Kurs filcowania

Temat dostępny też na forum: Kobieta
Pofilcujmy razem
8.V (sobota) 10.00-16.00
Zapraszam na kolorowy i inspirujący warsztat gdzie główną rolę będzie grała wyobraźnia i twórcze dłonie. Pofilcujmy razem!

Proste czynności mogą dać dużą satysfakcję. Szczególnie, gdy ich efekt cieszy oczy, może stać się atrakcyjną ozdobą lub miłym prezentem. Rękodzieło to powrót do korzeni. Świetny sposób na spędzenie wolnego
czasu i chwila oddechu w pędzie współczesnego świata. Doskonałe antidotum na zimowe smutki.

Filcowanie, zwane inaczej spilśnianiem, to ręczne formowanie wełny. Jest to najstarszy znany człowiekowi sposób tworzenia tkanin. Ufilcować można również kwiaty, biżuterię, torebki, czapki. Filc to wdzięczny, działający na zmysły i wyobraźnię, materiał. Daje szerokie pole do popisu! Niezbędne do jego powstania są: owcza wełna, ciepła woda, mydło i praca naszych rąk. Na warsztatach nauczymy się, jak w niedługim czasie stworzyć wyjątkowy, barwny kwiat z łodyżką, który może potem być wykorzystany np. do wykonania broszki. Dowiemy się również, jak ufilcować kulkę i „dreada”, które mogą stać się potem elementem fantazyjnych ozdób. Będziemy łączyć czesankę wełnianą z materiałem. Poznamy również podstawowe zasady tworzenia i komponowania biżuterii z filcu, koralików i innych ozdobnych elementów.

Materiały są wliczone w cenę warsztatów. Prosimy o przyniesienie małego, niepotrzebnego już ręcznika oraz wygodnego ubrania.

Zapisy: konieczne zapisy mailowe: info@bliskosciharmonia.pl , zapisy trwają do 4.V (po terminie proszę dopytywać o wolne miejsca)

więcej info:
http://www.bliskosciharmonia.pl/news.php?id=40

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Kurs filcowania

szkoda, że w Gdyni a nie w Gdańsku...

bauaganiarka' -szkolenia też z filcowania w Gdańsku są prowadzone w http://www.dekorhouse.pl/szkolenia.php Polecam- byłam już na kilku :-)

ooo, dzieki:)
może Męża naciągnę;)

Inne tematy z forum

Gdynia Centrum (Międzytorze) - opinie i oceny (11 odpowiedzi)

Semeko Grupa Inwestycyjna S.A. wspólnie z należącą do grupy PKP S.A. spółką Xcity Investment...

Chore zatoki? (23 odpowiedzi)

Cześć i czołem! Od kilku tygodni mam problemy z przewlekłym katarem i nie mam pojęcia jak sobie...

Meble biurowe na zamówienie - najlepsza firma? (21 odpowiedzi)

Hej, szukam firmy z Trójmiasta, która zajmuje się produkcją mebli na zamówienie - chodzi o meble...