Kupię spacerówkę bliźniaczą

Temat dostępny też na forum: Kupię Rodzina i dziecko
Witam. W najbliższym czasie planuję kupno spacerówki bliźniaczej. Ale żeby nie było tak łatwo to: nie chcę parasolki, w grę wchodzi tylko ustawienie "koło siebie" (nie chcemy "jeden za drugim") wymiary na szerokość- maksymalna w najszerszym miejscu to 79 cm (ograniczenie ze strony windy i framugi drzwi) przy jak największej szerokości siedzisk, zależy nam na rozdzielonych siedziskach- bo w tej chwili są awantury :-) i najchętniej co za tym idzie to też osobne budy. Macie może coś takiego na zbyciu??? to dajcie znać :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Kupię spacerówkę bliźniaczą

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=253674&c=1&k=161#fs

szerokosc co prawda 101cm ale mylsle ze spokojnie mozna bokiem wjechac unoszac tylnie kola

inka.ja oglądałam już Twój wózeczek, fajny nie powiem
ale o ile do domu se mogę kombinować z wjazdem to przy wsiadaniu do windy takie manewry mi odpadają, nie mówiąc już o tym że maluchy rosną i przybierają na masie... co oczywiscie cieszy :-)

Monia - najlepiej zrobić przymiarkę ;)

a wg sa takie waskie spacerowki? blizniacze oczywiscie

o to chodzi że są :-)

te widzieliście? http://ogloszenia.trojmiasto.pl/dla-dziecka/wozek-blizniaczy-tako-esprit-ogl3968640.html

http://allegro.pl/wozek-implast-spider-bogate-wyposazenie-i1738983266.html

dziś mój rozumek poszedł spać, już nie pamiętam na tą chwilę co widzieliśmy a co nie :-/
ale jutro ze świeżą głową sprawdzę :-)
Aga dzięki za pomoc, rozumiem że zaangażowałaś się w poszukiwanie "karety" dla sympatii Twojego synka :P

no ba ;) Mariusz mówił, że wczoraj Was nawiedzili będąc na spacerze ;) bo Młody u Was pod klatką powtarzał "Ania, Ania" ;) to jest MIŁOŚĆ :)

no a jakie buziaki tu latały :P jaka radość ze spotkania :-) normalnie aż strach :D

Ja miałam tę spacerówkę Implast Spider- rzeczywiście ma szerokość mniejszą niż 80 cm, ale mi było ciężko wozić nią maluchy (noworodka+1,5roczniaczkę), ponieważ przy skręcaniu wózek przechylał mi się na stronę cięższego malucha ;-)
Ale jeśli dla bliźniaków, to polecam, jest baaaaardzo zwrotny!

witaj,
a może zainteresuj się wózkiem teutonia, my mamy teutonie team alu s4, mieści się w standardowe drzwi sklepowe a i po korytarzu w domu spokojnie pojedzie. oglądaliśmy implast ale okazał się bardzo wywrotny i moje dzieci w zimowych kombinezonach się nie mieściły a miały po kilka m-cy. teraz jedno ma 1,4 a drugie 2,10 m-ca i w naszym miejsca pełno. my zrobiliśmy przymiarki w mama i ja w gd.
pozdrawiam,
magdalena

MadziulaKn oglądałam właśnie zdjęcia, fajny naprawdę. Ale nam chodzi o to żeby były osobne siedziska, żeby żadne nie wchodziło sobie w droge i w przestrzeń ;-) w tej chwili jeździmy spacerówką emaljungi i generalnie jest OK, tylko toczą sie wojny- jedno śpi to drugiemu nie daje, jedno ma zabawkę to drugie mu zabiera, nie mówiąc już o smoczku :-/
I o to najbardziej nam chodzi - żeby była przegroda między siedziskami. Ale dzięki za podesłanie info :*)

yecath co do tego wózka Implast Spider to włąśnie czegoś w tym stylu poszukujemy. Musimy się mu bliżej przyjrzeć z mężem :-)

Hej znalazłam takie ogłoszenie może jeszcze aktualne :D

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/dla-dziecka/wozek-blizniaczy-ogl3983765.html

widziałam wczoraj to ogłoszenie - ale wózek bliźniaczy z 1 podwójnym przednim skrętnym kołem wydaje mi się nieporozumieniem :P często gęsto pojedyncze wózki z takim kołem są dość wywrotne :/ a bliźniaczy? jeszcze szerszy... ale może się mylę?

chociaż Monia - najlepiej pytaj na forum bliźniaczym ;) http://forum.gazeta.pl/forum/w,574,74138884,74138884,Wozki_blizniacze_watek_zbiorczy_zdjecia.html

Wiecie co Wam powiem dziewczyny? że im więcej przeglądamy ogłoszeń, im więcej czytamy na różnych forach- i bliźniaczych i wózkowych to tym mniej już wiemy :-/
kurde no już sama nie wiem czego szukać- opinie są czasami tak rozbieżne że czacha dymi ;-(
Koniec końców Maluchy przejdą przyspieszony kurs chodzenia i już zimą będą biegać :P
To oczywiście żart, więc szukam dalej... dziękuję za już okazaną pomoc- Wam wszystkim- no i proszę o jeszcze jakby coś ciekawego Wam wpadło w oko :-)

http://allegro.pl/kees-twin-k2-wozek-blizniaczy-2-nosidla-wyprzedaz-i1726621979.html

my mielismy taki super zwrotny

mjakmama a czy on ma regulacje podnóżków?? no i chyba tak trochę marnie z tą rozdzielnością siedzisk co? bo u mnie zwłaszcza Młoda jest zaczepialska :-) no i tak myślimy żeby zapewnić obojgu maksimum przestrzeni dla siebie, wiesz o czym mówię? ;-)

oba siedzonka sa niezalezne - jeden mogl lezec drugi nie podnozki regulowane - ja nie widzialam wozka ktory zupelnie by mial oddzielone te siedziska a widzialam blizniaczych duzo

mjakmama myśleliśmy z mężem o czymś takim jak na linkach poniżej

http://www.wozkifoteliki.pl/esprit-star-2011-p-115.html
http://www.wozkifoteliki.pl/hauck-roadster-2011-p-28.html

ale jak pisałam są i przy tych wózkach różne opinie

z tym biciem sie miedzy soba to wg mnie nawet przegroda nie pomoze ;p wiem to z doswiadczenia - te co pokazalas sa takie delikatne ;)

poza tym ta przegroda w kees jest identyczna jak w tych twoich po rozlozeniu na plasko :)

Monia - nauczona ostatnim doświadczeniem (z najnowszą spacerówką-parasolką) - szukaj wózka, który ma serwis w Polsce ;)

Bo Hauck (Esprit też - to marka Hauck) - ma tylko w Niemczech ;) i jak coś się stanie - to może się nie opłacać wysyłka i naprawa ;)

http://forum.gazeta.pl/forum/w,22462,68286733,,o_co_chodzi_z_firma_HAUCK_.html?v=2

agusia ma racje ja mialam jeszcze blizniacza spacerowke haucka i jak poszlo kolko to sprowadzali mi z niemiec ale sklep z polski - trwalo to chyba tydz ale bylam uziemiona, poza tym hauck nie mial z tego co pamietam super opinii

Mam spacerówkę Maclaren Twin Techno, jeżeli ten wózek jest w kręgu Twoich zainteresowań.

HaPati pisała na samym początku, że nie chce parasolki ;) a ten Maclaren to chyba parasolka? :P

nie wiem w jakim wieku maluszki ale zobacz sobie wózek phil&teds

I tak oto wieści z ostatniej chwili :-)
dorcia- obejrzeliśmy fotki phil@teds na allegro i jednak to nie jest to - nasze maluchy mają 10,5 miesiąca, na zdjęciach wygląda to jakby jedno z dzieci jeździło niżej, pod drugim, my szukamy czegoś w ustawieniu "obok siebie"

dziś byliśmy obejrzeć i przymierzyć się z maluchami do Implast Spider Comfort i stwierdzamy z przykrością że powszechny opis tego wózka na stronach (może nie wszystkich, ale tych z którymi się spotkaliśmy) trochę mija sie z prawdą jeśli chodzi o szerokość siedzisk- doczytaliśmy się szerokości 31cm a po zmierzeniu na miejscu okazało się... naciągnięte 28 :-/ więc z miejsca odpadł bo to niewiele więcej niż w naszej kochanej Emce :-)

Za to mjakmama muszę Ci zwrócić honor co do Kees k2 :-)
obejrzeliśmy go dziś w Bobo wózkach, ba nawet maluchy sie do niego przymierzyły :-)
i co? no i wychodzi na to że cała nasza czwórka sie w nim zakochała :-)))
Maluchy mają sporo miejsca (więc zima w nim no i w śpiworkach nie powinna nam być straszna), oparcia siedzisk są dość długie, maluchy są oddzielone tak jak chcemy, co ważne że jest stabilny, lekki i faktycznie bardzo zwrotny i dzieci sie w nim fajnie czuły wiec nie szkodzi że budka 1 cała (a nie jak nam się podobały dwie osobne), ale wszystkiego naraz mieć nie można ;-)

Jednogłośnie, przez konsylium rodzinne została więc podjęta decyzja- będziemy szukać okazji do kupna używanego Kees K2

A jaki z tego morał??? zdjęcie nie zawsze oddaje rzeczywistość więc warto oglądać, oglądać i jeszcze raz oglądać przed zakupem :-)))

Inne tematy z forum

Partnera do gry w badmintona (6 odpowiedzi)

Szukam partnera do gry w badmintona.