego jakieś 450ml i nie wiem czy jak będę częściej, to czy będzie więcej, bo jak mam przerwę 8 godzin, to potrafię ściągnąć jednorazowo 250ml, a jak np 4 godziny, to już tylko 120-150.

Bogosiaa - staram się ściągać 6 razy dziennie... ale nie zawsze mam na to czas :/ a powinnam 8.. :(((((

ogólnie w ciągu dnia udaje mi się ściągnąć jakieś 360-450ml :P na 3 pełne karmienia (po 120ml) - a czasem więcej (po 140-160ml)

uważam to za sukces ;) jak w chwilach zwątpienia i załamania miałam 80-100ml dziennie ;P (mniej jak miesiąc temu)

w nocy specjalnie nie wstaję na ściąganie :P jak Młody nas obudzi - to wtedy Mąż Go przewija i karmi butelką, a ja ściągam pokarm :)

Dzięki Agusia za odp :) Ja też nie wstaję w nocy :/ Już te butelki i smoczki mnie wykańczają, do tego Jasiek ssie tylko z takiego smoczka co musi zassać żeby pokarm wyleciał, więc np jak mu podałam z aventa 0+, to tak się opił (bo z tamtego smoczka leci po kropelce jak się przeczyli i nie trzeba zasysać żeby poleciało i tak ma większość smoków), że mi chlusnął tym co wypił pół minuty po tym jak zachłannie zjadł :/

ja kupiłam dodatkową butelkę na moje mleko ;P

Gabryś dostaje Bebilon comfort - to mleko jest dosyć gęste i potrzeba smoczek z większą dziurką...

więc jak miałam tylko 2 butelki do mleka, to musiałam się bawić w wymienianie smoczków ;) bywało, że na 1 karmienie potrzebowałam 2 smoczki, bo część była mojego mleka (więc smoczek początkowy), a część sztucznego(potrzebna większa dziurka)...

teraz mamy 2 butelki Dr Brown's z szeroką szyjką i smoczkami "2" ;) i dla odmiany 1 butelkę Dr Brown's z wąską szyjką i smoczkiem "1" - na moje mleko ;) przynajmniej nie trzeba szukać który smoczek jest który ;)

Aventa używamy do herbatek i faktycznie ostro z niego sika ;P

a jakie to smoczki, te które trzeba mocno zassać?

Ja chętnie sprzedam laktator medela mini electric, używałam go miesiąc. Jeden zaworek jest w ogóle nie używany, jeden używany i oczywiście butelka (bez smoczka - taka była ale pasują smoczki np canpol) butelka też używana. Jeśli dalej chcesz kupić odezwij się na mojego mejla :)

a za ile chcesz sprzedac??

Agusia, ten smoczek zasysany to nuka z butelki antykolkowej, ale ta butle wywaliłam, bo mi z niej od spodu leciało (może coś źle robiłam).

A te smoczki dr brown to takie mniej lecące od aventu? Jeśli tak, to może bym kupiła, bo aventem boję się ze znowu za szybko dla niego będzie.

najmniejsza/najwolniejsza jest "1" jeśli chodzi o smoczki Dr Browna :)

nie leci mocno jak z Aventu ale i nie trzeba jakoś strasznie mocno się wysilać :P

do gęściejszej mieszanki używam "2", a i tak czasem się zapycha ;)

kumpela miała butelkę Nubi - tam nic nie leciało ze smoczka :P nawet temp. pokarmu nie mogła sprawdzić na przegubie ;P i kupiła właśnie Dr Browna :)

ale Avent "1" to normalnie sika nawet przy sprawdzaniu temp. picia :/

Witam, ja mam na sprzedaż laktator Medela parę razy używany. Ja osobiście jestem zadowolona. Cena to 50zł, jeśli jkesteś zainteresowana to proszę o kontakt na e-mail ewera3@wp.pl.
Pozdrawiam

Ja bardzo chętnie odkupię laktator elektryczny medeli, gdyby ktoś miał na sprzedaż to nawet dziś podjadę :)
mail: maryjane@wp.pl

malgocha, ja ostatnio pisalam do Ciebie na maila w sprawie laktatora
looknij w poczte :)

Zapraszam na stronkę komisu dziecięcego w Rumi , mamy "mini elekrik" medela, stan idealny. www.ko-mis.pl

a ja mam aventu elektryczny, wklejam tresc ogloszenia:

Witam, mam do sprzedania laktator elektroniczny ISIS iQ UNO który można zasilać z sieci,użyć zasilania bateryjnego lub odciągnąć pokarm ręcznie (po przekształceniu w laktator ręczny).

Laktator kupiony w styczniu tego roku i używałam tylko części elektrycznych, bo miałam wcześniej ręczny..posiadam paragon oraz
gwarancję.

Laktator wiernie naśladuje ruchy dziecka podczas ssania piersi, dzięki specjalnej, opatentowanej nakładce masującej silikonowa membrana w 100% gwarantuje ssanie powodując wypływ mleka z piersi, nakładka masująca dodatkowo stymuluje pierś do wytwarzania pokarmu, wygodny i łatwy w montażu i użyciu, może być zasilany bateriami lub sieciowo, może być używany jako laktator ręczny.
Pamięć elektroniczna rejestruje i powtarza indywidualny rytm odciągania pokarmu,zapewniając
maksymalny komfort.

W zestawie:

- 1 laktator elektroniczny z butelką 125 ml.,

- 1 podstawka/osłonka lejka,

- 2 dyski uszczelniające,

- 1 nakrętka na butelkę,

- 4 wkładki laktacyjne,

- 1 zestaw do przekształcenia laktatora elektronicznego w laktator ręczny,
- 1 zasilacz bateryjny

do tego dodaję gratis 4 pojemniki do mrożenia pokarmu, pół paczki wkładek latacyjnych bella, 12 próbek kremu nivea do pupy, mogę dorzucić jeszcze coś dla Malucha do 4 miesiąca życia:)
szczegóły na priv, czekam na wiadomości:))

MTtusia - wydaje mi się, że sprawa nieaktualna... zob. date ostatniego postu :-)