Kupię spacerówkę bliźniaczą

Temat dostępny też na forum: Kupię Rodzina i dziecko
Witam. W najbliższym czasie planuję kupno spacerówki bliźniaczej. Ale żeby nie było tak łatwo to: nie chcę parasolki, w grę wchodzi tylko ustawienie "koło siebie" (nie chcemy "jeden za drugim") wymiary na szerokość- maksymalna w najszerszym miejscu to 79 cm (ograniczenie ze strony windy i framugi drzwi) przy jak największej szerokości siedzisk, zależy nam na rozdzielonych siedziskach- bo w tej chwili są awantury :-) i najchętniej co za tym idzie to też osobne budy. Macie może coś takiego na zbyciu??? to dajcie znać :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Kupię spacerówkę bliźniaczą

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=253674&c=1&k=161#fs

szerokosc co prawda 101cm ale mylsle ze spokojnie mozna bokiem wjechac unoszac tylnie kola

inka.ja oglądałam już Twój wózeczek, fajny nie powiem
ale o ile do domu se mogę kombinować z wjazdem to przy wsiadaniu do windy takie manewry mi odpadają, nie mówiąc już o tym że maluchy rosną i przybierają na masie... co oczywiscie cieszy :-)

Monia - najlepiej zrobić przymiarkę ;)

a wg sa takie waskie spacerowki? blizniacze oczywiscie

o to chodzi że są :-)

te widzieliście? http://ogloszenia.trojmiasto.pl/dla-dziecka/wozek-blizniaczy-tako-esprit-ogl3968640.html

http://allegro.pl/wozek-implast-spider-bogate-wyposazenie-i1738983266.html

dziś mój rozumek poszedł spać, już nie pamiętam na tą chwilę co widzieliśmy a co nie :-/
ale jutro ze świeżą głową sprawdzę :-)
Aga dzięki za pomoc, rozumiem że zaangażowałaś się w poszukiwanie "karety" dla sympatii Twojego synka :P

no ba ;) Mariusz mówił, że wczoraj Was nawiedzili będąc na spacerze ;) bo Młody u Was pod klatką powtarzał "Ania, Ania" ;) to jest MIŁOŚĆ :)

no a jakie buziaki tu latały :P jaka radość ze spotkania :-) normalnie aż strach :D

Ja miałam tę spacerówkę Implast Spider- rzeczywiście ma szerokość mniejszą niż 80 cm, ale mi było ciężko wozić nią maluchy (noworodka+1,5roczniaczkę), ponieważ przy skręcaniu wózek przechylał mi się na stronę cięższego malucha ;-)
Ale jeśli dla bliźniaków, to polecam, jest baaaaardzo zwrotny!

witaj,
a może zainteresuj się wózkiem teutonia, my mamy teutonie team alu s4, mieści się w standardowe drzwi sklepowe a i po korytarzu w domu spokojnie pojedzie. oglądaliśmy implast ale okazał się bardzo wywrotny i moje dzieci w zimowych kombinezonach się nie mieściły a miały po kilka m-cy. teraz jedno ma 1,4 a drugie 2,10 m-ca i w naszym miejsca pełno. my zrobiliśmy przymiarki w mama i ja w gd.
pozdrawiam,
magdalena

MadziulaKn oglądałam właśnie zdjęcia, fajny naprawdę. Ale nam chodzi o to żeby były osobne siedziska, żeby żadne nie wchodziło sobie w droge i w przestrzeń ;-) w tej chwili jeździmy spacerówką emaljungi i generalnie jest OK, tylko toczą sie wojny- jedno śpi to drugiemu nie daje, jedno ma zabawkę to drugie mu zabiera, nie mówiąc już o smoczku :-/
I o to najbardziej nam chodzi - żeby była przegroda między siedziskami. Ale dzięki za podesłanie info :*)

yecath co do tego wózka Implast Spider to włąśnie czegoś w tym stylu poszukujemy. Musimy się mu bliżej przyjrzeć z mężem :-)

Hej znalazłam takie ogłoszenie może jeszcze aktualne :D

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/dla-dziecka/wozek-blizniaczy-ogl3983765.html

widziałam wczoraj to ogłoszenie - ale wózek bliźniaczy z 1 podwójnym przednim skrętnym kołem wydaje mi się nieporozumieniem :P często gęsto pojedyncze wózki z takim kołem są dość wywrotne :/ a bliźniaczy? jeszcze szerszy... ale może się mylę?

chociaż Monia - najlepiej pytaj na forum bliźniaczym ;) http://forum.gazeta.pl/forum/w,574,74138884,74138884,Wozki_blizniacze_watek_zbiorczy_zdjecia.html

Wiecie co Wam powiem dziewczyny? że im więcej przeglądamy ogłoszeń, im więcej czytamy na różnych forach- i bliźniaczych i wózkowych to tym mniej już wiemy :-/
kurde no już sama nie wiem czego szukać- opinie są czasami tak rozbieżne że czacha dymi ;-(
Koniec końców Maluchy przejdą przyspieszony kurs chodzenia i już zimą będą biegać :P
To oczywiście żart, więc szukam dalej... dziękuję za już okazaną pomoc- Wam wszystkim- no i proszę o jeszcze jakby coś ciekawego Wam wpadło w oko :-)

http://allegro.pl/kees-twin-k2-wozek-blizniaczy-2-nosidla-wyprzedaz-i1726621979.html

my mielismy taki super zwrotny

mjakmama a czy on ma regulacje podnóżków?? no i chyba tak trochę marnie z tą rozdzielnością siedzisk co? bo u mnie zwłaszcza Młoda jest zaczepialska :-) no i tak myślimy żeby zapewnić obojgu maksimum przestrzeni dla siebie, wiesz o czym mówię? ;-)

oba siedzonka sa niezalezne - jeden mogl lezec drugi nie podnozki regulowane - ja nie widzialam wozka ktory zupelnie by mial oddzielone te siedziska a widzialam blizniaczych duzo

mjakmama myśleliśmy z mężem o czymś takim jak na linkach poniżej

http://www.wozkifoteliki.pl/esprit-star-2011-p-115.html
http://www.wozkifoteliki.pl/hauck-roadster-2011-p-28.html

ale jak pisałam są i przy tych wózkach różne opinie

z tym biciem sie miedzy soba to wg mnie nawet przegroda nie pomoze ;p wiem to z doswiadczenia - te co pokazalas sa takie delikatne ;)

poza tym ta przegroda w kees jest identyczna jak w tych twoich po rozlozeniu na plasko :)

Monia - nauczona ostatnim doświadczeniem (z najnowszą spacerówką-parasolką) - szukaj wózka, który ma serwis w Polsce ;)

Bo Hauck (Esprit też - to marka Hauck) - ma tylko w Niemczech ;) i jak coś się stanie - to może się nie opłacać wysyłka i naprawa ;)

http://forum.gazeta.pl/forum/w,22462,68286733,,o_co_chodzi_z_firma_HAUCK_.html?v=2

agusia ma racje ja mialam jeszcze blizniacza spacerowke haucka i jak poszlo kolko to sprowadzali mi z niemiec ale sklep z polski - trwalo to chyba tydz ale bylam uziemiona, poza tym hauck nie mial z tego co pamietam super opinii

Mam spacerówkę Maclaren Twin Techno, jeżeli ten wózek jest w kręgu Twoich zainteresowań.

HaPati pisała na samym początku, że nie chce parasolki ;) a ten Maclaren to chyba parasolka? :P

nie wiem w jakim wieku maluszki ale zobacz sobie wózek phil&teds

I tak oto wieści z ostatniej chwili :-)
dorcia- obejrzeliśmy fotki phil@teds na allegro i jednak to nie jest to - nasze maluchy mają 10,5 miesiąca, na zdjęciach wygląda to jakby jedno z dzieci jeździło niżej, pod drugim, my szukamy czegoś w ustawieniu "obok siebie"

dziś byliśmy obejrzeć i przymierzyć się z maluchami do Implast Spider Comfort i stwierdzamy z przykrością że powszechny opis tego wózka na stronach (może nie wszystkich, ale tych z którymi się spotkaliśmy) trochę mija sie z prawdą jeśli chodzi o szerokość siedzisk- doczytaliśmy się szerokości 31cm a po zmierzeniu na miejscu okazało się... naciągnięte 28 :-/ więc z miejsca odpadł bo to niewiele więcej niż w naszej kochanej Emce :-)

Za to mjakmama muszę Ci zwrócić honor co do Kees k2 :-)
obejrzeliśmy go dziś w Bobo wózkach, ba nawet maluchy sie do niego przymierzyły :-)
i co? no i wychodzi na to że cała nasza czwórka sie w nim zakochała :-)))
Maluchy mają sporo miejsca (więc zima w nim no i w śpiworkach nie powinna nam być straszna), oparcia siedzisk są dość długie, maluchy są oddzielone tak jak chcemy, co ważne że jest stabilny, lekki i faktycznie bardzo zwrotny i dzieci sie w nim fajnie czuły wiec nie szkodzi że budka 1 cała (a nie jak nam się podobały dwie osobne), ale wszystkiego naraz mieć nie można ;-)

Jednogłośnie, przez konsylium rodzinne została więc podjęta decyzja- będziemy szukać okazji do kupna używanego Kees K2

A jaki z tego morał??? zdjęcie nie zawsze oddaje rzeczywistość więc warto oglądać, oglądać i jeszcze raz oglądać przed zakupem :-)))

Inne tematy z forum

LIDL koło zielonego rynku (17 odpowiedzi)

Czy to prawda że na placu koło rynku będzie Lidl?

gdzie chodzicie do stomatologa? (12 odpowiedzi)

Gdzie chodzicie do stomatologa częściowo refundowanego przez NFZ? proszę o rady i namiary na...

Partnera do gry w badmintona (6 odpowiedzi)

Szukam partnera do gry w badmintona.