Kupno roweru

Witam, potrzebuje informacji gdzie w Gdańsku mogę kupić w miarę tani rower typ górski do ok 400 zł koła najmniejsze to 26' ? Rower ma służyć do przejechania się raz na weekend może dwa na krótkich trasach.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Kupno roweru

Ale, że nowy ma być?
W takiej cenie, to sprawdź w Realu/Auchanie/Tesco/Praktikerze itp. , ewentualnie Decathlonie... chociaż tam już chyba jest drożej niż taniej.

A jak używka, to wtedy ogłoszenia na trojmiasto, ewentualnie alledrogo.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czekaj na tym forum na post "ukradziono rower...", wydrukuj i pędź z tym kuponem rabatowym na rynek.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

http://www.decathlon.pl/C-411387-rowery-gorskie

Kartuska / Przymorze

już przestudiowałem wszystkie hipermarkety itp. Lecz nic nie przyciągnęło mojego oka, dlatego szukam jakiegoś innego sklepu

W sklepie rowerowym raczej nie dostaniesz nowego górala dla dorosłej osoby w cenie 400 zł. Markety mają preferencyjne ceny od producentów bo mają duzy rynek zbytu - kilkadziesiat/kilkaset sklepów. Decathlon ma własną markę. Sklep rowerowy nie ma tak niskich cen, ma inne koszta etc. Poza tym porządne sklepy raczej nie sprzedają takich tanich (czyt. kiepskich) rowerów.

W Decathlonie masz za 400 akurat jeden - dałem ci linka, w tej cenie to raczej zbyt wielkiego wyboru nie bedziesz miał. Jak chcesz poprzebierać w nowych rowerach, to dodaj jedną cyferkę do kwoty jaką chcesz wydać.

Możesz powiedzieć czy ten za 400 zł jest w miarę dobry jak na te pieniądze czy taki sam ''syf'' jak z auchan za 250 ?

Myślałem też nad allegro ale mam trochę wątpliwości co faktycznie przyjdzie i jak będzie wyglądało.

Dawno nie byłem ale w niedziele na giełdzie w Pruszczu też jest wystawianych sporo nowych rowerów.

Ale na allegro nie musisz kupować z wysyłką. Włącz filtr na "pomorskie" i będziesz miał rowery tylko z tego regionu. Oczywiście wybór nie będzie wtedy zbyt wielki, ale jak miesiąc pośledzisz, to może coś wypatrzysz. Możesz wtedy podjechać, zobaczyć. Niestety, ale w tej cenie wybór jest dość skromny, chociaż fakt, że Twoje wymagania też nie są zbyt wielkie. Myślę, że spokojnie coś znajdziesz.

Natomiast z nowych rowerów mocno wchodzi na rynek Romet, teraz w jakiejś chyba kooperacji. Zdaje się, że starają się zdobyć rynek, więc i cenami walczą.

Wg mnie, na pewno będzie lepiej zmontowany niż najtansze marketowe konstrukcje, ktore zwykle są składane na akord. W tych drugich czesto trzeba dokręcać niektóre śruby, bo kto się bedzie w to bawił jak sie montuje na czas. Poza tym w Decathlonie masz serwis, wiec na wyjsciu ze sklepu możesz poprościć zeby ci sprawdzili czy wsio jest ok i raczej nie będzie tu niespodzianek. Jak miałbym do wyboru market X / Decathlon to bym wział ten drugi.

Ale tak czy siak to będą nadal najtańsze częsci, a najtańsze częsci lubią się szybko zużywać. Więc tak naprawdę te dodatkowe pare stów tak czy siak w serwisie zostawisz na przestrzeni 2-3 lat. Z drugiej strony jesli to ma być faktycznie rower na krotkie trasy w weekendy, to pewnie spokojnie sezon nim przejździsz - ale potem polecam przegląd.

Jak chcesz kupić nowy rower. to 1000 pln to minimum.
Jeśli chcesz kupić wyrób roweropodobny, to bierz najtańszy dostepny, czyli cos z auchan za 250 pln
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rowery z Decathlon chyba są wyprodukowane z żeliwa. Bo nie wiem jak inaczej to nazwać porównując je do innych (nie z marketów).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kupiłem rower z Decathlonu za 420 zł jestem zadowolony, Na część roweru gwarancja dwa lata a na pozostałem części dożywotnio.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pozostaje życzyć przyjemnej jazdy ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Byłem dziś w Dacathlonie po dętkę i obejrzałem sobie szosówkę btwin za 1500 zł. Biednie to wygląda. Może zwykłe rowery są zwyklejsze. W końcu trekingowy mam tajwański noname i jeździ już 15 lat.

bo szosówka za 1500 to jak ten góral za 400
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wygląda jak wygląda ale właśnie na takim rowerze zrobiłem prawie 6tyś kilometrów. Nie ma powodu do narzekania. Jeśli komuś zależy na prawności a nie tylko na "wygląda" to mają tam całkiem porządne rowery.

Mowimy o Triban 300, bo taki rower za 1499 oglądałem.
Zwróciłem uwagę na system klamkomanetek nieco niedzisiejszy (może być w używamym rowerze, ale nie nowym), strzelające sprężyny przerzutek jakiejś nieznanej marki, jako "biedne" określiłem opony i napęd - wyglądały trochę "po chińsku". Nie twierdzę, że się nie da jeździć albo czerpać przyjemności z jazdy. Sam najwięcej kilometrów i przygód spędziłem na Rekordzie, z technologiami adekwatnymi do PRL lat 70. ub. wieku. Tyle, że to były lata 70. i 80.
Przeczytałem też opinie na stronie sklepu. Powtarza się głośna praca napędu i trudności z regulacją przedniej przerzutki. Akurat to ostatnie to nic dziwnego, 3-biegowa przednia przerzutka może być koszmarem. Sam próbowałem wyregulować sorę na ramie gianta , tam był źle dobrany łuk i przesunięcie blaszek - Albo kompromis między ocieraniem a przestawianiem, albo rezygnacja z jednego biegu.
Sam wygląd roweru, to kwestia smaku o potrzeb. Rekorda miałem uciapanego, żeby potencjalny złodziej nie widział ruskiej przerzutki, wyścigowych piast i hamulców, aluminiowej korby itp elementów, które różniły mój pojazd od sklepowego. Ale wygląd miał ohydny.

Inne tematy z forum

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

trening interwałowy (25 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...